POTVRĐENE OPTUŽNICE

 

28.11.2018.godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću

Osnovni sud u Nikšiću potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću podignutu protiv okrivljenog L.B. zbog krivičnog djela teško djelo protiv bezbijednosti javnog saobraćaja.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni dana 1.09.2018.godine u Nikšiću, oko 18:45 časova, na rasksrnici ulica Nikole Tesle i Narodnog Fronta, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa, svjestan da time može ugroziti saobraćaj i dovesti u opasnost život i tijelo učesnika u saobraćaju, na što je i pristao, pod dejstvom alkohola pri koncentraciji od 1,102 promila apsolutnog alkohola u krvi, upravljao putničkim motornim vozilom marke''Golf 7''registarskog broja HN... vlasništvo njegove sestre L. D., i time tako ugrozio saobraćaj da je doveo u opasnost život i tijelo  oštećenog  C. B., na način što, krećući se Ulicom Nikole Tesle i dolaskom na raskrsnicu te ulice i Ulice Narodnog Fronta, kada je prilazio obilježenom pješačkom prelazu, nije upravljao vozilom na način na koji ne ugrožava druge učesnike u saobraćaju i prilagodio brzinu kretanja vozila tako da u svakoj situaciji može bezbjedno da zaustavi vozilo ispred obilježenog pješačkog prelaza, pa je vozeći ovako, vozilo kojim je upravljao nije zaustavio kako bi propustio pješaka oštećenog C. B., a koji je na obilježenom pješačkom prelazu započeo prelazak navedene ulice od lijeve prema desnoj strani kolovoza, gledano iz pravca kretanja vozila  okrivljenog, usljed čega je bočnim desnim dijelom svog vozila udario i na kolovoz oborio oštećenog C. B.,  koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede u vidu potresa mozga, preloma nosne kosti sa pomjeranjem koštanih fragmenata u desnu stranu, razdernu ranu u predjelu korjena nosa, oguljotinu kože iznad lijevog oka i u predjelu lijeve jagodične kosti i predjela brade i nagnječenja u predjelu desne strane grudnog koša.

Optužnica je potvrđena 22.11.2018.godine.


27.11.2018.godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću

Osnovni sud u Nikšiću potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću podignutu protiv okrivljenog K. Z. zbog dva krivična djela - teška krađa.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni:
- dana 04.07.2018. godine oko 22:00 časa u Nikšiću na parking prostoru do ljetnje terase hotela „Onogošt“, svjestan djela čije izvršenje je htio, u namjeri da sebi prisvajanjem tuđe pokretne stvari pribavi protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od 150,oo €, obio putničko motorno vozilo marke „VW Golf 4“ reg.br. CT..., vlasništvo oštećenog B. R., na način što je podesnim sredstvom slomio staklo od zadnjih desnih vrata vozila i kroz tako napravljen otvor sa unutrašnje strane otvorio vrata i sa zadnjeg sjedišta na mjestu iz vozača oduzeo ruksak u kome su bili ključ od porodične kuće, ručna torbica za dokumenta, odjevni predmeti dvije majice i oprema za kupanje – dva šortsa, u vrijednosti od 25,50 €, vlasništvo oštećenog B. R., nakon čega je sa prostora između zadnjeg sica i gepeka podigao i izbacio dasku, a potom izvršio premetačinu gepeka ;
- dana 18.07.2018. godine u Nikšiću u Ulici Nikole Tesle, svjestan djela čije izvršenje je htio, u namjeri da sebi prisvajanjem tuđe pokretne stvari pribavi protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od 150,oo €, provalio putničko motorno vozilo marke „VW Golf 2“ reg.br. PG..., vlasništvo oštećenog D. Lj., na način što je podesnim sredstvom otključao bravu prednjih lijevih vrata vozila i ušao u isto, a potom iz ležišta izvukao i oduzeo CD uredjaj marke „Canon“ crne boje i metalni novac u iznosu najviše 6,00 € koji novac se nalazio u škafu izmedju prednjih sjedišta i tako na štetu imovine oštećenog D. Lj. pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 14,50€,  

Optužnica je potvrđena 15.11.2018. godine.


26.11.2018. godine – Potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici

Osnovni sud u Podgorici potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici podignutu protiv okrivljenih E. J., A. L. i B. K., zbog produženog krivičnog djela teška krađa, izvršenoj u saizvršilaštvu.

Optužnicom je predstavljeno da su okrivljeni, u više navrata, u periodu od januara do maja 2018.godine, u Tuzima, na stovarištu "Castellana" d.o.o., zajedno, savlađivanjem većih prepreka, tuđu pokretnu stvar oduzeli drugom u namjeri da njenim prisvajanjem sebi pribave protivpravnu imovinsku korist, na način što su više puta prekočili betonsku ogradu stovarišta, visine 2m, i iz stovarišta oduzeli i prisvojili ukupno 2341 komad akumulatora, u vrijednosti od ukupno 33.752,60 eura, koje su nakon toga prodali na otpadu.

Optužnica je potvrđena 19.11.2018. godine.


20.11.2018. godine – Potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Ulcinju

Osnovni sud u Ulcinju potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Ulcinju, podignutu protiv okrivljenog M.M. iz Ulcinja, zbog produženog krivičnog djela-nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija . Optužnicom je predstavljeno da je optuženi :

-dana 5.09.2018.godine, oko 15.40 časova, u Ulcinju, na Adi Bojani u svojoj baraci br.227, svjestan svoga djela, čije je izvršenje htio, neovlašćeno držao vatreno oružje kategorije  „A“ i to automatsku pušku marke „FN“, model F.A.L(Belgija) tzv.“Natovka“ kalibra 7,62 x 51mm(.308 WINCESTER), fabričkog broja 7.116210 sa okvirom bez municije, čije je držanje građanima zabranjeno, u čemu je otkriven istog dana kada je navedeno oružje pronađeno od strane službenika Uprave policije - OB Ulcinj,

- dana 6.09.2018.godine, oko 11.45 časova, u Ulcinju, u naselju Pinješ 1 bb, u svojoj porodičnoj kući, svjestan svoga djela, čije je izvršenje htio neovlašćeno držao veću količinu municije i to: 323 komada kalibra 7,62 x 51mm (308 WIN), za automatsku pušku i lovački karabin, 3 komada kalibra 7,62 mm M.30(7,62y54 R) za mitraljez, 19 komada kalibra 7,62x39mm, za automatsku pušku i poluautomatsku pušku, koja spada pod kategoriju oružja „A“ čije je držanje građanima zabranjeno, kao i  2 komada kalibra 7,62 mm TT za pištolj, 1 komad kalibra 9 m K za pištolj, 1 komad kalibra 16 za lovačku pušku,koja spada pod kategoriju oružja „B“, u čemu je otkriven istog dana kada je navedena municija pronađena od strane službenika Uprave policije - OB Ulcinj.

Optužnica je potvrđena 19.11.2018. godine.


20.11.2018. godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici

Osnovni sud u Podgorici potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici podignutu protiv lica E.Š. iz N.P., zbog produženog krivičnog djela utaja poreza i doprinosa.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni E.Š. iz N.P., zaposlen kod privrednog društva "E.C." d.o.o. iz P., u namjeri da izbjegne plaćanje poreza davao lažne podatke o činjenicama koje su od uticaja na utvrđivanje poreskih obaveza, na način što je, u toku 2013., 2014. i 2015. godine, u više navrata, sačinio lažne račune u vidu faktura u kojima je lažno prikazivao da je privredno društvo "E.C.", 15 puta izvršilo prodaju robe privrednom društvu "D.C." d.o.o. iz B., te tako lažne podatke koristio prilikom sačinjavanja poreske prijave za obračun poreza na dodatu vrijednost, na način što je izvršio prijavu PDV-a po osnovu označenih lažnih računa i tako djelimično izbjegao plaćanje poreza na dodatu vrijednost u ukupnom iznosu od 49.583,02 eura. U  periodu od  1. do 15.11.2016. godine, u Podgorici, u slučaju obavezne prijave,okrivljeni nije prijavio činjenice koje su od uticaja na utvrđivanje poreske obaveze, na način što prilikom sačinjavanja poreske prijave za oktobar 2016. godine, nije prijavio manjak utvrđen popisom od 4.10.2016. godine u iznosu od 522.533,17 eura, i na taj način potpuno izbjegao plaćanje poreza na dodatu vrijendnost u ukupnom iznosu od 186.250,15 eura.

Optužnica je potvrđena  6.11.2018. godine.


16.11.2018. godine – Potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici protiv okrivljenog D. F., zbog izvršenja krivičnih djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni od neutvrđenog dana u maju mjesecu 2018. godine, pa do 22.09.2018.godine, u Podgorici, na porodičnom imanju, neovlašćeno proizvodio opojnu drogu marihuanu, na način što je pored stare i napuštene štale, iza kamenog zida, u dvije saksije i jednu plastičnu kantu zasadio tri sjemenke marihuane, koja biljka se razvila u tri stabljike, ukupne mase od 282,65 grama.

Optužnica je potvrđena 6.11.2018. godine. 


16.11.2018. godine – Potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici je potvrdio je optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici protiv okrivljene M. Š., zbog izvršenja krivičnog djela teško ubistvo.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljena dana 10.05.2018. godine, u popodnevnim časovima, u Sutomoru, u svojoj kući, lišila života svoje dijete - oštećenog E. Š., starosti šest i po mjeseci, na način što je u spavaćoj sobi u kojoj je na krevecu ležao oštećeni, prišla oštećenom, zatim dohvatila krajeve plastičnog podmetača, te sa ivicom - obodom podmetača omotala oštećenog oko vrata, potom stegnula podmetač oko vrata oštećenog, usljed čega je došlo do zadavljenja i nastupanja smrti kod oštećenog.

Optužnica je potvrđena 8.11.2018. godine. 


16.11.2018. godine – Potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici protiv okrivljenog A. A., zbog izvršenja krivičnih djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni dana 31.07.2018. godine, u Podgorici, neovlašćeno radi dalje prodaje držao opojnu drogu kokain, ekstazi i marihuanu, na način što je kod sebe držao jednu PVC kesicu sa opojnom drogom kokain, u količini od 0,330 grama, jednu PVC kesicu sa četiri tablete opojne droge MDMA, ukupne količine 0,809 grama, jednu PVC kesicu sa praškastom materijom opojne droge MDMA, u količini od 0,117 grama i jednu PVC kesicu u kojoj se nalazila opojna droga marihuana, u količini od 1,692 grama.

Optužnica je potvrđena 8.11.2018. godine.


16.11.2018. godine – Potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici protiv okrivljenog B. T., zbog izvršenja krivičnih djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni dana 20.07.2018. godine, oko 2.30 časova, u Budvi, neovlašćeno radi dalje prodaje držao opojnu drogu MDMA i marihuanu i u periodu od 14.07. do 20.07.2018.godine, drugome dao na uživanje opojnu drogu MDMA, na način što je navedenog dana držao PVC kesicu, sa opojnom drogom marihuanom mase 0,696 grama i kesicu sa 31 tabletom opojne droge MDMA, kao i PVC kesicu sa praškastom materijom ljubičaste boje koja sadrži opojnu drogu MDMA, ukupne mase 11,716 grama.

Optužnica je potvrđena 12.11.2018. godine. 


15.11.2018. godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Herceg Novom

Osnovni sud u Herceg Novom potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Herceg Novom protiv okrivljenih T. Ž., M. Z. i O. T. , zbog  krivičnog djela teška krađa.

Okrivljenima je stavljeno na teret da su dana 31. avgusta 2018. godine u jutarnjim časovima u selu Mokrine u opštini Herceg Novi, obili podrum kuće oštećenog L. N. na način da su podesnim sredstvom razvalili katanac na ulaznim vratima u podruma i zatim iz unutrašnjosti prostorije oduzeli aparat za varenje “Rade Končar”, brusilicu marke “Iskra”, bušilicu “Bosch”, bakarni dio kazana za rakiju, trimer kosilicu marke “Stihl”, motornu tester marke “Stihl” , pet mesinganih postolja za poker aparate sa dužinom stranice 60 cm i  50 metara produžnog kabla sve ukupne vrijednosti 840,00 €.

Optužnica je potvrđena 9.11.2018. godine.


13.11.2018. godine – Potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici i predlog za izricanje krivične sankcije, protiv okrivljenih V. M. i S. C., zbog izvršenja krivičnog djela razbojništvo, a mldb. B. H. zbog izvršenja krivičnog djela razbojništvo i krivičnog djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Optužnicom je predstavljeno da su okrivljeni dana 20.06.2018.godine, u Podgorici, u grupi, prijetnjom da će neposredno napasti na život i tijelo oštećenog Z. S., kojom prilikom je okrivljeni mldb. B. H. koristio nož, otuđili mobilni telefon oštećenog marke „HTC desire 825“ dual SIM vrijednosti 150,40 € i novac u iznosu od oko 160 €, na koji način su sebi pribavili protivpravnu korist u ukupnom iznosu od oko 310,40 €, kao i da su dana 01.07.2018. godine, u Podgorici, u grupi, silom i prijetnjom da će neposredno napasti na život i tijelo oštećenog D. Ć., kojom prilikom je okrivljeni mldb. B. H. koristio pušku i nož, na koji način su sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 100 €, nanijevši oštećenom lake tjelesne povrede.

Optužnica je potvrđena 29.10.2018. godine. 


13.11.2018. godine – Potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici protiv okrivljenih D. V. i B. B., zbog izvršenja krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Optužnicom je predstavljeno da su okrivljeni u noći između 21. i 22.09.2018. godine, na teritoriji Opštine Podgorica, sa za sada nepoznatim licem, neovlašćeno radi dalje prodaje unijeli u Crnu Goru opojnu drogu konoplju, na način što su sa limenim plovilom, iz Republike Albanije, preko Skadarskog jezera, unijeli šest većih PVC džakova, u kojima se nalazilo ukupno 154 PVC pakovanja sa opojnom drogom konopljom, ukupne neto mase 153.454,963 grama.

Optužnica je potvrđena 2.11.2018. godine.


13.11.2018. godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici

Osnovni sud u Podgorici je potvrdio optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici podignutu protiv okrivljene J. S., zbog izvršenja krivičnog djela teška djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljena J. S. dana 19.04.2017. godine, oko 14.45h, na Bulevaru Ivana Crnojevića, u Podgorici, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa ugrozila saobraćaj i dovela u opasnost život i tijelo ljudi, na način što je, upravljajući putničkim motornim vozilom marke "Renault Megane", registarske oznake PG ... ,lijevom saobraćajnom trakom desne kolovozne trake, iz pravca centra grada u pravcu naselja Masline, pod dejstvom alkohola pri koncentraciji od 0,89 g/kg u krvi, prešla u lijevu kolovoznu traku namijenjenu za kretanje vozila iz suprotnog smjera, u trenutku kada se istom kretalo putničke motorno vozilo marke "Renault Clio", registarske oznake P..., kojim je upravljala oštećena K. Đ, usljed čega je došlo do sudara, kojom prilikom je ista zadobila tešku tjelesnu povredu.

Optužnica je potvrđena dana 26.10.2018. godine. 


13.11.2018. godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici

Osnovni sud u Podgorici je potvrdio optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici podignutu protiv okrivljenih: R. L. i K. K., zbog krivičnog djela razbojnička krađa u saizvršilaštvu.

Optužnicom je predstavljeno da su okrivljeni dana 13. septembra 2018. godine, oko 11.30h, u Tuzima, u mjestu Šipčanik, po prethodnom dogovoru i zajedno, tuđu pokretnu stvar oduzeli drugom u namjeri da njenim prisvajanjem sebi pribave protivpravnu imovinsku korist, na način što je okrivljeni R. L. kroz otvorena vrata terase u prizemlju ušao u porodičnu kuću, koju koristi oštećeni N. Lj., odakle je oduzeo i prisvojio torbu sa novcem u iznosu od 3.000 američkih dolara, za koje vrijeme je okrivljeni K. K. čuvao stražu, da bi se potom dali u bjekstvo i razdvojili, te nakon što je ostećeni N. Lj. sustigao okrivljenog R. L., isti je na djelu krađe zatečen, u namjeri da ukradenu stvar zadrži, upotrijebio silu i prijetnju da će neposredno napasti na njegov život i tijelo, na način što je oštećenog udario pesnicom u glavu, zamahivao kamenom i ponovo se dao u bjekstvo, da bi nakon što je ga je oštećeni N. Lj. ponovo sustigao istom vratio torbu sa oduzetim novcem, dok je okrivljeni K. K. u neposrednoj blizini lišen slobode od strane ovlašćenih policijskih službenika.

Po predlogu tužioca, okrivljenima R. L. i K. K. je produžen pritvor nakon podizanja optužnice.

Optužnica je potvrđena 26.10.2018. godine.


12.11.2018. godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici

Osnovni sud u Podgorici potvrdio  je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici  podignutu protiv okrivljenog V.L. sa predlogom za izricanje krivične sankcije mldb. M.T., zato što su izvršili krivično djelo – razbojništvo u saizvršilaštvu.

Optužnicom je predstavljeno da su okrivljeni dana 28.03.2018. godine, oko 16.00 časova,  u Podgorici, zajedno i po prethodnom dogovoru, upotrebom sile i prijetnjom da će neposredno napasti na život i tjelo, oduzeli tuđu pokretnu stvar u namjeri da njenim prisvajanjem sebi pribave protivpravnu imovinsku korist, na način što su ušli u prostorije kladionice “O.” - vlasništvo oštećenog  “M.” DOO iz P., sa maskama na licima i noževima u rukama, kojom prilikom je V.L. prislonio isti na vrat oštećene L.V. prijeteći joj da da novac, dok je mldb. M.T. stajao pored njega govoreći da oštećenoj oduzme sav novac, na koji način su sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 260,00 eura.

Po predlogu tužiteljke, okrivljenom V.L. je produžen pritvor.

Optužnica je potvrđena 5.11.2018. godine. 


08.11.2018.godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću

Osnovni sud u Nikšiću potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću podignutu protiv okrivljenog T. I., zbog krivičnog djela razbojništvo i produženog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni dana 09.04.2018. godine u Nikšiću, u objektu Lutrije Crne Gore u Ulici Serdara Šćepana, svjestan svog djela i htio njegovo izvršenje, u namjeri da oduzimanjem i prisvajanjem tuđe pokretne stvari sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist koja prelazi iznos od 150,00 eura, prema oštećenoj V. D. – radnici u navedenom objektu upotrijebio silu i prijetnju da će neposredno napasti na njen život i tijelo, na način što je navedenog dana oko 08.10 časova ušao u navedeni objekat maskiran i držeći u desnoj ruci cijev sive boje nalik na cijev pištolja i na način kako se drži pištolj, dok je na glavi imao šešir bež boje spuštenog oboda i povez bijele boje preko polovine nosa i usta, i odmah čim je ušao držeći navedenu cijev okrenutu u pravcu radnice V. D. istoj uputio riječi ''Pljačka, pljačka daj pare'', a nakon toga prošao iza pulta iza koga se nalazila V. D. i primakao  joj navedenu cijev u predjelu rebara govoreći ''daj pare,daj pare'', te nakon što mu oštećena V. D. nije predala novac niti rekla gdje se isti nalazi počeo da pretura po pultu tražeći novac, držeći za sve to vrijeme cijev okrenutu u pravcu oštećene mašući istom,  tako što je  otvorio vrata sefa koji se nalazio na pultu i gornji i donji dio, otvorio fioke, a zatim i pomjerio uređaje koji su se nalazili na pultu – računar i štampač, te nakon što je iza računara našao kovertu bijele boje u kojoj se nalazio novac u iznosu od 2 000,00 eura, istu uzeo i udaljio se iz objekta, čime je sebi na opisani način pribavio protivpravnu imovinsku korist a Lutriji Crne Gore pričinio štetu u navedenom iznosu;
dana 29.05.2018.godine u Nikšiću u Ulici Narodne omladine, svjestan svog djela i htio njegovo izvršenje, na javnom mjestu nosio pištolj marke ''Mauzer oberaudeeorf germany'' kalibra 7,65 mm sa okvirom u kome se nalazilo četiri metka i prigušivačem, dok je u džepu pantalona imao tri metka istog kalibra, koje oružje i municiju je držao neovlašćeno bez odgovarajuće isprave o oružju;

u svom stanu  u  Nikšiću u Ulici Maksima Baćovića broj ... , svjestan svog djela i htio njegovo izvršenje, držao jedan pištoljski metak  kalibra 9 mm, bez odgovarajuće isprave o oružju odgovarajuće kategorije, koji je pronađen i oduzet od okrivljenog dana 11.04.2018. godine prilikom pretresa stana od strane ovlašćenih službenika Centra bezbjednosti Nikšić.

Optužnica je potvrđena 24.10.2018. godine.


07.11.2018. godine – Potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici protiv okrivljenog A. A., zbog izvršenja krivičnih djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni dana 1.09.2018. godine, oko 23.00 časa u Budvi, na javnoj priredbi – muzičkom festivalu, neovlašćeno radi dalje prodaje držao opojnu drogu MDMA - ekstazi, na način što je označenog dana kod sebe držao PVC kesu u kojoj se nalazilo 145 tableta sa sadržajem opojne droge MDMA - ekstazi, ukupne mase 47,983 grama.

Optužnica je potvrđena 2.11.2018. godine.


07.11.2018. godine – Potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici protiv okrivljenog A. A., zbog izvršenja krivičnih djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni dana 1.09.2018. godine, oko 23.00 časa u Budvi, na javnoj priredbi – muzičkom festivalu, neovlašćeno radi dalje prodaje držao opojnu drogu MDMA - ekstazi, na način što je označenog dana kod sebe držao PVC kesu u kojoj se nalazilo 145 tableta sa sadržajem opojne droge MDMA - ekstazi, ukupne mase 47,983 grama.

Optužnica je potvrđena 2.11.2018. godine.


31.10.2018. godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici je potvrdio optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici protiv okrivljenih Đ. D., V. L. i N. G., zbog izvršenja krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Optužnicom je predstavljeno da su okrivljeni Đ. D., V. L. i N. G. izvršili predmetno krivično djelo na način što je okrivljeni Đ. D. u vremenskom periodu od 04.08.2017.godine do 18.08.2017.godine, na području Opštine Bar, neovlašćeno prodavao opojnu drogu marihuanu ukupne neto mase 6,983 grama, dok je okrivljeni V. L. u vremenskom periodu od 17.10.2017.godine do 12.04.2018.godine, na području Opštine Bar, neovlašćeno prodavao opojnu drogu marihuanu ukupne neto mase 99,263 grama i opojnu drogu kokain ukupne neto mase 2,132 grama, kao i da je u svom stanu u Baru, neovlašćeno radi prodaje držao opojnu drogu marihuanu ukupne neto mase 4,748 grama i jedan džoint u količini od 0,145 grama, dok je okrivljeni okrivljeni N. G. dana 10.01.2018.godine, u Baru, neovlašćeno prodao opojnu drogu marihuanu ukupne neto mase 1,401 grama.

Optužnica je potvrđena 11.10.2018. godine. 


31.10.2018. godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici je potvrdio optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, protiv okrivljenog I. Z., zbog izvršenja krivičnih djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni dana 14.08.2018. godine, oko 17.00 časova u Budvi, neovlašćeno radi dalje prodaje držao opojnu drogu marihuanu, na način što je iza prednjeg desnog sjedišta vozila marke „Fiat Punto“, reg. oznaka BD..., u kojem se nalazio na mjestu suvozača, držao jedan ručno pravljeni zamotuljak od plastičnih kesa, u kojem se nalazila opojna droga marihuana ukupne neto mase 241,49 grama.

Optužnica je potvrđena 12.10.2018. godine.  


31.10.2018. godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici je potvrdio optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici protiv okrivljenog F. Đ., zbog izvršenja krivičnih djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni od neutvrđenog dana 2018.godine do 20.02.2018.godine, u Nikšiću, u stanu, neovlašćeno prodavao opojnu drogu kokain, na način što je za neutvrđeni novčani iznos neindentifikovanom licu prodavao opojnu drogu kokain, da je dana 20.02.2018.godine neovlašćeno radi prodaje držao opojnu drogu marihuanu, ukupne neto mase 3,541 grama, kao i da je  dana 20.02.2018.godine u Nikšiću, u stanu, neovlašćeno držao lovačku pušku (kratež) nepoznate marke, bez fabričkog broja, broj kalibra 16mm i tri komada pištoljske municije kalibra 7,62mm.

Optužnica je potvrđena 23.10.2018. godine.  


31.10.2018. godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici je potvrdio optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici protiv okrivljenog M. M., zbog izvršenja krivičnog djela teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja. Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni dana 27.05.2018. godine, oko 07.00 časova, na lokalnom putu Kotor – Tivat, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa, ugrozio saobraćaj da je doveo u opasnost život i tijelo ljudi, na način što je upravljao putničkim vozilom marke „Citroen C4“, reg. oznaka K..., iz pravca Kotora u pravcu Stoliva, pod dejstvom alkohola, u teško pijanom stanju, pri koncentraciji od 2,69 ‰ apsolutnog alkohola u krvi, brzinom od 83 km/h, u zoni ograničenja brzine do 40 km/h, usljed kojih propusta je prednjim dijelom svog vozila udario u oštećenog T. M. koji se kao pješak nalazio uz desnu ivicu kolovoza, a potom i u zaštitni zid na desnoj strani kolovoza, od koje siline udara je oštećeni pao na haubu vozila, a zatim u more, kojom prilikom je oštećeni zadobio teške tjelesne povrede, te je usljed komplikacija na plućima i mozgu, zbog udisanja vode, dana 03.06.2018.godine nastupila smrt.

Optužnica je potvrđena 26.10.2018. godine. 


31.10.2018. godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici je potvrdio optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici protiv okrivljenog A. Đ., zbog izvršenja krivičnih djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni u periodu između polovine juna i početka avgusta 2018. godine, u Podgorici, neovlašćeno proizvodio opojnu drogu marihuanu, na način što je na terasi iznajmljenog stana u kojem je stanovao, u dvije plastične kante zasadio dvije sjemenke navedene opojne droge radi proizvodnje, od kojih sjemenki je dobio konoplju ukupne neto mase suve biljne materije od 10,539 grama.

Optužnica je potvrđena 12.10.2018. godine. 


31.10.2018. godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici je potvrdio optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici protiv okrivljenog M. P., zbog izvršenja krivičnog djela silovanje. Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni dana 30.06.2018.godine, u vremenu između 01.00 časova i 04.00 časova u Nikšiću, upotrebom sile nad oštećenom I. B., istu prinudio na obljubu, na način što je nakon prepirke i međusobnih uvreda, zadao najprije dva udarca otvorenim šakama u predjelu glave i lica, a zatim više udaraca stisnutim pesnicama u predjelu glave i tijela, da je sa oštećenom ostvario seksualni odnos, nanoseći joj laku tjelesnu povredu.

Optužnica je potvrđena 11.10.2018. godine. 


31.10.2018. godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici je potvrdio optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici protiv okrivljenog S. K., zbog izvršenja krivičnih djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni dana 01.09.2018. godine, oko 22.00 časova u Budvi, na javnoj priredbi – muzičkom festivalu, neovlašćeno radi dalje prodaje držao opojnu drogu MDMA-ekstazi i konoplju-marihuanu, na način što je označenog dana kod sebe držao jedan ručno pravljeni zamotuljak sa sadržajem opojne droge konoplje-marihuane u količini od 2,841 grama, jedan ručno pravljeni zamotuljak sa sadržajem opojne droge MDMA-ekstazi u količini od 0,379 grama, kao i jedan ručno pravljeni zamotuljak u kojem su se nalazile 42 tablete sa sadržajem opojne droge MDMA-ekstazi, ukupne mase 14,921 grama.

Optužnica je potvrđena 23.10.2018. godine. 


30.10.2018. godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici

Osnovni sud u Podgorici je potvrdio optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici podignutu protiv okrivljenog V. D., zato što je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni V.D., dana 24.04.2018. godine, u Podgorici, u svojoj porodičnoj kući, neovlašćeno držao veću količinu vatrenog oružja i municije čije je držanje građanima zabranjeno i to: automatsku i poluautomatsku pušku komada municije kalibra 7,62x39mm i dva okvira od automatske puške sa 38 komada municije kalibra 7,62x39mm, pušku marke “Crvena zastava” sa 51 komadom municije kalibra 357 Magnum, kao i 16 komada municije kalibra Special, a da za navedeno oružje nije imao oružani list izdat od nadležnog državnog organa, u čemu je istog dana otkriven, kada su mu navedeno oružje i municija oduzeti od strane ovlašćenih služnenika Uprave policije – Centar bezbjednosti Podgorica.

Optužnica je potvrđena 26.10.2018. godine. 


29.10.2018. godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Cetinju

Osnovni sud u Cetinju potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Cetinju, podignutu protiv okrivljenog R. B. iz Andrijevice,  zbog krivičnog djela teška krađa.

Optužnicom je predstavljeno da je u noći između 12/13. juna 2018.godine, oko 00.00 časova, u mjestu zv.“Ivanova korita“, opština Cetinje, provalio u hotel „M. R.“, vlasništvo oštećenog Č. D. iz Cetinja, u kojem hotelu je u prethodnom periodu bio zaposlen kao konobar, na način što je metalnim klinom, kao podesnim sredstvom djelovao na metalnu ručicu prozora na podrumskim prostorijama navedenog hotela i kroz isti ušao u unutrašnjost hotela, a potom stepenicama iz podruma došao do otvora na kojem je bila drvena portela, te je istu primjenom fizičke sile pomjerio i tako ušao u prostorije kuhinje, kroz koju je došao do šanka u restoranskom dijelu hotela, da bi iz novčanika koji se nalazio na šanku oduzeo i prisvojio novac u iznosu od 50,00 eura, a potom kroz restoran došao do drvenog paravana koji odvaja prostor restorana od recepcije, koji paravan je primjenom fizičke sile pomjerio i tako ušao u prostoriju recepcije, gdje je upotrebom podesnog sredstva obio bravu ormara u kojem su se nalazili ključevi od kancelarije iza recepcije, kao i od sefa koji se nalazio u istoj, te tako ušao u kancelariju i iz sefa  oduzeo i prisvojio novac u iznosu od 1.694,16 eura, a potom se vratio do recepcije, gdje je upotrebom podesnog sredstva obio bravu škafa u kojem se na nalazio manji sef, te ključem koji se nalazio u bravici sefa, otključao isti i iz sefa oduzeo i prisvojio novac u iznosu od 223,67 eura, kao i mobilni telefon marke „Nokia 230“, koji se nalazio na recepciji, da bi potom, u cilju prikrivanja tragova izvršenja krivičnog djela, raskačio kablove resivera od video nadzora, koji je odnio sa sobom i izašao kroz prozor kancelarije, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu, čime je za ukupan iznos od  1967,83 eura sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist, a oštećenom za isti iznos pričinio imovinsku štetu.

Optužnica je potvrđena 12.09.2018. godine.


29.10.2018. godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Cetinju

Osnovni sud u Cetinju potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Cetinju, podignutu protiv okrivljenih J. I. i V. N., oboje iz Cetinja, zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Optužnicom je predstavljeno da je neutvrđenog dana početkom mjeseca maja 2018.godine, pa do 19. maja 2018.godine, u Cetinju, u hotelu “Grand“, po prethodnom dogovoru, neovlašćeno nabavili i držali veću količinu oružja i municije, i to: automatsku pušku marke “H. I K. “, model “EN.... “, kalibra...mm, fabričkog broja YU....; dva okvira za municiju kapaciteta od po 30 metaka;  50 pištoljskih metaka kalibra...; 100 pištoljskih metaka kalibra ...mm L... proizvođača “S. i B. “; prigušivač zvuka bez oznake proizvođača, dimenzija ... mm; i eksploziv velike razorne moći-formacijsko eksplozivno punjenje (trotilski metak) od presovanog trotila bruto mase 190,5 grama, obavijen parafinskim papirom, te dvije silikonske maske za lice, na način što su u sobi broj 213, koja se ne koristi, a što je bilo poznato okrivljenima, jer je okrivljena V. N. u hotelu zaposlena kao recepcionerka, držali navedeno oružje, municiju, i eksploziv, čije je nabavljanje i držanje građanima zabranjeno.

Optužnica je potvrđena 10.10.2018. godine.


29.10.2018. godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Herceg Novom

Osnovni sud u Herceg Novom potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Herceg Novom protiv K. M., zbog produženog krivičnog djela teška krađa.

Okrivljenom je stavljeno na teret da je neutvrđenog dana u periodu između 15. i 26. septembra 2016. godine u K., Opština Herceg Novi, savlađivanjem većih prepreka ušao u stan oštećene S. D. koji se nalazi u visokom prizemlju troetažne stambene zgrade na način što se popeo, a zatim preskočio ogradu balkona na visini ne manjoj od 2 m, potom podigao zatvorenu balkonsku roletnu i  ušao u unutrašnjost stana  gdje je nakon izvršene premetačine oduzeo flašu viskija i posteljinu sve vrijednosti 22,00 eura, nakon čega se  sa balkona oštećene S. popeo na balkon stana iznad, vlasništvo oštećene J. R. gdje je upotrebom podesnog sredstva slomio staklo balkonskih vrata i ušao u unutrašnjost stana iz kojeg je nakon izvršene premetačine oduzeo LCD televizor marke „LG“, fen za kosu, dvije flaše viskija, flašu vina, metlicu i đubrovnik nekoliko peškira i čaršava ukupne vrijednosti 355,00 €, a zatim se sa balkona ovog stana popeo na balkon stana iznad, vlasništvo oštećenog B. V., gdje je upotrebom podesnog sredstva slomio staklo balkonskih vrata odakle je nakon izvršene premetačine oduzeo televizor marke „Philips“, dvogled japanske marke, upakovani gumeni čamac sivo plave boje dužine 2,5 m  dvije zidne sijalice, ukupno vrijednosti 245,00€,

Optužnica je potvrđena 26.10.2018. godine.


24.10.2018.godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću

Osnovni sud u Nikšiću potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću podignutu protiv okrivljenog Š. R. zbog krivičnog djela teška krađa.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni dana 01.08.2018.godine u Nikšiću, u naselju Brlja, iako je bio svjestan svoga djela i htio njegovo izvršenje, u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist obio porodičnu kuću vlasništvo G. Š., a na način što je podesnim sredstvom djelovao na ulazna vrata te ista otvorio, nakon čega je ušao u unutrašnjost kuće odakle je oduzeo: usisivač marke ''Sakura 231'', motornu testeru marke ''Panter P340 S'', peglu marke ''Afis'', brusilicu marke ''AGM'', usisivač marke ''Vox'', plasnitčnu kantu, produžne kablove za startovanje automobila, fen za kosu marke ''Philips'', bušilicu marke ''Bleck Dekar'', dva produžna kabla, čekić, ključeve, bonsek, turpiju i pajser, dvije plastične kante, pločicu za CD uređaj ''Medion'', električni aparat za brijanje marke ''Philips'', tri tepiha, tastaturu za kompjuter sa mišem, porculanski serviz za ručavanje, zavjesu širine 3 metra, fritezu, aparat za kafu, televizor marke ''Medion'', zlatne minđuše, zlatni lanac sa priveskom, zlatnu narukvicu i telefon marke ''Noa'', u ukupnoj vrijednosti od 1.450,00 eura.

Optužnica je potvrđena 16.10.2018. godine.


24.10.2018.godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću

Osnovni sud u Nikšiću potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću podignutu protiv okrivljenog D. J. zbog krivičnog djela teška krađa u pokušaju.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni dana 01.09.2018.godine u Nikšiću, oko 03:00 časova, iako je bio svjestan svoga djela i htio njegovo izvršenje, u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist u vrijednosti koja prelazi iznos od 150,00 eura, pokušao da obije trgovinski objekat ''Idea'' koji se nalazi u naselju  Dragova Luka, a na način što je do izloga radnje donio tri betonska bloka sa kojim blokovima je imao namjeru da polomi prozorsko staklo na izlogu prodavnice i da kroz tako napravljen otvor uđe u unutrašnjost iste, u kojem momentu je bio primijećen od strane ovlašćenih policijskih službenika Uprave policije CB Nikšić, kada od sebe odbacuje dvije putničke torbe a nakon toga se trčećim korakom udaljava u pravcu dvorišta Osnovne škole ''Braća Labudović'' pokušavajući da pobjegne policijskim službenicima, gdje ga isti sustižu i privode u prostorije stanice policije Nikšić.   

Otužnica je potvrđena 16.10.2018. godine.


22.10.2018. godine – Potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici je potvrdio optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, protiv okrivljenog A. S., zbog izvršenja krivičnog djela teško ubistvo.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni dana 11.05.2018. godine, u jutarnjim časovima, u Kotoru, naselje Dobrota, u iznajmljenom stanu oštećene A. L., koji se nalazi u suterenu zgrade, na svirep način, sa umišljajem lišio života oštećenu A. L., pri čemu je bio svjestan svog djela, čije izvršenje je htio, na način što je u pomenutom stanu napao oštećenu, zadajući joj 16 udaraca oštricom i šiljkom jako zamahnutog mehaničkog oruđa u predjelu tijela i najmanje 10 udaraca tupinom jako zamahnutog mehaničkog oruđa u predjelu glave i tijela, usljed kojih udaraca je oštećena trpjela fizičke bolove i strah jakog intenziteta, kojom prilikom je okrivljeni bio svjestan da oštećenoj nanosi teške tjelesne povrede koje su praćene teškim bolovima i patnjama, da bi potom nastavio da muči oštećenu, svjestan da nastavljanjem mučenja može prouzrokovati smrt oštećene, pa je to i htio,  tako što je tupo-tvrdim predmetom udario više puta  u predjelu glave, nanijevši joj naročito tešku tjelesnu povredu u vidu rana prskotina u lijevom zaušnom predjelu i u lijevom tjemeno potiljačnom predjelu i po obodu navedenih rana prskotina više rana u čijem su prostoru prelomljene kosti lobanje  i razoreno, krvlju prožeto tkivo velikog mozga, zbrisane građe, kojom prilikom je nastupila smrt kod oštećene, usljed razorenja po život važnih moždanih centara, zbog preloma kostiju lobanje.

Optužnica je potvrđena 11.10.2018. godine.  


22.10.2018.godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju

Osnovni sud u Bijelom Polju potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju protiv optuženog E. Š. iz Bijelog polja, zbog krivičnog djela teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Optužnicom je predstavljeno da je optuženi E. Š. dana 21.05.2018.godine, oko 16.20 h, upravljajući skupom vozila sa vučnim vozilom tegljačem marke “Man 18.513 FLS” reg.oznaka BP… i priključnim vozilom marke “Merker Yshimam”, reg.oznaka BP…,magistralnim putem iz pravca Prijepolja u pravcu Bistrice i dolaskom u mjesto Drenova, opština Prijepolje, svjestan da svojom radnjom može učiniti krivično djelo, ali je olako držao da do toga neće doći ili da će to moći spriječiti, ugrozio saobraćaj i time doveo u opasnost živote i tijela ljudi, na način što ne pridržavajući se saobraćajnih propisa nije držao potrebno uzdužno odstojanje od vozila koje se kreće ispred njega tаko dа vozilo može blаgovremeno dа uspori ili da zаustаvi, ako vozilo ispred njega uspori ili se zaustavi, u saobraćajnoj situaciji kada je iz kretanja brzinom oko 64, 5 km/h sustizao skup vozila sa vučnim vozilom tegljačem marke “Man 18.410 TGA”, reg.oznaka BP…i priključnim vozilom marke “Schmitz”, reg.oznaka Bp…, kojim je upravljao A. Ć. koji je u kretanju ispred vozila optuženog usporavan neintenzivnim kočenjem do brzine oko 5,5 km/h zbog odrona kamena i zemlje na kolovoz sa kosine zasjeka sa desne strane, usljed čega je došlo do udara prednjom desnom stranom vučnog vozila “Man Merker” u zadnju lijevu stranu priključnog vozila “Man Schmitz” na desnoj kolovoznoj traci u smjeru kretanja ovih vozila, nakon čega je optuženi u daljem kretanju naprijed izmicao vozilo ulijevo i kretao se lijevom kolovoznom trakom, u saobraćajnoj situaciji kada je iz suprotnog smjera dolazilo vozilo “Opel”, kojim je svojom kolovoznom trakom upravljao oštećeni sada pok. V. O, zbog čega je došlo do sudara čeonom lijevom stranom vučnog vozila kojim je upravljao optuženi i čeonom stranom vozila oštećenog, na kolovoznoj traci namijenjenoj za smjer kretanja oštećenog, kojom prilikom je vozač “Opela” oštećeni sada pok. V. O. zadobio teške tjelesne povrede od kojih povreda je nastupila njegova smrt, dok su saputnici oštećenog zadobili povrede i to: oštećena Z.O., oštećena G.O. i oštećena J.O., teške tjelesne povrede, dok je oštećena A. O. zadobila laku tjelesnu povredu.     

Optužnica je potvrđena dana 18.10.2018. godine.


19.10.2018. godine - Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Cetinju

Osnovni Sud u Cetinju potvrdio je Optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Cetinju podignutu protiv okrivljenog  F. M., iz Cetinja,  zbog krivičnog djela teška krađa u pokušaju u sticaju sa krivičnim djelom uništenje i oštećenje tuđe stvari.

Optužnicom je predstavljeno da je dana 13. juna 2018. godine oko 19.40 časova, u JZU „Dom zdravlja„ u Cetinju, obijanjem započeo izvršenje krivičnog djela teška krađa, na način što je došao do ambulante vlasništvo JZU „Dom zdravlja“ - Cetinje, u kojoj ordinira dr A. Đ., nakon čega je uz upotrebu podesnog sredstva i fizičke sile otvorio zaključana ulazna vrata, te tako ušao u unutrašnjost ambulante, gdje je otvorio vitrinu i škafove radnog stola, te izvšio premetačinu istih, a potom izvršio premetačinu i ostalog dijela prostorije, da bi nakon toga ušao u drugu prostoriju u sklopu iste ambulante, gdje je takođe izvršio premetačinu u cilju oduzimanja pokretnih stvari - ljekova, nakon čega je izašao ispred ambulante gdje su ga zatekli V. N. direktor JZU „Dom zdravlja“ Cetinje i medicinska sestra K. V.; dana 13. juna 2018. godine oko 22.00 časova, u službenim prostorijama Uprave policije Odjeljenja bezbjednosti Cetinje, nakon što je lišen slobode zbog postojanja osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo teška krađa u pokušaju, na štetu JZU „Dom zdravlja“ Cetinje, oštetio tuđu pokretnu stvar vlasništvo Uprave policije Odjeljenja bezbjednosti Cetinje, na način što je prilikom sprovođenja od strane policijskih službenika OB Cetinje do prostorija za boravak lica lišenih slobode, u dijelu hodnika na stepeništu, desnom rukom udario u prozorsko staklo, koje je tom prilikom polomio i zadobio tjelesne povrede u vidu posjekotine na desnoj ruci.

Optužnica je potvrđena 18.07.2018. godine.


19.10.2018. godine – Potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici je potvrdio optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, protiv okrivljenih E. P. i H. K., zbog izvršenja krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Optužnicom je predstavljeno da su okrivljeni dana 05.05.2018.godine na području Opštine Podgorica, od pravca mjesta Trgaja ka Podgorici, u vozilu marke „VW“, reg. oznaka PG..., neovlašćeno radi prodaje prenosili opojnu drogu konoplju – marihuanu, ukupne težine 53 487,95 grama. 

Optužnica je potvrđena 15.10.2018.godine. 


19.10.2018. godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici

Osnovni sud u Podgorici potvrdio optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici podignutu protiv okrivljenog D. M. zato što je izvršio krivično djelo teška tjelesna povreda.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni D. M., dana 06.07.2018. godine, oko 20.30 časova, u Podgorici, na Bulevaru Save Kovačevića, teško tjelesno povrijedio oštećenog M. N., tako da je usljed toga doveden u opasnost njegov život, na način što ga je stisnutom pesnicom udario u predjelu glave, usljed kog udarca je oštećeni pao na beton, nakon čega je oštećenom zadao više udaraca u predjelu glave i tijela, čime mu je nanio po život tešku tjelesnu povredu u vidu utisnutog preloma desne tjemene kosti sa širenjem na desnu polovinu čeone kosti, sa posljedičnim rascjepom tvrde moždane opne, posljedičnim nakupljanjem krvi u lobanjskoj duplji i sa posljedičnim nagnječenjem tkiva velikog mozga, preloma nosnih kostiju bez pomaka koštanih odlomaka, nagnječenja sa otokom desnog tjemenog predjela, krvnih podlova i otoka oba kapka desnog oka.

Optužnica je potvrđena 15.10.2018. godine.


19.10.2018. godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici

Osnovni sud u Podgorici je potvrdio optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici  podignutu protiv okrivljenog I. R., zato što je izvršio krivično djelo krivično djelo razbojništvo u pokušaju i krivično djelo razbojništvo.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni dana 20.07.2018. godine, oko 05.00 časova, u Ulici Cetinjski put bb, u Podgorici, prijetnjom da će neposredno napasti na život i tijelo, pokušao da oduzme tuđe pokretne stvari u namjeri da njihovim prisvajanjem sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist na način što je sa kapuljačom na glavi i maramom preko lica došao ispred benzinske pumpe ‘’P. 4’’, vlasništvo ‘’J.’’ A.D., i držeći nož u ruci, prišao radniku, oštećenom T. T., i prijeteći mu uputio riječi ‘’daj pare’’, a zatim je ušao u unutrašnjost benzinske pumpe sa namjerom da oduzme novac, ali je u tome spriječen od strane oštećenih T. T. i M. K., koji su ga fizički napali, zbog čega je osumnjičeni pobjegao sa lica mjesta; 

u noći između 13. i 14.08.2018. godine, oko 24. 00 časa, u Ulici IV jula bb, u Podgorici, prijetnjom da će neposredno napasti na život i tijelo, oduzeo tuđe pokretne stvari u namjeri da njihovim prisvajanjem sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist na način što je sa kapuljačom ušao u prostorije benzinske pumpe ‘’P. 5’’, vlasništvo ‘’J.’’ A.D., prišao naplatnom pultu za kojim se nalazio radnik, oštećeni M. R., i držeći čekić u ruci prijeteći mu uputio riječi ‘’daj pare’’, nakon čega mu je oštećeni dao novac novac iz kase, na koji način je oduzeo i prisvojio novac u ukupnom iznosu od 537, 26 eura.

Po predlogu tužiteljke, okrivljenom je produžen pritvor.

Optužnica je potvrđena 16.10.2018.godine.  


18.10.2018. godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću

Osnovni sud u Nikšiću potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću podignutu protiv okrivljenih D. J. i V. T. zbog krivičnog djela krađa.

Optužnicom je predstavljeno da su okrivljeni u noći 27/28.08.2018. godine u Nikšiću, svjesni svog djela i htjeli njegovo izvršenje, po prethodnom dogovoru, u namjeri da oduzimanjem tuđe pokretne stvari sebi pribave protivpravnu imovinsku korist obili maloprodajni objekat ''Idea Mercator'' u naselju ..., na način što su  upotrebom podesnog sredstva - betonskog bloka slomili izlog - staklo pored ulaznih vrata navedenog objekta, a zatim kroz tako napravljen otvor ušli u unutrašnjost objekta odakle su iz namjenskog rafa iznad kase u kojem su se nalazile cigarete oduzeli veću količinu raznih vrsta cigareta i to: 18 kutija Marlboro KS box; 17 kutija Marlboro advance plavi; 18 kutija Marlboro advance bijeli; 16 ktuija L& M blue label; 16 kutija Marlboro flavor plus; 15 kutija Winston 100 S crveni; 17 kutija Winston 100 S plavi; 16 kutija Bond slims lilac 100 S; 15 kutija L&M loft blue; 15 kutija L&M loft sae blue; 12 kutija Sobranie black; 16 kutija Winston silver; 16 kutija Winston clasicc; 14 kutija Winston tact blue; 16 kutija Marlboro gold 100 S; 18 kutija Marlboro gold; 16 kutija Parlament silver blue; 11 kutija Parlament aqua blue; 16 kutija Marlboro fine touch; 15 kutija Marlboro touch; 16 kutija Marlboro meki; 18 kutija Winston Xstily long blue; 18 kutija Winston  xstily; 17 kutija L&M loft sae blue XL;15 kutija L&M loft blue XL; 16 kutija Dune clasic; 18 kutija Wave black ronhill; 14 kutija Winston tact silver; 15 kutija Sobranie gold; 8 kutija Muratti plavi; 16 kutija Slims  karelia; 14 kutija Winston balanced blue; 9 kutija Monus grey slims; 11 kutija Karelia ome; 7 kutija Slims karelia crem color ; 6 kutija Code; 8 kutija George karelias and sons hard pack,  a sa polica u prodajnom objektu flaše alkoholnog pića  i to: jednu flašu viskija Meadows hill blended, zapremine 700 ml; jednu flašu rakije šljivovica SL Takovo zapremine 750 ml, jednu flašu viskija Teachers scotch, zapremine 700 ml; jednu flašu rakije travarica; jednu flašu likera Si&Si, zapremine 1 litar; dvije flaše viskija Ballantines, zapremine 1 litar; jednu flašu viskija J.Walker  black label, zapremine 700 ml; jednu flašu viskija Jack Daniels  no.old, zapremine 700 ml; jednu flašu viskija Ballantines scotch, zapremine 700ml; dvije flaše viskija Label sa čašom; jednu flašu viskija Chivas regal 12 premium, zapremine 700 ml; dvije flaše rakije Prvijenac crnogorski zapremine 1 litar, dvije flaše rakije Lozova crnogorska, zapremine 1 litar, jednu flašu rakije Viljemovka vino Župa, zapremine 700 ml i dvije flaše džina Gordons zapremine 700 ml, u ukupnoj vrijednosti od 2.013,07 eura.

Optužnica je potvrđena 11.10.2018. godine.


17.10.2018. godine – Potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici je potvrdio optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici protiv okrivljenog D. G., zbog izvršenja krivičnih djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, i okrivljenog T. Đ., zbog izvršenja krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. 

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni D. G. dana 16.08.2018. godine oko 15.00 časova u Herceg Novom, posredovao u kupovini opojne droge marihuane, a okrivljeni T. Đ., neovlašćeno prodavao opojnu drogu marihuanu i umišljajno podstrekao okrivljenog D. G. u izvršenju predmetnog krivičnog djela, na način što je dana 15.08.2018.godine okrivljenom D.G. za iznos od 5,00 eura prodao jedan ručno pravljeni zamotuljak opojne droge marihuane neto mase 1,508 grama, nakon čega je dana 16.08.2018.godine kontaktirao okrivljenog  D. G. posredstvom društvene mreže „Facebook“ i tražio mu da „završi“ oko 30 grama opojne droge marihuane, što je okrivljeni D. G. i prihvatio i istog dana u naselju Zelenika, za potrebe okrivljenog T. Đ., od nepoznatog lica nabavio dva ručno pravljena zamotuljka opojne droge marihuane ukupne neto mase 42,589 grama, za koju opojnu drogu je tom licu okrivljeni T. Đ., po preuzimanju od okrivljenog D. G., trebao da plati iznos od 70,00 eura, ista je bila namijenjena daljoj neovlašćenoj prodaji.

Optužnica je potvrđena 11.10.2018. godine.

 


16.10.2018. godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Cetinju

Osnovni Sud u Cetinju potvrdio je Optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Cetinju podignutu protiv okrivljenog  M. S. iz Cetinja,  zbog krivičnog djela teška krađa.

Optužnicom je predstavljeno da je u ranim jutarnjim časovima, 30.aprila 2018. godine,  u Cetinju, obio  kuću, vlasništvo oštećenog K. M. iz Cetinja, na način što je došao do zadnjeg dijela kuće i popeo se stepenicama do sprata iste, nakon čega je kamenom polomio prozorsko staklo koje se nalazi sa desne strane, pored ulaznih vrata na tom dijelu kuće i odmah se spustio stepenicama u dvorište da se uvjeri da li nekoga ima u kući, te kada se uvjerio da nema nikoga, nakon nekoliko minuta se ponovo se popeo stepenicama na sprat kuće i kroz prethodno napravljeni otvor provukao ruku i otvorio prozor, a zatim kroz isti uskočio u kuću i otvorio ulazna vrata sa ključem koji se nalazio sa unutrašnje strane vrata, da bi zatim u hodniku upotebom sile i podesnog sredstva, otvorio plakar iz kojeg je protivpravno oduzeo i prisvojio dvije puške i to: pušku marke “T”, kalibra 3..WIN, fabričnog broja D..., vrijednosti 1.364,00 eura i pušku marke “B”, kalibra 12..., fabričnog broja A..., vrijednosti 1.425,00 eura, vlasništvo oštećenog, kao i izvršio i pregled ostalih stvari u kući.

Optužnica je potvrđena 26.06.2018. godine.


16.10.2018. godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Cetinju

Osnovni Sud u Cetinju potvrdio je Optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Cetinju podignutu protiv okrivljenog  M. Ž., iz Cetinja,  zbog krivičnog djela teška krađa.

Optužnicom je predstavljeno da je u vremenskom periodu od početka februara 2015. godine do 02. aprila 2015.godine, u Cetinju, obio porodični stan vlasništvo oštećenog R. M. iz Podgorice, na način što se popeo na betonski podest visine tri metra od tla, sa dvorišne strane stana oštećenog, a zatim provukao ruku kroz škura prozora, koja su bila zatvorena, i ista otvorio, te tako ušao u unutrašnjost stana oštećenog, iz kojeg je protivpravno oduzeo i prisvojio stvari vlasništvo oštećenog, i to iz prostorije trpezarije drveni sto izrađen u duborezu, sa motivima crnogorskog muškog i ženskog kola, i crnogorskog grba, vrijednosti od 600,00 eura, tri stolovača, takođe izrađena u duborezu, čiji su rukohvati uzrađeni u obliku glavi jarca, a nožice u obliku nogu jarca, vrijednosti od 1.000,00 eura; te iz prostorije dnevnog boravka dvije umjetničke slike autora K. R., obije ulje na platnu, od kojih je jedna apstraktna, manjih dimenzija, vrijednosti od 450,00 eura, a na drugoj, koje je većih dimenzija, je prikazan crnogorski pejzaž, i ista je vrijednosti od 600,00 eura, te televizor marke „Sony“, vrijednosti od 50,00 eura, i muzičku liniju marke „Pionir“, sa kompletom od pet zvučnika, vrijednosti od 90,00 eura, sve prednje stvari u ukupnoj novčanoj vrijednosti od 2.790,00 eura.

Optužnica je potvrđena 28.05.2018.godine.


15.10.2018.godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću

Osnovni sud u Nikšiću potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću podignutu protiv okrivljenih M. T i K. D., zbog krivičnog djela teška krađa.

Optužnicom je predstavljeno da su okrivljeni dana 30.01.2018.godine u Nikšiću, iako su bili svjesni svog djela čije su izvršenje htjeli, po prethodnom dogovoru u namjeri da oduzimanjem tuđe pokretne stvari sebi pribave protivpravnu imovinsku korist, obili kuću K. D. koja se nalazi u Ulici Borislava Pekića br...., a na način što je okrivljeni K. D. pomoću pajsera djelovao na prozor od spavaće sobe, te isti otvorio, pa su kroz otvoreni prozor ušli u unutrašnjost kuće odakle su i to okrivljena M. T. iz  šinjela koji se nalazio ispod francuskog ležaja oduzela iznos od 3.800,00 eura od kojeg iznosa je K. D. dala iznos od  500,00 eura, kao i jedan mobilni telefon marke ''Lenovo'' koji se nalazio na  vetrini u dnevnoj sobi, dok je okrivljeni K. D. iz kuhinje navedenog stana oduzeo jedan nož, dva ručna časovnika nepoznate marke i jedan mobilni telefon marke ''Samsung'', sve u ukupnoj vrijednosti od 3.882,00 eura.

Optužnica je potvrđena 03.10.2018.godine.


15.10.2018.godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću

Osnovni sud u Nikšiću potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću podignutu protiv okrivljenog J. B., zbog krivičnog djela razbojništvo.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni dana 22.08.2018.godine, oko 20:45 časova, u Nikšiću, u kladionici „P...“ koja se nalazi  u ulici Baja Pivljanina, svjestan djela i htio njegovo izvršenje, u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist upotrebom sile i prijetnje da će neposredno napasti na život i tijelo oštećene J. A. uposlene radnice u navedenoj kladionici, koja posluje u sastavu „Fun Fun“ DOO Podgorica, čiji je izvršni direktor R. I., oduzeo novac u iznosu od 1.005,00 €, na način što je ušao u kladionicu, maskiran sa kapuljačom na glavi, šalom preko lica i postavljenim rukavicama na ruke, držeči u ruci nož sječiva dužine od oko 12 cm, nakon čega je prošao iza pulta gdje se nalazio V. V., a do njega oštećena J. A., kada je odgurnuo V. V., a potom prišao oštećenoj držeći nož u desnoj ruci sa sječivom okrenutim ka njoj kada joj je rekao „Daj pare“, nakon čega je otvorio fioku iz koje je oduzeo koverat koji je, a nakon što je vidio da su u njemu nalaze tiketi, bacio na pod, a potom oštećenoj rekao „Daj pare“, za koje vrijeme je u desnoj ruci držao nož sa sječivom uperenim prema oštećenoj, nakon čega je oštećenu odgurnuo lijevom rukom, a potom sa pulta pored metalne kase za sitan novac oduzeo improvizovani koverat u kome je bio novac u iznosu od 1.005,00 € i tako za sebe u navedenom iznosu, na štetu imovine „Fun Fun“ DOO Podgorica, pribavio protivpravnu imovinsku korist.

Optužnica je potvrđena 04.10.2018.godine.


12.10.2018. godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru

Osnovni sud u Podgorici potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru protiv okrivljenih N. P., A. Đ., A. Đ. i G. R., zbog krivičnog djela zelenaštvo.

Optužnicom je predstavljeno da je optuženi N. P. tokom 2015. godine i 2016. godine, u Podgorici, dao novac na zajam i pri tome ugovorio za sebe nesrazmjernu imovinsku korist, na način što je tokom 2015. godine, u minimum dva navrata, ovdje drugookrivljenom A. Đ. dao na zajam novac u ukupnom iznosu od 35.000,00 €, a po prethodnom usmenom ugovoru, kojim je sebi ugovorio da mu drugookrivljeni svakog mjeseca, na taj pozajmljeni iznos novca plaća kamatu od 2% mjesečno, što je mjesečno iznosilo 700,00 €, da bi neutvrđenog dana u decembru mjesecu 2016. godine, na isti način drugookrivljenom dao na zajam novac u iznosu od 15.000,00 €, ugovorivši za sebe i na taj iznos da drugookrivljeni njemu plaća svakoga mjeseca kamatu od 2%, što je na ukupan iznos pozajmljenog novca iznosilo 1.000,00 €, koji iznos novca je drugookrivljeni svakog mjeseca plaćao, sve do aprila mjeseca 2017. godine, pa je tako sebi pribavio nesrazmjernu imovinsku korist u iznosu od 18.300,00 €.

Optuženima A. Đ. i A. Đ., stavljeno je na teret da su u vremenskom periodu od 2009. godine, pa sve do decembra mjeseca 2016.godine, u Podgorici, okr. A.Đ., u više navrata, iskorišćavajući teške prilike i nuždu oštećenog D.P. iz Podgorice, tj. loše poslovanje njegove firme, kao i njegovu kreditnu prezaduženost i nemogućnost da podiže nove kredite kod poslovnih banaka, u više navrata mu dao novac na zajam, ugovorivši pri tom za sebe nesrazmjernu imovinsku korist, a u tome mu pomogla okr. A.Đ. stvaranjem uslova za izvršenje krivičnog djela i unaprijed obećanim prikrivanjem predmeta pribavljenih krivičnim djelom, na način što je u novembru mjesecu 2009. godine, oštećenom dao na zajam novac u iznosu od 15.000,00 €, a po prethodnom usmenom ugovoru kojim je ugovorio da mu oštećeni svakog mjeseca za taj pozajmljeni iznos novca plaća kamatu od 5%, što je na mjesečnom nivou iznosilo 750,00 €, zatim neutvrđenog dana, u januaru mjesecu 2011. godine, na isti način oštećenom dao na zajam novac u iznosu od 29.000,00 €, ugovorivši da oštećeni njemu plaća svakog mjeseca kamatu od 3,1%, što je na mjesečnom nivou iznosilo 900,00 €, zatim neutvrđenog dana u januaru mjesecu 2012. godine, na isti način oštećenom dao na zajam novac u iznosu od 4.000,00 €, ugovorivši da mu oštećeni plaća svakog mjeseca kamatu od 5%, što je na mjesečnom nivou iznosilo 200,00 €, zatim dana 23.12.2014. godine, na isti način oštećenom dao na zajam novac u iznosu od 10.000,00 €, ugovorivši da mu oštećeni plaća svakog mjeseca kamatu od 5%, što je na mjesečnom nivou iznosilo 500,00 €, da bi dana 23.12.2015. godine, na isti način oštećenom dao na zajam novac u iznosu od 41.000,00 €, ugovorivši da mu oštećeni plaća svakog mjeseca kamatu od 5%, što je na mjesečnom nivou iznosilo 2.050,00 €, a koje iznose novca je oštećeni svakomjesečno isplaćivao drugookrivljenome, sve do aprila 2017. godine, kada je oštećeni u dogovoru sa drugookrivljenim obustavio svakomjesečno plaćanje kamate na pozajmljeni iznos novca od 66.000,00 €, jer više nije mogao da isplaćuje toliki novac na ime mjesečne kamate, već je samo nastavio da isplaćuje novac u iznosu od 1.100,00 € kao kamatu svakoga mjeseca na preostali iznos od 33.000,00 €, do januara mjeseca 2018. godine, pa je tako sebi pribavio nesrazmjernu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 221.900,00 €, a u tome mu je trećeokrivljena pomogla tako što je u više navrata od oštećenog preuzimala novac, koji je isti isplaćivao na ime mjesečne kamate, noseći ga drugookrivljenom, a znajući za namjenu novca koji je predat i dana  19.10.2017. godine sa oštećenim potpisala potvrdu o navodnoj pozajmici novca, u kojoj je navedeno da je ona navodno pozajmila novac u iznosu od 99.000,00 € oštećenom, a u stvari se radi o ukupnom iznosu novca koji je drugookrivljeni pozajmio oštećenom, a sve u namjeri kako bi imali pismeni trag za iznos novca koji je prethodno drugookrivljeni, uz usmeni dogovor, predao oštećenom, a koja potvrda je ovjerena kod notara.

Optužnicom se stavlja na teret i da je optuženi G.R. dana 25.04.2014. godine, u Podgorici, iskoristivši teške prilike i nuždu oštećenog D. P. iz Podgorice, tj. loše poslovanje njegove firme „M“ DOO iz P., kao i njegovu kreditnu prezaduženost i nemogućnost da podiže nove kredite kod poslovnih banaka, a kako bi nastavio sa poslovanjem tog preduzeća, dao novac na zajam oštećenom i pri tome ugovorio za sebe nesrazmjernu imovinsku korist, na način što je istome, u prisustvu drugookrivljenog A.Đ., u automobilu, ispred stana okrivljenog, dao na zajam novac u iznosu od 30.000,00 €, a po prethodnom usmenom ugovoru, o čemu su isti sačinili i potpisali potvrdu kojom je navodno taj novac oštećenom dao na zajam, bez ikakvog interesa, a u stvari ugovorivši sebi da mu oštećeni svakog mjeseca, na taj pozajmljeni iznos novca, plaća kamatu od 3,333%, što je mjesečno iznosilo 1.000,00 €, a koji iznos novca je oštećeni svakog mjeseca isplaćivao sve do maja mjeseca 2016. godine, kada su napravili novi usmeni dogovor da se iznos pozajmljenog novca smanji na 18.000,00 €, zbog toga što je oštećeni izgubio radni spor protiv jednog od svojih zaposlenih, a zbog propusta okrivljenog prilikom davanja pravnih savjeta istome i od tada nastavio da plaća svakoga mjeseca kamatu u visini od 3,61%, odnosno 650,00 €, sve do maja mjeseca 2017.godine, kada je prestao da plaća mjesečne iznose kamate jer nije bio više u mogućnosti da plaća toliki novac, tokom kojeg perioda je okrivljeni sebi pribavio nesrazmjernu imovinsku korist u iznosu od 43.800,00 €.

Optužnica je potvrđena 27.09.2018. godine.


12.10.2018. godine – Potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici je potvrdio optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, protiv okrivljenog A. R., zbog izvršenja krivičnih djela - neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni dana 18.07.2018. godine, u Podgorici, neovlašćeno radi dalje prodaje držao opojnu drogu kokain i konoplju, na način što je označenog dana, kod sebe držao tri plastične kese sa opojnom drogom kokain, neto mase 8,925 grama, kao i jednu plastičnu kesu sa opojnom drogom konopljom, neto mase 1,009 grama, te da je istog dana u iznajmljenom stanu u Podgorici, držao jednu plastičnu kesu sa opojnom drogom kokain, neto mase 0,470 grama, kao i opojnu drogu konoplju, neto mase 6,388 grama,

Optužnica je potvrđena 10.10.2018. godine.


10.10.2018. godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama

Osnovni sud u Beranama potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama protiv okrivljenih R. B. i M. K, oba iz Berana, zbog produženog krivičnog djela - teška krađa u saizvršilaštvu. Optužnicom je predstavljeno da su okrivljeni:

1.Neutvrđenog dana aprila 2018. godine, u naselju Talum,  Opština Berane, sposobni da shvate značaj svog djela i upravljaju svojim postupcima i svjesni zabranjenosti svog djela, čije su izvršenje htjeli, po prethodnom dogovoru, zajedno obili kuću oštećenog F. D, na način što je okrivljeni R. B. rukama uklonio roletne sa prozora od spavaće sobe, a zatim metalnom polugom razvalio prozor i kroz tako otvoren uskočili u unutrašnjost kuće i oduzeli: paket sa 40 utičnica i 20 prekidača bijele boje; mašinu za štemovanje marke “Master” snage 1,500 w sa kutijom sive boje, mašinu za pranje auta marke “Black&Decker”, električnu mašinu za sječenje pločica marke “Master” plave boje, bušilicu marke “Bosch” plave boje, veću brusilicu marke “Hilti” crvene boje, mašinu za odvijanje šarafa marke “Hilti”, 2 manje brusilice marke “Bosch” zelene boje, pumpu za vodu marke “TIC”, kutiju sa 8 borera i 4 štemajnza, šauber marke “Bosch” zelene boje, manji cirkular za drva marke “SLC”, crvene boje, ubodnu testeru marke “Makita” zelene boje, ubodnu testeru marke “Hilti” crvene boje,  električnu heftalicu marke “Bosch” zelene boje, manju bušilicu marke “Bosch” snage 500 w zelene boje, plazma televizor marke “Phillips” crne boje, kućni kompjuter NN marke, manji resiver NN marke crvene boje, 5 flaša viskija marke “Ballantines”, 9 flaša domaće rakije od 1 l, usisivač NN marke, 9 komada česama za vodu, moment ključ u crnoj kutiji, borer za probijanje zidova dužine 1 m prečnika oko 1,4 cm, aparat za varenje NN marke, 10 jorganskih navlaka i jastučnica, 7 čaršafa za francuski ležaj, 10 čaršafa za krevet, 10 manjih stonjaka, 10 pari dječijih zimskih papuča, 10 pakovanja sa po 10 pari ženskih čarapa, 1 prekrivač za bračni krevet dimenzija 260x220 cm, 3 staze dimenzija 100x60 cm, crno-bijele boje, 1 zavjesa dimenzija 2,20 x1,50 m, 1 tepih dimenzija 2,5 x3 m, 1 komplet za ručavanje za 12 osoba /kašike, viljuške, noževi i male kašike/, ekspres lonac zapremine 6 l, 2 ženske kožne torbe, jedna lila, a druga braon boje, 2 para muških kožnih cipela, 1 braon, a drugi bijele boje, 2 para ženskih kožnih cipela, jedan par crnih, a drugi braon boje, 3 pakovanja sa po 12 pari dječijih čarapa, 10 pakovanja sa po 3 komada ženskih majica za odrasle, 10 pakovanja sa po 2 para ženskih i muških bokserica, 2 para ženskih ljetnjih papuča, 10 ljetnjih traka za sunce dječijih i 3 gumene staze za kupatilo, u ukupnoj vrijednosti od 5.300,50 eura, a sve u namjeri da njihovim prisvajanjem sebi pribave protivpravnu imovinsku korist.

2.Dana 6.08.2018.godine, oko 17.00 časova, u Ul. IV Crnogorske brigade, u Beranama, sposobni da shvate značaj svog djela i upravljaju svojim postupcima i svjesni zabranjenosti svog djela, čije su izvršenje htjeli, po prethodnom dogovoru, zajedno obili kuću oštećenog Ž. Š, na način što je okrivljeni M. K. podigao okrivljenog R. B. koji je šrafcigerom odvalio dvokrilni prozor od spavaće sobe, a zatim kroz tako otvoren uskočili u unutrašnjost, da bi okrivljeni R. B. istim šrafcigerom razvalio vrata od ugradnog ormara i oduzeli: pištolj marke “Zastava”, model M70, kal.7,65 mm, f.br.1052 i iz drveni kutije ženski nakit: 2 zlatna lanca, 1 kraći deblji, 1 duži i tanji, zlatnu narukvicu, muški zlatni prsten sa širom pločom na vrhu od 18-karatnog zlata, 3 ženska zlatna prstena, 3 zlatna priveska od kojih je jedan bio u vidu slova “Ž”, 2 zlatnika od 18-karatnog zlata i 2 veća srebrna lančića sa priveskom, od kojih je jedan bio u obliku zvijezde, u ukupnoj vrijednosti od 1.943,00 eura, a sve u namjeri da njihovim prisvajanjem sebi pribave protivpravnu imovinsku korist.

3.Dana 18.08.2018.godine, u naselju Talum, u Beranama, sposobni da shvate značaj svog djela i upravljaju svojim postupcima i svjesni zabranjenosti svog djela, čije su izvršenje htjeli, po prethodnom dogovoru zajedno, obili kuću Ć. K. na način što je okrivljeni R. B, rukama podigao spoljnje roletne, a zatim metalnom polugom razvalio prozor od dnevne sobe, kroz tako otvoren uskočili u unutrašnjost i iz spavaće sobe iz ladice od natkasne oduzeli: zlatnu tanju narukvicu, zlatni prsten, a zatim se popeli uz stepenice na sprat kuće i iz druge spavaće sobe iz ladice od natkasne oduzeli: zlatni prsten od žutog i bijelog zlata sa dijamantom, deblju zlatnu narukvicu, zlatni prsten od žutog zlata, u par zlatnih minđuša od bijelog i žutog zlata, sat marke “Michel Kors”, narukvicu marke “Svarovski”, deblju burmu od bijelog i žutog zlata sa dijamantom, deblji prsten od žutog i bijelog zlata i muški sat marke “Festina”, vlasništvo oštećene N. K., u ukupnoj vjrijednosti od 1.467,00eura, a sve u namjeri da njihovim prisvajanjem sebi pribave protivpravnu imovinsku korist.

Optužnicom je predstavljeno da su okrivljeni dana 20.08.2018.godine, oko 17.00 časova, u Ul. Branka Deletića, Novo Naselje, opština Berane, sposobni da shvate značaj svog djela i upravljaju svojim postupcima i svjestni zabranjenosti svog djela, čije su izvršenje htjeli, po prethodnom dogovoru, zajedno, obili kuću oštećenog D. R, na način što je okrivljeni R. B. rukama skinuo mrežicu sa prozora od dnevne sobe, a zatim metalnom polugom razvalio baglamu i kroz tako otvoren uskočio u unutrašnjost, popeo se stepenicama do potkrovlja i iz spavaće sobe iz ladice od natkasne oduzeo: deblju i dužu zlatnu ogrlicu povezanu na alke sa priveskom u obliku krsta, veličine 7 cm, dok je okrivljeni M. K. čuvao stražu, u ukupnoj vrijednosti od 481,00 eura, a sve u namjeri da njenim prisvajanjem sebi pribave protivpravnu imovinsku korist.

Optužnica je potvrđena 05.10.2018.godine.


10.10.2018. godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama

Osnovni sud u Beranama potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama protiv okrivljenog M. J. iz Berana, zbog krivičnog djela - teška krađa. Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni u noći 26/27.07.2018. godine, u naselju Donje Luge, Opština Berane, sposoban da shvati značaj svog djela i upravlja svojim postupcima i svjestan zabranjenosti svog djela, čije je izvršenje htio, obio kuću vlasništvo oštećenog M. G, na način što je upotrebom podesnog sredstva i fizičkom snagom tijela razvalio ulazna dvokrilna PVC vrata, a nakon toga ušao u unutrašnjost kuće i iz iste oduzeo: 10 m bakarnih cijevi Fi 28, 53 /pedeset tri/ poluspojnice MS, 1 /jedan/ holender CU 18 ¾, 30 /trideset/ tiplova SX 8x40, 38 /trideset osam/ šelni PVC, 1 /jedno/ pakovanje teflon konca, 4 /četiri/ metalne cijevi TM/S od 1 col, 3 /tri/ metalna ventila marke Kalis, 6 /šest/ duplih niplova CU od 1 col, 4 /četiri/ holendera CU Fi 28, 1 /jednu/ traku za montažu širine 17mm i dužine 10m, 20 /dvadeset/ priključka AKO 16x2 i 1 /jednu/ aluminijumsku cijev od 1/2 cola dužine 10 m, vrijednosti 310,16 eura, vlasništvo oštećenog M. G; 1 /jedne/ aluminijumske stube i 1 /jedan/ punjač od akumulatorske baterije marke “Makita”, vrijednosti 115,00 eura, vlasništvo oštećenog B. Ć.; 1 /jedan/ mikser njemačke proizvodnje, 1 /jedno/ produžni kabl dužine 20m i 1 /jedne/ makaze za sječenje lima marke “Šer”, vrijednosti 191,00 eura, vlasništvo oštećenog S. Č., i 1 /jedan/ mikser njemačke marke, 1 /jedan/ laser za vagres marke “Wurth”, 1 /jednu/ bušilicu marke “Wurth”, 1 /jedne/ makaze za rezanje profila za rigips, vrijednosti 377,00 eura, vlasništvo oštećenog  R. S, a sve u namjeri da njihovim prisvajanjem sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist.

Optužnica je potvrđena 09.10.2018.godine.   


08.10.2018.godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Herceg Novom

Osnovni sud u Herceg Novom potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Herceg Novom protiv okrivljene LJ. J., zbog krivičnog djela prevara.

Okrivljenoj je stavljeno na teret da je neutvrđenog dana u periodu od 10. do 16. marta 2018. godine u Herceg Novom  dovela u zabludu  oštećenu B. S., lažno predstavljajući da ide radi kumovanja na svadbu u Č., te da joj za tu priliku treba zlatni nakit oštećene koji bi nosila samo u tu svrhu, a potom odmah vratila, na koji način je  navela oštećenu da joj pozajmi zlatni nakit - zlatni sat marke “Boucheron“ vrijednosti 5.000,00 €, zlatni prsten sa pravim dragim kamenjem vrijednosti 1.000,00 €, zlatni prsten sa plavim kamenjem vrijednosti 126,00 €, iako nije otišla na svadbu, već je ovaj nakit prodala trećem licu za iznos od 650,00 €, da bi nakon toga na brojne zahtjeve oštećene da joj vrati nakit istu i dalje održavala u zabludu tvrdeći da će joj vratiti nakit, na koji način je oštećenoj nanijela štetu u iznosu od 6.126,00 €.

Optužnica je potvrđena 30.08.2018. godine.


08.10.2018.godine – Potvrđena optužnica Višegg državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici je potvrdio optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici protiv okrivljenog M. R., zbog izvršenja krivičnih djela - neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni dana 21.08.2018. godine, u Igalu, Opština Herceg Novi, neovlašćeno radi dalje prodaje držao opojnu drogu heroin i marihuanu, na način što je označenog dana, kod sebe držao jedno PVC pakovanje sa opojnom drogom heroin, neto mase 47,321 grama, kao i u svom putničkom motornom vozilu marke „Renault Megane“, reg. oznaka HN… držao jedno PVC pakovanje sa opojnom dorgom heroin, neto mase 49,903 grama, te u iznajmljenom stanu u Igalu, držao jedno PVC pakovanje sa opojnom drogom marihuanom, neto mase 0,547 grama.

Optužnica je potvrđena 3.10.2018. godine


05.10.2018. godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama

Osnovni sud u Beranama potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama protiv okrivljenog R. B. iz Berana, zbog krivičnog djela - teška krađa.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni neutvrđenog dana, u vremenskom periodu od 15.02.2018. godine do 28.02.2018. godine, u naselju Donji Talum,  Opština Berane, sposoban da shvati značaj svog djela i upravlja svojim postupcima i svjestan zabranjenosti svog djela, čije je izvršenje htio, obio kuću vlasništvo oštećenog Z. M. na način što je upotrebom podesnog sredstva razvalio bravu na dvokrilnom eloksiranom prozoru, dimenzija 1,40m x 1,20m, u prizemlju kuće, a zatim kroz otvoren ušao u unutrašnjost i oduzeo: 1 foto aparat marke “Option Pentaks”, u vrijednosti od 30,00 eura; 1 ženski sata marke “Fosil”, u vrijednosti od 70,00 eura; 1 ženski sat marke “Esprit”, u vrijednosti od 50,00; 1 bušilica NN marke, zelene boje, u vrijednosti od 40,00 eura; 1 bušilica marke “Corless drill/driver” u vrijednosti od 40,00 eura; 2 šlajferice NN marke, u vrijednosti od po 50,00 eura; 1 produžno kablo, dužine 20 m-monofazno u vrijednosti od 15,00 eura; 2 posteljine svilene bijele za jednu osobu, u vrijednosti od po 30,00 eura; 2 posteljine plave za jedan ležaj u vrijednosti od po 15,00 eura; 2 posteljine zelene boje za jedan ležaj-obične, u vrijednosti od po 15,00 eura; 2 posteljine crvene boje za jedan ležaj-svilene, u vrijednosti od po 30,00 eura; 2 posteljine šarene za 1 ležaj svilene, u vrijednosti od po 30,00 eura; 2 posteljine maslinaste za jedan krevet-svilene, u vrijednosti od po 30,00 eura; 2 posteljine plave sa šarama za jedan ležaj-obične, u vrijednosti od po 15,00 eura; 4 posteljine sa ružama za francuski ležaj, u vrijednosti od po 40,00 eura; 5 posteljina sa lastikom, u vrijednosti od po 15,00 eura; 15 peškia za plažu, u vrijednosti od po 10,00 eura; 20 peškira običnih, u vrijednosti od po 5,00 eura; 2 kožne jakne-zimske, u vrijednosti od po 150,00 eura; 3 muške pidžame, u vrijednosti od po 10,00 eura; 2 spavaćice svilene, u vrijednosti od po 10,00 eura; 2 parfema muška “JOP” manji, u vrijednosti od po 30,00 eura; 1 parfem marke “Bruno banini” od 30 ml, u vrijednosti od 25,00 eura i 1 muška trenerka marke “Adidas”, u vrijednosti od 30,00 eura, a sve u namjeri da njihovim prisvajanjem sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist u ukupnoj vrijednosti od 1.625,00 eura.

Optužnica je potvrđena 02.10.2018. godine.

 


05.10.2018.godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću

Osnovni sud u Nikšiću potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću podignutu protiv okrivljenog P. I., zbog produženog krivičnog djela - teško djelo protiv bezbijednosti javnog saobraćaja.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni dana 08.04.2018. godine na putu Plužine – Nikšić u mjestu Šipačno, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa upravljao putničkim motornim vozilom marke ''Jeep  cherokee'' reg.br. NK .... , vlasništvo S. K., iako je bio svjestan da upravljajući, vozilom na takav način može ugroziti saobraćaj i dovesti u opasnost život i tijelo ljudi i imovinu pa je upravljajući vozilom na ovakav način na nastupanje takve posljedice i pristao, i time tako ugrozio saobraćaj da je doveo u opasnost život i tijelo B. R. i P. S., na način što krećući se navedenim putem iz pravca Plužina u pravcu Nikšića brzinu kretanja vozila nije prilagodio karakteristikama i stanju puta, vidljivosti i preglednosti tako da vozilo može blagovremeno da zaustavi pred svakom preprekom koju pod datim uslovima može da predvidi  i  na način kojim ne ugrožava bezbjednost saobraćaja, pa je vozeći tako, upravljajući vozilom brzinom od 83 km/h, iako je dozvoljena brzina kretanja vozila na navedenom putu  80 km/h, nakon savlađivanja oštre lijeve  krivine u smjeru kretanja pri izlasku iz iste izgubio kontrolu nad vozilom, nakon čega je došlo do okretanja vozila u smjeru suprotnom od prvobitnog smjera kretanja i isklizavanja vozila van kolovoza po lijevoj strani puta, gledano iz smjera kretanja gdje je vozilo desnom bočnom stranom udarilo u kamen, a zatim se obrušilo niz provaliju,  kojom prilikom je B. R., suvozač u vozilu okrivljenog zadobio teške tjelesne povrede u vidu potpunom preloma donje ivice lijeve polovine  čeone kosti  utisnut put lobanjske duplje koji se širi duž lijeve polovine prednje i srednje lijeve lobanjske jame te prednjom ivicom lijeve sljepoočne i tjemene kosti, preloma nosnih kostiju sa pomakom koštanih odlomaka, preloma tijela desne jagodične kosti, preloma lijevog ručnog zgloba,  preloma II, III, IV , V i VI rebra sa lijeve i II;III;IV;V;VI; VII I VIII rebra sa desne strane od kojih povreda je na licu nastupila smrt imenovanog.

Optužnica je potvrđena 26.09.2018. godine.


05.10.2018.godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću

Osnovni sud u Nikšiću potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću podignutu protiv okrivljenih R. I. i M. F., zbog krivičnog djela - teška krađa.

Optužnicom je predstavljeno da su okrivljeni u noći 05/06.06.2018. godine u Nikšiću, svjesni svojih djela i htjeli njihovo izvršenje, po prethodnom dogovoru, iz kruga preduzeća za sakupljanje sekundarnih sirovina ’’SS“ ... , vlasništvo T. M. koje se nalazi pored magistralnog puta Nikšić – Podgorica u mjestu Brlja, u namjeri da prisvajanjem tuđe pokretne stvari sebi pribave protivpravnu imovinsku korist, oduzeli 620 kilograma otpadnog bakra u vrijednosti od 2.976,00 eura na način što su podesnim sredstvom skinuli šarafe između polja metalne ograde kojom je obezbijeđen krug navedenog preduzeća za sakupljanje sekundarnih sirovina, nakon čega su polje metalne ograde uklonili i iz velikog džaka u kome je bio smješten otpadni bakar oduzeli navedenu količinu bakra koju su smjestili u dvanaest jutanih džakova i sklonili iza stijene u neposrednoj blizini kruga preduzeća, nakon čega su sa parking prostora za vozila gradskog saobraćaja koji se nalazi u blizini Autobuske stanice Nikšić, u namjeri da ga upotrijebe za vožnju, protivpravno oduzeli kombi vozilo marke „Mercedes sprinter“ registarskih oznaka NK BN ..., vlasništvo preduzeća „S...“ d.o.o. iz Nikšića, na način što su navedeno vozilo koje je bilo otključano, ključem koji je bio ostavljen u vozilu, stavili u pogon, a zatim se navedenim vozilom odvezli do mjesta gdje su prethodno sklonili jutane džakove sa oduzetim otpadnim bakrom i iste utovarili u oduzeto kombi vozilo te krenuli da se udaljavaju u pravcu grada, kada su primjetili  vozilo u kojem su se nalazili službenici policije, pa su kombi vozilom skrenuli na takozvani Sarajevski put gdje su nakon kraće vožnje kombi vozilo sa oduzetim bakrom ostavili na livadi pored puta, a oni se udaljili.

Optužnica je potvrđena 26.09.2018. godine.


05.10.2018.godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću

Osnovni sud u Nikšiću potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću podignutu protiv okrivljenog M.S., zbog krivičnog djela - razbojnička krađa.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni danna 29.06.2018. godine oko 01:45 časova u Nikšiću, u Ulici Narodne omladine, u prolazu stambene zgrade pored lokala '' Fast fud'',  iako je bio svjestan svoga djela i  htio njegovo izvršenje, u trenutku kada je zatečen na djelu krađe, a u namjeri da ukradenu stvar zadrži, upotrijebio silu i prijetnju da će neposredno napasti na život i tijelo oštećenog Đ. M., a na  način što je nakon dolaska na zakazano mjesto, a po prethodnom dogovoru  sa oštećenim, gdje su se sastali kako bi isti prodao svoj mobilni telefon oštećenom Đ. M., nakon međusobnog pozdravljanja iz džepa izvadio mobilni telefon marke ''Alkatel'' da bi u momentu kada mu je  za navedeni telefon oštećeni Đ. M. iz  svog džepa izvadio iznos od 30,00 eura u namjeri da plati navedeni telefon okrivljeni reagovao, govoreći mu ''zar se nijesmo dogovorili 40,00 eura'',nakon čega na tvrdnju oštećenog da su se dogovorili o cijeni od  30,00 eura ponovo oštećenom govori ''kume zar se nijesmo dogovorili 40,00 eura'', za koje vrijeme svoju lijevu ruku drži na ramenu oštećenog  Đ. M., da bi  u momentu kada oštećeni uzima telefon kako bi ga pogledao stisnutom pesnicom desne ruke udara dva puta oštećenog  u predjelu glave, nakon čega u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist sa lijevom rukom hvata zlatni lanac koji se nalazio na vratu oštećenog, isti trza i kida sa vrata, koji zlatni lanac stavlja u lijevi džep donjeg dijela trenerke u vrijednosti od 1.350,00 eura, nakon čega dolazi do čupanja i guranja između imenovanih kojom prilikom padaju na betonsku podlogu, da bi u momentu kada se oštećeni Đ. M. našao iznad osumnjičenog, a u namjeri da vrati oduzeti zlatni lanac, nogom na kojoj je bila patika sa tvrdim gumenim đonom i to đonom od patike udario u predjelu nosa oštećenog koji pada na betonsku podlogu, kada okrivljeni ustaje istovremeno vadeći iz desnog džepa trenerke nož sa kojim zamahuje u pravcu oštećenog da bi nakon što je čuo da je taksista koji je prethodno dovezao na lice mjesta oštećenog Đ. M. povikao ''zvaću  policiju'', trčećim korakom se udaljio u nepoznatom pravcu kroz dvorište zgrade sa prolazom, kojom prilikom je Đ. M. zadobio lake tjelesne povrede u vidu razderne rane u predjelu nosa, oguljotine kože u predjelu desne strane vrata  i ogulojtine kože u predjelu lijevog lakta.

Optužnica je potvrđena 24.09.2018. godine.


03.10.2018. godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Ulcinju

Osnovni Sud u Ulcinju potvrdio je Optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Ulcinju, podignutu protiv okrivljenih A. Š. i V. S. oba iz Ulcinja, zbog krivičnog djela – prevara.

Optužnicom je predstavljeno da su okrivljeni početkom februara mjeseca 2014.godine, u Ulcinju, u namjeri da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist u iznosu koji prelazi 3.000 evra, lažnim prikazivanjem i prikrivanjem činjenica doveli u zabludu i održavali u zabludu oštećenog N. R. iz Švajcaske i naveli ga da na štetu svoje imovine nešto učini, na način što su mu lažno prikazali da će mu V. S. prenjeti svojinu na zemljištu površine 1000 m2 u naselju Đerane, kojem za uzvrat on i A. Š. treba da sagrade kuću površine 140 m2, a sve pri unaprijed stvorenoj namjeri da se svojina na zemljištu ne prenese oštećenom, da bi mu A. Š. zatim rekao da odmah na njegov račun, a za V. S., uplati 25 000 evra, bez obzira što shodno prethodnom dogovoru u zamjenu za navedeno zemljište treba sagraditi kuću, jer  nakon ovakve uplate V. S. više ne može odustati od dogovora, te je oštećeni A. Š. 7.2.2014. godine i uplatio navedeni iznos, a koji iznos su okrivljeni A. Š. i V. S. zadržali za sebe, pri čemu su bili svjesni svog djela i htjeli njegovo izvršenje.

Optužnica je potvrđena dana 3.10.2018. godine.


01.10.2018. godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama

Osnovni sud u Beranama potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama protiv okrivljenog M. P. iz Višegrada, zbog krivičnog djela - teška djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni dana 05.07.2018.godine, oko 16.20 časova, na lokalnom putu Berane – Veliđe, u mjestu Radonjin Krš, Opština Berane, upravljajući t.m.v.marke “Volvo”, reg.br. PG…, vlasništvo DOO “Construction” Podgorica, opterećenog sa 9-10 m3 materijala – šljunka, u smjeru Veliđe, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa, ugrozio saobraćaj i doveo u opasnost život i tijelo ljudi, na način što se sa vozilom nije kretao bliže desnoj ivici kolovoza i na tolikoj udaljenosti od te ivice, s obzirom na brzinu kretanja vozila, uslove saobraćaja, stanje i karakteristike puta, a da ne ugrožava druge učesnike u saobraćaju i ne izlaže sebe opasnosti, iako je bio svjestan da svojom radnjom može učiniti djelo, ali je olako držao da do toga neće doći ili da će moći spriječiti, pa je usljed savlađivanja blagog zavoja udesno prešao na zemljano proširenje sa svoje desne strane, usljed čega je došlo do popuštanja tla ispod zadnjih desnih pogonskih točkova i slijetanja niz stranu dužine 40 m, kojom prilikom je saputnik u njegovom vozilu oštećeni V. V. zadobio teške tjelesne povrede opasne po život usljed iskrvavljenja iz rascjepa aorte i pluća i raskidanih krvnih sudova oko višestrukih preloma kostiju i oštećenja kičmene moždine na mjestu preloma kičmenog stuba od kojih je nastupila smrt.

Optužnica je potvrđena 27.09.2018.godine.


01.10.2018. godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici

Osnovni sud u Podgorici je potvrdio optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici podignutu protiv okrivljenog S. K. zato što je izvršio produženo krivično djelo - teška krađa.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni u periodu od 5. avgusta do 19. avgusta 2018. godine, u Podgorici, savlađivanjem većih prepreka, tuđe pokretne stvari oduzimao drugima, u namjeri da njihovim prisvajanjem sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist na način što je, kroz otvorene prozore, ulazio u stambene objekte koji se nalaze na visini od oko 2 metra od tla, i od oštećenih: S. P., I. P., M. S. i T. L., oduzeo i prisvojio: kožnu torbu, 2 novčanika, novac, 5 mobilnih telefona i 2 lap topa, na koji način je sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist ukupne vrijednosti 1.173, 71 eura.

Optužnica je potvrđena 27.9.2018. godine. 


01.10.2018. godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju

Osnovni sud u Bijelom Polju potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju, protiv S. P. iz Bijelog Polja, zbog krivičnog djela - teška krađa.

Optužnicom je okrivljenom stavljeno na teret da je u toku noći 23.07.2018. godine, u mjestu Boljanina, opština Bijelo Polje, u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, obio kuću vlasništvo oštećenog H. F., na način što je najprije podigao roletnu, koja je bila spuštena, a zatim fizičkom silom djelovao na prozor koji se usljed toga otvorio, pa pošto je ušao u objekat, oduzeo pokretne stvari vlasništvo oštećenog, i to: ubodnu testeru marke “Agojama”; električnu blanju marke “TIP”; ispravljač za akumulator sa štipaljkama na krajevima žica; bušilicu marke “Black Decker” sa burgijom; aparat električni za mljevenje mesa marke “Kenwood”; motalicu sa kablom dužine 25m; digitalni aparat za mjerenje pritiska marke “ELTA”; mesoreznicu električnu marke “KHG”; agregat za struju marke “TIGER”; dva štapa za pecanje marke “Olympus” sa mašinicama marke “Shimano”, sve ukupne vrijednosti 835,95 eura, i tako sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u naznačenom iznosu.

Optužnica je potvrđena 28.09.2018. godine


26.09.2018. godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Ulcinju

Osnovni Sud u Ulcinju potvrdio je Optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Ulcinju, podignutu protiv okrivljenog D. S. iz Pljevalja, zbog krivičnog djela - teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja. Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni dana 24.7.2018. godine, oko 13.45 časova, u Jadranskom moru, naspram hotela Otrant u Ulcinju, na udaljenosti od oko 500 metara od obale, upravljajući u brodskom saobraćaju skuterom marke Sea Doo, reg. oznake UL …, ugrozio saobraćaj i doveo u opasnost život oštećenih I. P., I. Z., mldb. I. Y. i mldb. I. J., iako je bio svjestan da postupa suprotno saobraćajnim propisima i da tako može ugroziti saobraćaj i dovesti u opasnost život i tijelo oštećenih, ali je olako držao da do posljedice neće doći, ili da će ih spriječiti, na način što je navedenim skuterom upravljao suprotno članu 5 tačke 1 dijela 2 Pravilnika o izbjegavanju sudara na moru, ne vršeći radi potpune procjene situacije i rizika sudara odgovarajuće osmatranje, vizuelno i slušanjem, kao i pomoću svih raspoloživih sredstava koja su pogodna s obzirom na preovladavajuće okolnosti i stanja, ne krećući se sigurnosnom brzinom da bi se mogla preduzeti pravilna i efikasna radnja koja bi spriječila sudar i da bi se brod mogao zaustaviti na odgovarajućoj udaljenosti, s obzirom na preovladavajuće okolnosti i stanja, ne uklanjajući se s puta brodu koji je sustigao, usljed čega je prilikom preticanja čamca za prevoz putnika Suka II, reg. oznake … UL, dolazeći mu sa krmene (zadnje) strane blago ulijevo, krećući se brzinom većom od sigurnosne kojom bi mogao preduzeti pravilnu i efikasnu radnju koja bi spriječila sudar i da bi se mogao zaustaviti i ne vršeći odgovarajuće osmatranje radi potpune procjene situacije i rizika od sudara, te pretičući čamac sa desne strane, tubu koju je za sobom vukao, a koja je za skuter bila privezana kanapom dužine 18 metara, a na kojoj su sjedeli oštećeni, doveo u poziciju da ide lijevo i naglo ubrzava usljed centrifugalne sile, te tuba ostvaruje kontakt sa zadnjom lijevom stranom čamca za prevoz putnika Suka II, od kojeg udara su smrtno stradali I. Z. i mldb. I. Y., dok su I. P. i mldb. I. J. zadobili teške tjelesne povrede, i to I. P.  tačkasto nagnječenje mozga, prelom desnog gornjoviličnog sinusa, dvostruki prelom donje vilice uz prisustvo krvi u gornjoviličnom i svenoidnom sinusu desno i prelom trećeg desnog rebra, a mldb. I.J.  prelom lijeve natkoljenice, prelom platoa lijeve potkoljenične kosti, obostrani prelom jarmolike kosti gornje vilice i razderotinu sa nagnječenjem donje usne.

Optužnica je potvrđena 26.09.2018.godine. 


26.09.2018. godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Ulcinju

Osnovni Sud u Ulcinju potvrdio je Optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Ulcinju, podignutu protiv okrivljenih N. D. iz Valjeva, R.Srbija i M. V.  iz Pančeva, R.Srbija, zbog produženog krivičnog djela - teška krađa u saizvršilaštvu.
Optužnicom je predstavljeno da su okrivljeni 26.8.2018. godine, oko 11.30 časova, na plaži MCM na Velikoj plaži u Ulcinju, zajedno i po prethodnom dogovoru, obijanjem oduzeli tuđe pokretne stvari u namjeri da njihovim prisvajanjem pribave sebi protivpravnu imovinsku korist u vrijednosti većoj od 150 evra, na način što je prvookrivljeni N. D. prišao PMV marke Ford Kuga, reg. oznaka ES …, vlasništvo oštećenog B. R., upotrebom podesnog sredstva - čeličnim predmetom polomio staklo na zadnjim desnim vratima, a potom je iz unutrašnjosti istog otuđio 1 Sony play station 4, vrijednosti 300 evra, 4 CD-a za Sony play station, vrijednosti 20 evra i 1 crnu torbu, vrijednosti 20 evra, sve ukupno 340 evra, dok je drugookrivljena za to vrijeme čekala u vozilu marke fiat punto, reg. oznaka VA …, koje je bilo u pogonu da ukoliko budu otkriveni u izvršenju krivičnog djela što prije napuste lice mjesta, pa nakon što je okrivljeni oduzeo navedene stvari i iste odnijeli sa sobom, napustili su lice mjesta, pri čemu su bili svjesni svoga djela i htjeli njegovo izvršenje.

Dana 26.8.2018.godine, oko 14.30 časova, na plaži Havana na Velikoj plaži u Ulcinju, zajedno i po prethodnom dogovoru, obijanjem pokušali oduzeti tuđe pokretne stvari u namjeri da njihovim prisvajanjem pribave sebi protivpravnu imovinsku korist u vrijednosti većoj od 150 evra, na način što je prvookrivljeni N. D. prišao PMV marke Golf 7, reg. oznaka MOS-…, vlasništvo oštećenog G. I., upotrebom podesnog sredstva - čeličnim predmetom polomio staklo na zadnjim desnim vratima, nakon čega vrši premetačinu, a kako nije našao vrijedne stvari, isti se vratio u vozilo gdje ga je čekala drugookrivljena M. V. i zajedno su napustili lice mjesta, pri čemu su bili svjesni svoga djela i htjeli njegovo izvršenje.

Dana 26.8.2018.godine, oko 16.00 časova, na plaži Ivana u neposrednoj blizini ušća rijeke Bojane u Ulcinju, zajedno i po prethodnom dogovoru, obijanjem oduzeli tuđe pokretne stvari u namjeri da njihovim prisvajanjem pribave sebi protivpravnu imovinsku korist u vrijednosti većoj od 150 evra, na način što je prvookrivljeni N. D. prišao najprije PMV marke Golf 3, reg. oznaka M96-…, vlasništvo oštećenog H. E., upotrebom podesnog sredstva - čeličnim predmetom polomio staklo na zadnjim lijevim vratima, a potom je iz unutrašnjosti istog otuđio jednu torbu u kojoj su se nalazili 1 knjiga ‘’Izgubljeni simbol’’, vrijednosti 10 evra, novčanicu u apoenu od 5 evra, 1 slušalice od mobilnog telefona, vrijednosti 15 evra, 1 futrolu crne boje za naočare, vrijednosti 10 evra, 1 novčanik plave boje, vrijednosti 10 evra, 1 kremu za sunčanje, vrijednosti 5 evra, 1 upaljač, vrijednosti 1 evro i 1 torbicu vrijednosti 20 evra, sve ukupno 71 evro, dok je drugookrivljena M. V. za to vrijeme čekala u vozilu marke Fiat Punto, reg. oznaka VA …, koje je bilo u pogonu da ukoliko budu otkriveni u izvršenju krivičnog djela što prije napuste lice mjesta, pa nakon što je okrivljeni oduzeo navedene stvari i iste odnijeli sa sobom, napustili su lice mjesta, pri čemu su bili svjesni svoga djela i htjeli njegovo izvršenje.

Dana 26.8.2018.godine, oko 16,00 časova, na plaži Ivana u neposrednoj blizini ušća rijeke Bojane u Ulcinju, zajedno i po prethodnom dogovoru, obijanjem oduzeli tuđe pokretne stvari u namjeri da njihovim prisvajanjem pribave sebi protivpravnu imovinsku korist u vrijednosti većoj od 150 evra, na način što je prišao PMV marke Renault Scenic, reg. oznaka PG …, vlasništvo oštećenog P. M., upotrebom podesnog sredstva - čeličnim predmetom polomio staklo na zadnjim lijevim vratima, a potom je iz unutrašnjosti istog otuđio torbicu sa foto aparatom Nikon D 800, vrijednosti 1500 evra, tri objektiva, vrijednosti 1750 evra  i punjač, vrijednosti 30 evra, sve ukupno 3280 evra, dok je drugookrivljena M. V. za to vrijeme čekala u vozilu marke fiat punto, reg. oznaka VA …, koje je bilo u pogonu da ukoliko budu otkriveni u izvršenju krivičnog djela što prije napuste lice mjesta, pa nakon što je okrivljeni oduzeo navedene stvari i iste odnijeli sa sobom, napustili su lice mjesta, pri čemu su bili svjesni svoga djela i htjeli njegovo izvršenje.

Optužnica je potvrđena dana 26.09.2018.godine.  


26.09.2018. godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Ulcinju

Osnovni Sud u Ulcinju potvrdio je Optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Ulcinju, podignutu protiv okrivljenog S. E. iz Ulcinja, zbog krivičnog djela - teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja iz. Optužnicom je predstavljeno da je  okrivljeni dana 26.5.2018. godine, oko 01.40 časova, na regionalnom putu Ulcinj – Ada Bojana, u naselju Donji Štoj, upravljajući u saobraćaju svojim PMV marke VW Bora, reg. oznaka BR …, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa ugrozio saobraćaj i doveo u opasnost život oštećenih K. N., H. V., F. M. i F. N., sve iz Ulcinja, svjestan da postupa suprotno saobraćajnim propisima, na šta je i pristao, pa je ugrozio saobraćaj i doveo u opasnost život i tijelo oštećenih, na način što, prilikom uključivanja na raskrsnicu kod Ade Bojane, na magistralnom putu Ulcinj – Ada, nije zaustavio svoje vozilo pred znak „Stop“ i nije propustio vozilo iz suprotnog smjera marke Fiat Croma reg.oznaka UL …, kojim je upravljala F. M., a koja je imala prvenstvo prolaza kritičnim potezom puta, već je u kratkom vremenskom intervalu direktno ušao u putanju kretanja vozila Fiat Croma, usljed čega je došlo do kontakta vozila, kojom prilikom su oštećene zadobile povrede i to: K. N.,kao saputnica u vozilu marke VW Bora, laku tjelesnu povredu  u vidu nagnječenja glave u predjelu desne tjemene kosti,  F. M. laku tjelesnu  povredu u vidu nagnječenja u predjelu gornjeg kapka lijevog oka i ogrebotina u predjelu obije potkoljenice, H.V. tešku tjelesnu povredu u vidu preloma obije butne kosti i desne potkoljenice i F. N. laku tjelesnu povredu u vidu nagnečenja  desne strane vrata, lijeve lopatice  i slabine.

Optužnica je potvrđena 26.09.2018. godine.


25.09.2018. godine – Potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici je potvrdio optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, protiv okrivljenog B. B., zbog izvršenja krivičnog djela - ubistvo u pokušaju.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni dana 15.04.2018. godine, oko 03.00 časova u Nikšiću, pokušao da liši života oštećenog D. P., na način što je sječivom noža više puta ubo oštećenog u predjelu tijela, nanijevši mu lake tjelesne povrede u vidu ubodne rane u predjelu prednjeg trbušnog zida sa lijeve strane, ubodne rane u lijevom podlopatičnom predjelu i ubodno rezne rane u predjelu spoljašnje strane desne potkoljenice.

Optužnica je potvrđena 17.09.2018. godine. 


24.09.2018. godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici

Osnovni sud u Podgorici je  potvrdio optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici  podignutu protiv okrivljenog A. K., zato što je izvršio krivično djelo - teška krađa i krivično djelo razbojništvo.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni u Podgorici, u Ulici V proleterske, dana 15.07.2018. godine, oko 20.30 časova, na naročito drzak način oduzeo tuđu pokretnu stvar, u namjeri da njenim prisvajanjem sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist u iznosu preko 150,00 eura, na način što je prišao sa leđa oštećenoj A. M., i sa ramena joj istrgao torbu, u kojoj se nalazio novčanik sa 50,00 eura novca, dvije platne kartice i lična dokumenta, nakon čega je pobjegao sa lica mjesta, na koji način je sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 94, 15 euro, odnosno, da je dana 20.07.2018. godine, oko 20.30 časova, upotrebom sile i prijetnjom da će neposredno napasti na život ili tijelo, oduzeo tuđu pokretnu stvar u namjeri da njenim prisvajanjem sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, na način što je prišao sa leđa oštećenoj A.M., povukao je za kaiš torbe koja joj je bila okačena oko ramena, pa kada je oštećena u namjeri da zadrži torbu ista vukla prema sebi, naredio joj da je pusti uz prijetnju da će je ubosti iglom, nakon čega je oborio na zemlju i vukao po asfaltu, te oduzeo i prisvojio torbu u kojoj se nalazio novčanik sa 45,00 eura novca, dva mobilna telefona i ključevi od kuće i ordinacije u kojoj je zaposlena, kojom prilikom je oštećena zadobila laku tjelesnu povredu, na koji način je sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 366, 71 euro.

Po predlogu tužioca, okrivljenom je produžen pritvor.

Optužnica je potvrđena 20.09.2018. godine. 


21.09.2018. godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici

Osnovni sud u Podgorici je potvrdio optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici  protiv okrivljene D. K. P. zato što je izvršila krivično djelo –  nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljena D. K. P., dana 17.12.2017. godine, u naselju Mirovica u Baru, u porodičnoj kući, neovlašćeno držala veću količinu vatrenog oružja i municije kategorije ‘’A’’: automatski pištolj sa okvirom bez municije i sa rezervnim okvirom sa 30 komada municije, automatski pištolj sa okvirom sa 20 komada municije,  tri okvira za automatski pištolj sa ukupno 50 komada municije, kao i kategorije ‘’B’’: revolver sa 7 komada municije i 1953 komada municije, a da nije imala oružni list izdat od nadležnog organa, koje oružje i municija su pronađeni od strane ovlašćenih službenika Uprave policije – Centar bezbjednosti Bar.

Optužnica je potvrđena 19.09.2018. godine. 


21.09.2018. godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Herceg Novom

Osnovni sud u Herceg Novom potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Herceg Novom protiv P. M., zbog krivičnog djela razbojništvo.

Okrivljenom je stavljeno na teret  da je dana 27.08.2018. godine oko 04.10 časova u Meljinama, Opština Herceg Novi, po prethodnom dogovoru, sa maloljetnim D. A., prijetnjom da će neposredno napasti na život i tijelo oštećenog mal. M. N., oduzeo novac, na način što su preko patika navukli čarape, a preko glave stavili kapuljače od dukserice i majice tako da su im se vidjele samo oči, nakon čega su došli do štanda sa voćem i povrćem koji se nalazi u neposrednoj blizini benzinske stanice “E” kojom prilikom je mal. D. A. uperio repliku pištolja sive boje manjih dimenzija u pravcu oštećenog, dok je okrivljeni P. M. prošao iza oštećenog i počeo da traži novac, ali kako ga nije našao obratio mu se riječima “M., govori đe su pare ubićemo te”, na šta mu je isti odgovorio da nema para, nakon čega je okrivljeni pronašao metalnu kutiju od nes kafe u kojoj se nalazio novac u papirnim apoenima u iznosu od 55,00 eura i plastičnu posudu u kojoj se nalazio novac u metalnim apoenima u iznosu od 15,00 eura, sve ukupno 70,00 eura.

Optužnica je potvrđena 19.09.2018. godine.


18.09.2018. godine – Potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici je potvrdio optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici protiv okrivljenog Š. B., zbog izvršenja krivičnih djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, kojom optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni dana 05.06.2018. godine, u Podgorici, neovlašćeno radi dalje prodaje držao 39,471 grama opojne droge heroin, 0,720 grama opojne droge marihuane i jednu ručno pravljenu cigaretu tzv. „džoint“, ukupne neto mase 0,433 grama.

Optužnica je potvrđena 13.09.2018. godine. 


18.09.2018. godine – Potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici je potvrdio optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici protiv okrivljenog B. R., zbog izvršenja krivičnih djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih, kojom optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni dana 11.07.2018. godine, u Podgorici, u svojoj kući neovlašćeno radi dalje prodaje držao 873,134 grama opojne droge marihuane.

Optužnica je potvrđena 06.09.2018. godine.  


18.09.2018. godine – Potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici je potvrdio optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, protiv okrivljenog C. M., zbog izvršenja krivičnih djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, kojom optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni u periodu od neutvrđenog dana početkom 2018. godine pa do 30.07.2018. godine, u Baru, neovlašćeno proizvodio opojnu drogu marihuanu, na način što je u dvorištu kuće u kojoj živi, zasadio veću količinu sjemenki navedene opojne droge, od kojih je izniklo više biljki, koje je uzgajao i zalivao, a koju opojnu drogu su, i to 40 stabljika iste, čija neto masa suve biljne materije - lišća iznosi 1710 grama, ovlašćeni policijski službenici pronašli i oduzeli dana 30.07.2018. godine.

Optužnica je potvrđena 17.09.2018. godine. 


17.09.2018. godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici

Osnovni sud u Podgorici potvrdio optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, podignutu protiv okrivljenog M. M., zato što je izvršio krivično djelo razbojništvo.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni dana 02.07.2018. godine, oko 05.40 časova, u Podgorici, prijetnjom da će neposredno napasti na život ili tijelo, oduzeo tuđu pokretnu stvar u namjeri da njenim prisvajanjem sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, na način što je u Vučedolskoj ulici ušao u taksi vozilo marke ‘’Golf plus’’, registarskih oznaka PG…, vlasništvo oštećenog ‘’H. T.’’ d.o.o. iz Podgorice, kojim je upravljao oštećeni D. Š., kao zaposleni vozač u navedenom privrednom društvu, te oštećenom kazao da ga preveze u naselje Masline, da bi po dolasku na određenu adresu izašao iz vozila pod izgovorom da donese novac za plaćanje vožnje, da bi se nakon nekoliko minuta vratio u vozilo oštećenog, sjeo na mjesto suvozača i tražio da ga preveze na još dvije adrese u naselju Masline, da bi tokom vožnje oštećenom prislonio pištolj u predjelu srca i repetirao ga, naređujući mu da mu preda novac, da bi nakon što mu je oštećeni rekao da ima samo sitan novac, naredio da napusti vozilo, što je oštećeni iz straha za svoj život i učinio, a okrivljeni se sa oduzetim vozilom udaljio u pravcu mjesta Piperi, gdje ga je policija zaustavila i pronašla, na koji način je sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 2.635,80 eura. Po predlogu tužiteljke, okrivljenom je produžen pritvor.

Optužnica je potvrdjena 13.09.2018. godine. 


14.09.2018. godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u  Kotoru

Osnovni Sud u Kotoru potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru, protiv okrivljenog I. M., zbog krivičnog djela teška krađa. Optužnicom je predstavljeno da je optuženi dana 03.03.2018. godine oko 15.00 časova u Kotoru, iz stana u vlasništvu oštećene porodice K. na naročito drzak način oduzeo veću crnu kožnu torbu u vlasništvu ošt. T. K. u kojoj se nalazio novac u iznosu od 300,00€ i lične stvari, sve ukupne vrijednosti 400,00€, na način što je iz hodnika kuće u koju je ušao kroz otključana vrata, a u kojoj se nalazio sin oštećene, dok je ostatak porodice bio u dnevnoj sobi, sa čiviluka oduzeo pomenutu torbu, nakon čega se udaljio u nepoznatom pravcu.

Optužnica je potvrđena 21.06.2018. godine. 


14.09.2018. godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru

Osnovni Sud u Kotoru potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru, protiv okrivljenog N. K., zbog krivičnog djela falsifikovanje novca. Optužnicom je predstavljeno da je optuženi u noći 15/16.12.2014. godine na blagajni Kazina u Kotoru stavio u opticaj lažan novac – 27 novčanica američkih dolara u apoenima od po 100,00USD, koje je prilikom igranja na ruletu u više navrata konvertovao na blagajni tog kazina u eure.

Optužnica je potvrđena 10.07.2018. godine.  


 14.09.2018. godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru

Osnovni Sud u Kotoru potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru, protiv okrivljenog B. P., zbog krivičnog djela prevara. Optužnicom je predstavljeno da je optuženi dana 29.12.2008. godine u Budvi, lažno prikazujući da će oštećenom A. V. prodati stan pov. 50m2 za iznos od 55.000,00€, istog doveo u zabludu da sa njim zaključi ugovor i preda mu novčani iznos od 30.000,00€, nakon čega ga je održavao u zabludi, te mu je oštećeni u nekoliko navrata isplatio još 9.000,00€, da bi potom stan prodao trećem licu, ne vrativši oštećenom novac.

Optužnica je potvrđena 11.07.2018. godine. 


14.09.2018. godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru

Osnovni Sud u Kotoru potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru, protiv okrivljenog D. P., zbog krivičnog djela prevara. Optužnicom je predstavljeno da je optuženi dana 13.06.2018. godine u Budvi, u poslovnici Poslovne banke, lažnim prikazivanjem činjenica da je on oštećeni D. Č., koji je vlasnik računa u toj banci, na način što je službenici banke D. P. dao na uvid ličnu kartu oštećenog D. Č., istu doveo u zabludu i naveo da mu na štetu imovine oštećenog, sa njegovog računa, isplati novčani iznos od 4.124,00€, pribavivši protivpravnu imovinsku korist u tom iznosu. 

Optužnica je potvrđena 19.07.2018. godine. 


14.09.2018. godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru

Osnovni Sud u Kotoru potvrdio je optužnicu Osnovnog A. S., zbog krivičnog djela teška krađa. Optužnicom je predstavljeno da je optuženi dana 22.07.2018. godine u Budvi, savlađivanjem većih prepreka i na naročito drzak način oduzeo mobilni telefon u vlasništvu oštećene porodice R., na način što je iskoristio to što je bio angažovan na renoviranju susjednog stana, te je pomoću ključa koji se nalazio u hidrantu ušao u taj stan, a zatim preko balkona i krova zgrade došao na balkon stana oštećenih, ušao kroz otvorenih vrata i dok je oštećena porodica spavala iz dnevne sobe oduzeo predmetni telefon.

Optužnica je potvrđena 03.08.2018. godine. 


14.09.2018. godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru

Osnovni Sud u Kotoru potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru, protiv okrivljenog E. A., zbog krivičnog djela teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja. Optužnicom je predstavljeno da je optužena dana 18.07.2018.godine, na Jadranskom putu Budva – Bar, u Bečićima, upravljajući PMV „Audi A3“, ugrozila saobraćaj i doveo u opasnost život pješaka ošt. M. V. i S. R., na način što se na putu u naselju gdje je dozvoljena brzina kretanja 50km/h kretala brzinom ne manjom od 60 km/h, koju brzinu nije prilagodila uslovima i stanju puta, nailazećoj raskrsnici i pješacima na pješačkom prelazu i što vozilo nije držala što bliže desnoj ivici kolovoza, usljed čega je na pješačkom prelazu prednjim dijelom vozila ostvarila kontakt sa pješacima – oštećenima, koji su odbačeni u vis, a potom pali na kolovoz, kojom prilikom je ošt. M. V. zadobio teške tjelesne povrede uslijed kojih je preminuo, dok je ošt. S. R. zadobila teške i po život opasne tjelesne povrede.

Optužnica je potvrđena 04.09.2018. godine. 


14.09.2018. godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru

Osnovni Sud u Kotoru potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru, protiv okr. M. B., zbog produženog krivičnog djela teška krađa u pokušaju. Optužnicom je predstavljeno da je optuženi dana 16.12.2017. godine u Tivtu u zajednici sa 2 NN lica pokušao da iz garaže ošt. A. P. oduzme vanbrodski motor, na način što je NN lice podesnim sredstvom obilo vrata garaže i ušlo unutra, za koje vrijeme je okr. sa drugim NN licem čuvao stražu, pa pošto nisu našli motor u garaži, pošli do susjedne kuće u vlasništvu ošt. L. M. gdje je jedno NN lice metalnim pajserom i rukama polomilo zaštitnu ogradu na balkonskim vratima, otvorilo grilje i slomilo staklo, koje staklo je okrivljeni odložio uz zid, nakon čega su ušli u kuću u namjeri da pronađu i oduzmu vanbrodski motor u čemu su bili spriječeni, jer se aktivirao alarm.

Optužnica je potvrđena 11.09.2018.godine. 


14.09.2018. godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru

Osnovni Sud u Kotoru potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru, protiv okr. J. J., zbog krivičnog djela teška krađa. Optužnicom je predstavljeno da je optuženi dana 13.08.2018. godine, u Buljarici, opština Budva, upotrebom podesnog sredstva – kliještima, pokušao da pokida katanac kojim je bio zaključan kofer ošt. M.T., pa pošto nije uspio, istim kliještima pokidao sigurnosni patent na koferu, koji se nalazio u sobi u kojoj je bio smješten ošt. M. T. iskoristivši njegovo odsustvo i odsustvo ostalih radnika i to ošt. I. G., M. P., G. P. i T. P. i iz kofera oduzeo jednu manju platnenu torbicu u kojoj se nalazio novčanik sa ličnim dokumentima, kreditnim karticama i novcem u iznosu od 300,00din, zatim jedan crni novčanik u kome se nalazio novac u iznosu od 1.600,00€ vlasništvo ošt. M. T., i jedan sivi novčanik u kom se nalazio novac u iznosu od 615,00€ vlasništvo ošt. I. G.

Optužnica je potvrđena 11.09.2018.godine. 


14.09.2018. godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru

Osnovni Sud u Kotoru potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru, protiv okrivljenog P. Š., zbog krivičnog djela razbojništvo i krivičnog djela teška krađa. Optužnicom je predstavljeno da je optuženi dana 20.02.2018. godine oko 12.00 časova u Budvi u kladionici u vlasništvu oštećenog pravnog lica iz Podgorice, prijetnjom da će napasti na život i tijelo ošt. I. L., zaposlene u predmetnoj kladionici, oduzeo novac u iznosu od 440,00€, na način što je po ulasku u kladionicu radnici uputio prijetnje da izvadi kovertu sa novcem, da ne bi morao da vadi nož da bi je zaklao, pri tom pokazujući rukama u predjelu džepova, usljed čega je oštećena u strahu predala dvije koverte sa novcem, nakon čega joj je zaprijetio: „Nemoj da zoveš policiju da te ne bi kasnije potražio“, i udaljio se sa lica mjesta.

Okrivljenom je stavljeno na teret da je 08.02.2018. godine oko 15.40 časova u Budvi u kladionici u vlasništvu ošt. pravnog lica iz Podgorice, na naročito drzak način oduzeo novac, na način što je po ulasku u kladionicu u kojoj se za pultom nalazila M. V. prvo sa njom razgovarao i čekao povoljni trenutak, dok je ista razgovarala telefonom, kada je razvalio vrata od pulta i iz fioke koja se nalazi u pultu oduzeo kovertu sa novcem u iznosu od oko 400,00€, nakon čega je zatvorio vrata od pulta i ulazna vrata kladionice, kako bi onemogućio radnicu da ga sustigne.

Optužnica je potvrđena 11.09.2018. godine.

 


10.09.2018. godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama

Osnovni sud u Beranama potvrdio optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama protiv okrivljenog S. B. iz Berana, zbog produženog krivičnog djela teška krađa. Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni 5. 6.2018. godine, u selu Buče, opština Berane, sposoban da shvati značaj svog djela i upravlja svojim postupcima i svjestan zabranjenosti svog djela, čije je izvršenje htio, obio kuću oštećene D. C. na način što je fizičkom snagom tijela, rukama, sa dvokrilnog prozora uklonio plastičnu ukovanu mrežu, razbio prozor, a zatim rukama odvalio baglamu i kroz tako otvoren prozor uskočio u unutrašnjost, stepenicama izašao na sprat i iz šifonjera koji se nalazio u jednoj od soba oduzeo lovački karabin marke “GERD SUHL”, f.br.101638, kal.8x57 mm i 50 komada metaka kal.7,99 mm, u ukupnoj vrijednosti od 1.550,00 eura, a sve u namjeri da njihovim prisvajanjem sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist.

Dana 8.6.2018. godine, oko 16.00 časova, u Ulici 29. novembra u Beranama, sposoban da shvati značaj svog djela i upravlja svojim postupcima i svjestan zabranjenosti svog djela, čije je izvršenje htio, iz podrumskih prostorija oštećenog Ž. R. oduzeo: 200 m kabala PP-Y 5 x2,5 mm2; 300 m kabla PP-Y, 3x2,5 mm2; 300 m kabla PP-Y 3x1,5 mm2; 500 m provodnika  P/F 6 mm2; 6 komada spratne table “Hager” za 24 osigurača; 2 komada spratne table “Hager” za 36 osigurača i 200 kg kablovskog resla /otpadni bakar/ u ukupnoj vrijednosti od 1.379,00 eura; 200 m kabla PP-Y 5x2,5 mm2; 150 m kabla PP-Y 3x2,5 mm2; 150 m kabla PP-Y 3x1,5 mm2 i 70 m kabla 5x1,5 mm2 u ukupnoj vrijednosti od 440,30 eura, oštećenog L.L. 150 m kabla P-Y 5x2,5 mm2; 100 m kabla PP-Y 3x2,5 mm2 i 150 m kabla PP-Y 3x1,5 mm2, oštećenog B.Ž., u ukupnoj vrijednosti od 302,50 eura, a sve u namjeri da njihovim prisvajanjem sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist,  

Optužnica je potvrdjena 03.09.2018.godine. 


10.09.2018. godine – Potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici je potvrdio optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici protiv okrivljenog M. V., zbog izvršenja krivičnog djela ubistvo u pokušaju, kojom optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni dana 28.05.2018. godine, oko 15.00 časova u Nikšiću, sa umišljajem pokušao da liši života oštećenog H. Š., na način što je oštećenom nakon što ga je u ugostiteljskom objektu „R.“ prethodno vrijeđao, zadao tri udarca nožem dužine sječiva između 15 i 20 cm, od čega jedan udarac u predjelu lijeve strane vrata i dva udarca u predjelu lijeve ruke, nanoseći oštećenom laku tjelesnu povredu.

Optužnica je potvrđena 06.09.2018. godine. 


10.09.2018. godine – Potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici je potvrdio optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, protiv okrivljenog A. B., zbog izvršenja krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, kojom optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni dana 09.02.2018. godine, u Podgorici, u vozilu marke „Pežo 307“, reg. oznaka..., neovlašćeno radi prodaje držao 113,050 grama opojne droge marihuane.

Optužnica je potvrđena 06.09.2018. godine. 


06.09.2018. godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju

Osnovni sud u Bijelom Polju potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Bijelom Polju podignutu protiv okrivljenog M. P. iz Čačka, zbog krivičnog djela teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja. Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni M. P. dana 16.03.2018.godine, oko 17.20 časova, u mjestu Lepenac, opština Mojkovac, sposoban da shvati značaj svoga djela i da upravlja svojim postupcima, znajući da je njegovo djelo zabranjeno i svjestan da svojom radnjom može učiniti krivično djelo, ali je olako držao da do toga neće doći ili da će to moći spriječiti, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa, ugrozio saobraćaj i doveo u opasnost živote i tijela ljudi na način što je upravljao putničkim vozilom marke „Reno Megan" reg. oznaka ..., vlasništvo M. J., magistralnim putem iz pravca Mojkovca u pravcu Ribarevina, brzinom od 70,6 km/h, koja brzina je za 10,6 km/h veća od brzine dozvoljene postavljenim saobraćajnim znakom na datoj dionici puta, usljed čega je na izlaznoj prelaznici pregledne desne krivine izgubio upravljivost nad vozilom i nije se kretao desnom stranom kolovoza u smjeru kretanja, već je u saobraćajnoj situaciji kad je predstojalo mimoilaženje sa terenskim vozilom marke „Nisan Terano 3.0 TD“, reg.oznaka ..., kojim je krećući se iz suprotnog smjera svojom kolovoznom trakom upravljao oštećeni M. B., vozilo bočno izmicao ulijevo i zatim dalje bočno udesno, ulazeći u širinu lijeve kolovozne trake i širinu putanje „Nisana“, zbog čega je došlo do čeono bočnog sudara, bočnom lijevom središnjom i zadnjom stranom „Renoa“ i čeono bočnom lijevom stranom „Nisana“ u fazi mimoilaženja vozila na prelaznici pregledne krivine, da bi nakon rotiranja „Renoa“ zadnjim krajem udesno, a prednjim krajem ulijevo, došlo i do kontakta prednjim lijevim blatobranima ovih vozila, sve na kolovoznoj traci namijenjenoj za smjer kretanja „Nisana“, kojom prilikom je saputniku vozilu okrivljenog oštećeni M. J. smrtno stradao dok su njegovi saputnici oštećeni Z. S. i I. V. zadobili teške tjelesne povrede, kao i vozač „Nisana“ oštećeni M. B.

Optužnica je potvrđena dana 30.08.2018. godine.


03.09.2018. godine – Potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici protiv okrivljenih  Ž. J. i M. R., zbog izvršenja krivičnog djela ubistvo u pokušaju, u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, kojom optužnicom je predstavljeno da su okrivljeni Ž. J. i M. R. dana 25.04.2018. godine, oko 15.00 časova u Nikšiću, zajednički učestvujući u radnji izvršenja, sa umišljajem, pokušali da liše života oštećenog P. Z., na način što su presreli oštećenog vozilom kojim su se prethodno kretali, izašli iz istog, nakon čega su okrivljeni iza pasa izvadili vatreno oružje koje su neovlašćeno držali i to, okrviljeni Ž. J. revolver NN marke i kalibra, a okrivljeni M. R. pištolj NN marke kalibra 7,65 mm, nakon čega je okrviljeni Ž. J. u pravcu oštećenog ispalio jedan projektil, dok je okrivljeni M. R. ispalio više projektila, pri čemu je jedan od ispaljenih projektila, kalibra 7,65 mm, pogodio oštećenog P. Z., nanoseći mu tešku tjelesnu povredu.

Optužnica je potvrđena 10.08.2018. godine. 


03.09.2018. godine – Potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, protiv okrivljenog Lj. M., zbog izvršenja krivičnog djela razbojništvo u pokušaju, u sticaju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, kojom optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni dana 21.03.2017. godine, oko 08.00 časova u Grahovu, upotrebom prijetnje prema radnici Pošte, oštećenoj N. K., da će neposredno napasti na njen život, pokušao da oduzme tuđu pokretnu stvar, u namjeri da njenim prisvajanjem sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist u iznosu preko 3.000,00€, pri čemu je bio svjestan svog djela, u čemu nije uspio, prilikom čijeg izvršenja je neovlašćeno držao vatreno oružje - automatsku pušku, cal. 7,62 x 39 mm, nepoznate marke i fabričkog broja, nakon čega je okrivljeni ispalio jedan projektil iz navedene automatske puške i uz upotrebu fizičke sile odvalio metalne rešetke na prozoru kancelarije Pošte i kroz taj prozor izašao iz Pošte i uputio se u pravcu marketa „MG“, potom na putu prema marketu prišao parkiranom putničkom motornom vozilu marke „Fiat Doblo“, reg. oznake ... i uz prijetnju navedenom automatskom puškom prisilio vozača tog vozila, oštećenog  M. V. i njegovu saputnicu da izađu iz pomenutog vozila, ispalivši više projektila iz automatske puške iznad vozila, a zatim se odvezao navedenim vozilom koje je upotrijebio za vožnju.

Optužnica je potvrđena 02.08.2018. godine.


27.07.2018. godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću

Osnovni sud u Nikšiću potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću protiv okrivljenog N. Z. zbog krivičnog djela teška krađa. Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni dana 13.02.2018. godine, u Nikšiću, u ugostiteljskom objektu „MG“ koji se nalazi u Karađorđevoj ulici, svjestan djela i htio njegovo izvršenje, u namjeri da sebi prisvajanjem tuđe pokretne stvari pribavi protipravnu imovinsku korist u iznosu većem od 150,oo €, na naročito drzak način koristeći stanje u kome se usljed dejstva alkohola našao oštećeni B. D. istom oduzeo 700,oo €, na način što je navedeni iznos novca istrgao iz ruke K. M., koji je dio tog novca i koji je virio iz džepa od košulje oštećenog, kao i 50,oo € koje je ispalo oštećenom pokušao staviti u taj džep, u kom momentu mu je okrivljeni N. Z. iz ruke istrgao taj novac i time tako za sebe na štetu imovine B. D. pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 700,oo €.                        

Optužnica je potvrđena 11.07.2018. godine.


27.07.2018. godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću

Osnovni sud u Nikšiću potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću protiv okrivljenog J. M. zbog krivičnog djela teško djelo protiv bezbijednosti javnog saobraćaja. Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni dana 19.01.2018. godine u Nikšiću, naselje Kličevo, Školska ulica, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa, svjestan da time može ugroziti saobraćaj i dovesti u opasnost život i tijelo učesnika u saobraćaju, na što je i pristao, upravljao putničkim motornim vozilom marke „VW Passat“ reg. br. NK AU ... i time tako ugrozio saobraćaj i doveo u opasnost život i tijelo oštećenog M. V., na način što pred ulazom u raskrsnicu  ulica Trebješke i Školske, na kojoj je postavljen saobraćajni znak „Stop“ nije zaustavio svoje vozilo i ustupio prvenstvo prolaza oštećenom M. V. koji se upravljajući biciklom marke „Capriolo“, smjerom od Gračaničke ulice, kretao Školskom ulicom u pravcu Bulevara 13. jul, usljed čega je vozeći preduzeo radnju skretanja u lijevo i tako vozilo marke „VW Passat“ reg. br. NK AU ... doveo u poziciju fizičke prepreke biciklisti – oštećenom M. V. koji se kretao desnom stranom kolovoza Školske ulice u pravcu Bulevara 13. jul, kada je prednjim lijevim dijelom vozila marke „VW Passat“ reg. br. NK AU ..., a u momentu kada je oštećeni M. V. korigovao putanju kretanja u lijevo kako bi izbjegao udarnu rupu uz desnu ivicu kolovoza gledano iz njegovog smjera kretanja, udario u prednju viljušku bicikla „Capriolo“ sa desne strane, od kog udara je oštećeni nabačen na poklopac motora vozila „VW Passat“ reg. br. NK AU ... , sa koga je pao na kolovoz i tom prilikom zadobio tešku  tjelesnu povredu u vidu preloma VII, VIII i IX rebra desno. 

Optužnica je potvrđena 18.07.2018. godine.


27.07.2018. godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću

Osnovni sud u Nikšiću potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću protiv okrivljenog E. M. zbog krivičnog djela teško djelo protiv bezbijednosti javnog saobraćaja. Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni dana 08.05.2018.godine, na dijelu magistralnog puta Nikšić – Podgorica, u mjestu Straševina, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa, upravljao putničkim motornim vozilom marke „Ford transit “  registarskih oznaka NK AG ...,  svjestan da time može ugroziti saobraćaj i dovesti u opasnost život i tijelo ljudi, pa je upravljajući vozilom na takav način na nastupanje posljedice i pristao  i time tako ugrozio saobraćaj da je doveo u opasnost život i tijelo oštećenog F. F., na način što je navedenim putničkim motornim vozilom krećući se iz pravca  Nikšića u pravcu Podgorice upravljao pod dejstvom alkohola pri koncentraciji alkohola od 1,462  promila apsolutnog alkohola u krvi i što se nije kretao desnom stranom kolovoza u smjeru kretanja već je vozilom prešao na dio lijeve kolovozne trake izazavao sudar sa motociklom marke ''BMW R'' registarskih oznaka SG ..... kojim je iz suprotnog smjera upravljao F. F. usljed čega je došlo do pada motociliste F. F., kojom prilikom je oštećeni F. F. zadobio tešku tjelesnu povredu u vidu serijskog preloma rebara od petog do devetog rebra desno uz posljedični izliv krvi u plućnoj maramici i potresa mozga.

Optužnica je potvrđena 18.07.2018. godine.


27.07.2018.godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću

Osnovni sud u Nikšiću potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću protiv okrivljenog M. M. zbog krivičnog djela teško djelo protiv bezbijednosti javnog saobraćaja. Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni dana 12.05.2018. godine, oko 20:30 časova, u Nikšiću, na magistralnom putu Nikšić – Plužine, u mjestu Gornje Polje, iako je bio svjestan da može učiniti djelo, pa je na to pristao, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa, upravljao pod dejstvom alkohola, pri koncentraciji od 1,101 promila apsolutnog alkohola u krvi,  putničkim motornim vozilom marke "Lada Niva" registarskog broja NK BG ..., vlasništvo NVO Lovačko društvo „Dr Zoran Kesler“ iz Nikšića i time tako ugrozio  saobraćaj  da je  doveo u opasnost  živote i tijela oštećenih-maloljetnih M. A. i J. K., te  oštećenih M. D. i M. M., a na način što nije propustio putničko motorno vozilo  marke »Volkswagen  jetta«, registarskog broja NK AZ ..., kojim je navedenim magistralnim putem, iz pravca Nikšića u pravcu Plužina, upravljao oštećeni M. D., pa je ušao na navedeni magistralni put sa površine na kojoj se ne vrši saobraćaj, sa asfaltnog proširenja ispred trgovinskog objekta marketa »Svaki dan«, koji se nalazi po desnoj strani puta, gledano iz pravca Nikšića u pravcu Plužina, iako je bio dužan  da propusti sva vozila koja se kreću magistralim putem na koji se uključivao, usljed čega je na sredini  navedenog magistralnog puta došlo do sudara prednjeg čeonog desnog dijela vozila kojim je upravljao oštećeni M. D. i prednjeg čeonog lijevog dijela vozila kojim je upravljao okrivljeni M. M., kojom prilikom su oštećeni M. D. i saputnici u njegovom vozilu – oštećeni - maloljetni M. A. i J. K., te oštećeni M. M., saputnik u vozilu okrivljenog M. M., zadobili tjelesne povrede, i to: oštećeni-maloljetni J. K. tešku tjelesnu povredu u vidu rupture tankog crijeva dužine oko 2 cm, oštećeni maloljetni M. A. teške tjelesne povrede u vidu preloma baze lobanje, preloma maksilarnog sinusa sa desne strane, preloma etmoidalnog sinusa sa desne strane i obostranog nagnječenja pluća sa razdernom ranom u predjelu lica sa desne strane, oštećeni M. M. laku tjelesnu povredu u vidu krvnog podliva u predjelu donje vilice i oštećeni M. D. laku tjelesnu povredu u vidu preloma nosne kosti bez pomjeranja koštanih fragmenata.

Optužnica je potvrđena 18.07.2018.godine.


20.07.2018. godine – Potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici je potvrdio optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici protiv okrivljenih V. R., T. R. i I. R., zbog izvršenja krivičnog djela razbojništvo kojom je predstavljeno da su okrivljeni dana 28.09.2017. godine, oko 15.00 časova, u naselju Gornja Gorica, Opština Podgorica, u grupi, silom i prijetnjom da će neposredno napasti na život i tijelo oštećenog Đ. K. otuđili zlatni lanac, na koji način su sebi pribavili protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 1.166,30 eura.

Optužnica je potvrđena 16.07.2018. godine.


20.07.2018. godine – Potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici
 
Viši sud u Podgorici je potvrdio optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici protiv okrivljenog D. L., zbog izvršenja krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga kojom je predstavljeno da je okrivljeni dana 21.12.2017. godine, u Sutomoru, u naselju Haj Nehaj, u vozilu marke „Golf II“, reg. oznaka …, u kojem se nalazio, neovlašćeno radi prodaje držao 952,56 grama opojne droge marihuane.

Optužnica je potvrđena 12.07.2018. godine.


 

19.07.2018. godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Herceg Novom

 

Osnovni sud u Herceg Novom potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Herceg Novom protiv S. B. zbog krivičnog djela teške krađe.

 

S. B. se tereti da je  dana 12.03.2018. godine u vremenskom periodu od 01.00 do 07.00 časova u Igalu, Opština Herceg Novi, savlađivanjem većih prepreka i obijanjem zatvorenog prostora, oduzeo tuđe pokretne stvari vlasništvo oštećenog “D.” DOO Kotor u na način što je ušao u krug stovarišta ovog preuzeća i upotrebom podesnog sredstva onesposobio jednu od spoljnih nadzornih kamera, nakon čega je došao do trafo ormara i stovarište isključio sa napajanja električnom energijom i tako onesposobio sistem video nadzora, a zatim upotrebom podesnog sredstva prekinuo katanac na vratima od magacinskog prostora, ušao u unutrašnjost istog i nasilno otvorio prozor koji se nalazi na vrhu zida između magacina i maloprodajnog objekta, nakon čega je ušao u  maloprodajni objekat gdje je nasilno otvorio registar kasu i iz iste oduzeo novac u iznosu od 4.463,69 eura koji je poticao od dnevnog pazara za dan 10.03.2018. godine, kao i metalni sef u kojem se nalazio novac u iznosu od 710,00 eura i pečat firme, nakon čega je podesnim sredstvom djelovao na zaključana ulazna vrata od objekta maloprodaje sa unutrašnje strane i ista nasilno otvorio, a zatim se sa oduzetim novcem iz registar kase i sefom udaljio u nepoznatom pravcu i tako sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 5.173,69 eura na štetu oštećenog „D.“ DOO Kotor.

Optužnica je potvrđena dana 16.07.2018. godine.


19.07.2018. godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici

Osnovni sud u Podgorici potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici podignutu protiv okrivljenog A. E., zato što je izvršio  krivično djelo razbojništvo.

Optužnicom se okrivljenom A. E. stavlja na teret da je dana 22.03.2018. godine, oko 19:30 časova, u blizini marketa “V.”, u Ulici Zmaj Jovina, u Podgorici, upotrebom sile oduzeo tuđu pokretnu stvar u namjeri da njenim prisvajanjem sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist, na način što je prišao sa leđa oštećenoj E. P. i udario je u predjelu vrata, od kojeg udarca je oštećena pala na asfalt, kada joj je okrivljeni iz ruke istrgao neseser, iz kojeg je oduzeo i prisvojio sav novac i tri mobilna telefona.

Optužnica je potvrđena  16.07.2018. godine.


19.07.2018. godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici

Osnovni sud u Podgorici potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici podignutu protiv okrivljenih M. V. i N. V., zato što su kao saizvršioci izvršili krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija a okrivljeni N. V. i krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.
Optužnicom se okrivljenima M. V. i N. V. stavlja na teret da su tokom 2017. godine, u Podgorici, suprotno Zakonu o oružju, dogovorno i zajedno, izradili i držali improvizovanu eksplozivnu napravu, koja se sastoji od akumulatorske baterije, dvokanalnog multifunkcionog RF kontrolora i magneta okruglog oblika, tako što su označenim djelovima naprave dodali, i to okrivljeni M. V., eksplozivno punjenje u vidu plastičnog eksploziva tjestaste strukture, koji u sastavu ima pentaeritritol-tetranitrat, koji spada u grupu ultrabrizantnih eksploziva i crnom selotejp trakom obmotane provodnike sa priključnim klemama povezane sa tijelom električne detonatorske kapisle, čija je namjena električni način aktiviranja eksplozivnih punjenja, a okrivljeni N. V., GPS tracker, kao i SIM karticu broja 38165....., koju je postavio u tracker, čija je namjena daljinsko praćenje kretanja objekta u koji se postavi, nakon čega je okrivljeni M. V. tako izrađenu improvizovanu eksplozivnu napravu velike razorne moći, obmotanu crnom selotejp trakom, dana 14.decembra 2017. godine, u Podgorici, neovlašćeno držao u putničkom motornom vozilu „Golf IV“, reg.oznaka PG..., ispod sjedišta vozača, kada je oko 22,30 sati, u ulici IX Crnogorske brigade, otkriven od strane policije.

Optužnicom se okrivljenom N. V. stavlja na teret i da je od neutvrđenog datuma do 7.aprila 2018. godine, u Podgorici, u ulici Janka Đonovića, u svom stanu, suprotno Zakonu o oružju, bez izdate odgovarajuće isprave o oružju, neovlašćeno držao 17 komada metaka, koji pripadaju pištoljskoj municiji kalibra 9mm.

Nakon podizanja optužnice, Osnovni sud u Podgorici je okrivljenom M. V. produžio pritvor, dok je odredio pritvor okrivljenom N. V., koji se nalazi u bjekstvu.

Optužnica je potvrđena  16.07.2018. godine.


17.07.2018.godine – Potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici je potvrdio optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici protiv okrivljenog Đ. B., zbog izvršenja krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga kojom je predstavljeno da je okrivljeni dana 29.05.2018.godine, oko 01.25 časova, u Baru, u vozilu marke „Chevrolet Kalos“, reg. oznaka KO..., kojim je upravljao, neovlašćeno radi prodaje držao 165,56 grama opojne droge marihuane.

Optužnica je potvrđena 09.07.2018.godine.


17.07.2018.godine – Potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici je potvrdio optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici protiv okrivljenog E. B., zbog izvršenja krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga kojom je predstavljeno da je okrivljeni dana 20.04.2018.godine, oko 14.30 časova, u Podgorici, u vozilu marke „Mercedes“, reg. oznaka PG..., kojim je upravljao, neovlašćeno radi prodaje držao 39710 grama opojne droge marihuane.

Optužnica je potvrđena 09.07.2018. godine.


12.07.2018.godine - Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici

Osnovni sud u Podgorici potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici  podignutu protiv okrivljenog I.R., zato što je izvršio produženo krivično djelo prevara.

Optužnicom se okrivljenom I.R. stavlja na teret da je u toku novembra i decembra 2017. godine, u Podgorici, u devetnavrata, u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist u iznosu preko 3.000,00 eura, lažnim prikazivanjem činjenica,doveo u zabludu odgovorna lica u oštećenim privrednim društvima DOO”S.”, DOO”B.”, DOO”E.”, DOO”T.”, DOO”G.” i DOO”K.”, na način što se lažno predstavljao kao lice ovlašćeno za poručivanje robe od oštećenih, pa ih je na taj način naveo da izdaju naloge za isporuku određene vrste robe, koju je nakon toga preuzimao iz magacina, na koji način je pribavio protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 19.685,38 eura, u kojem iznosu je oštećenim privrednim društvima nanio štetu.

Optužnica je potvrđena  09.07.2018.godine.


09.07.2018. godine - Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Herceg Novom

Osnovni sud u Herceg Novom potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Herceg Novom protiv okrivljenog K. M. zbog krivičnog djela teška krađa.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni neutvrđenog dana u periodu od  15. do 22. decembra 2014. godine u Kamenarima - opština Herceg Novi, obio dvije kuće oštećenog M. G. i iz istih oduzeo dva LCD televizora , muzički uređaj nepoznate marke,  usisivač za staklo marke “Karher”, električni roštilj marke “Philips”, bušilicu marke “Bosh” zelene boje sa crnom torbom u kojoj su se nalazili borer i mašinu za pranje marke  “Karher” žute boje sa pištoljem za pranje crne boje, ženski ručni sat srebrne boje nepoznatog proizvođača i crnu torbu u kojoj se nalazio alat: inbus ključevi, skalpel, čekić kliješta i sjekiru sa držalom, sve ukupne vrijednosti 565,00€.

Optužnica je potvrđena 09.07.2018. godine.


10.07.2018. godine – Potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici je potvrdio optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici protiv okrivljenog Đ. V., zbog izvršenja krivičnih djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga kojom je predstavljeno da je okrivljeni dana 21.03.2018. godine, oko 21.10 časova u mjestu Kamenari, Opština Herceg Novi, kod sebe neovlašćeno radi dalje prodaje držao 5,886 grama opojne droge marihuane.

Optužnica je potvrđena 05.07.2018. godine.


06.07.2018. godine – Potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici je potvrdio optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici protiv okrivljenih N.Š. i J.J., zbog izvršenja krivičnog djela teško ubistvo kojom je predstavljeno da su okrivljeni dana 04.02.2018. godine, u Podgorici, u kući u kojoj su sa djetetom okrivljene J.J., P.J. starosti 15 mjeseci, živjeli u istom porodičnom domaćinstvu, zajednički lišili života dijete P.J., koje su prethodno zlostavljali u periodu između novembra 2017. godine i 04.02.2018.godine, tako što su dijete u više navrata stezali u predjelu vrata i ušnih školjki i udarali ga u predjelu glave i lica, da bi dana 04.02.2018. godine u kući djetetu zajednički zadali najmanje 15 udaraca pesnicama u predjelu glave, nanoseći mu teške i po život opasne tjelesne povrede, usljed kojih je dijete preminulo dana 05.02.2018.godine oko 05.00 časova.

Optužnica je potvrđena 29.06.2018. godine.


06.07.2018.godine – Potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici je potvrdio optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici protiv okrivljenog G.M., zbog izvršenja krivičnih djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga kojom je predstavljeno da je okrivljeni dana 26.04.2018. godine, u Podgorici, u iznajmljenom stanu, neovlašćeno radi dalje prodaje držao 889,054 grama opojne droge kokain, kao i da je prethodno istog dana oko 17.00 časova policijskim službenicima prilikom kontrole predao 49,663 grama opojne droge kokain.

Optužnica je potvrđena 27.06.2018. godine.


06.07.2018.godine – Potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici
 

Viši sud u Podgorici je potvrdio optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici protiv okrivljenog L.P., zbog izvršenja krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga kojom je predstavljeno da je okrivljeni dana 21.05.2018. godine, na magistralnom putu Cetinje – Budva, Opština Cetinje, u vozilu marke „Mercedes“, reg. oznaka AA..., neovlašćeno radi dalje prodaje prenosio 19900 grama opojne droge marihuane.

Optužnica je potvrđena 26.06.2018.godine.


06.07.2018.godine – Potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici je potvrdio optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici protiv okrivljenog I. C., zbog izvršenja krivičnih djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i protiv okrivljene J. C., zbog izvršenja krivičnih djela spriječavanje dokazivanja kojom je predstavljeno da je okrivljeni I. C. od neutvrđenog dana do dana 19.04.2018. godine, u Baru, u porodičnoj kući, neovlašćeno radi dalje prodaje držao 25,215 grama opojne droge heroin, a okrivljena J. C. dana 19.04.2018.godine, u Baru, u porodičnoj kući, u namjeri da oteža dokazivanje djelimično uništila predmete koji služe za dokazivanje, na način što okrivljeni I. C. u kuhinji na okviru od prozora držao neutvrđenu količinu opojne droge heroin upakovanu u jednu pvc kesu, a koja je bila namijenjena daljoj prodaji, dok je okrivljena J. C. u trenutku ulaska ovlašćenih policijskih službenika CB Bar, koji su postupali po naredbi za pretres, sa okvira prozora uzela navedenu kesu sa opojnom drogom, istu počela da cijepa i prosipa u sudoperu, da bi je u toj radnji spriječili ovlašćeni policijski službenici koji su tom prilikom oduzeli navedenu kesu sa ostatkom opojne droge heroin, ukupne mase 24,858 grada, te sa poda izuzeli rasutu opojnu drogu heroin ukupne mase 0,357 grama.

Optužnica je potvrđena 26.06.2018. godine.


25.06.2018.godine – Potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici je potvrdio optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici protiv okrivljenog P.K., zbog izvršenja krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga kojom optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni dana 05.03.2018. godine, u Nikšiću, na način što je kod sebe, dok se nalazio na mjestu vozača u parkiranom motornom vozilu marke „BMW“, reg. oznaka PLAF466, neovlašćeno radi dalje prodaje držao 1,65 grama opojne droge heroin i dvije tablete buprenorfina mase 0,221 grama.

Optužnica je potvrđena 21.05.2018. godine.


25.06.2018.godine – Potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici je potvrdio optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, protiv okrivljenog V.V., zbog izvršenja krivičnog djela ubistvo u pokušaju, kojom optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni dana 12.03.2018.godine, oko 20,30 časova u Podgorici, u stanu u kojem živi, sa umišljajem pokušao da liši života oštećenog D.U., na način što je nakon svađe sa oštećenim, nožem na preklapanje, ubo istog u predjelu lijeve strane grudi, nanoseći mu tom prilikom tešku tjelesnu povredu.

Optužnica je potvrđena 20.06.2018. godine.


25.06.2018.godine – Potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici je dana 20.06.2018. godine potvrdio optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, protiv okrivljenog B.J., zbog izvršenja krivičnog djelau bistvo u pokušaju, kojom optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni dana 17.04.2018.godine, oko11,00 časova u Kotoru, sa umišljajem pokušao da liši života oštećenog R.V., na način što je nakon što je ugledao oštećenog zaustavio vozilo sa kojim se prethodno kretao, izašao iz istog, nakon čega su okrivljeni i oštećeni krenuli jedan prema drugom, da bi okrivljeni nakon kraće svađe sa oštećenim iz torbice koju je držao oko struka izvadio nož dužine 17 cm i istim oštećenom zadao udarac u predjelu glave i više udaraca u predjelu tijela, nanoseći mu tom prilikom lake tjelesne povrede.

Optužnica je potvrđena 20.06.2018. godine.


20.06.2018.godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici 

Osnovni sud u Podgorici potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici  od 31.05.2018. godine, podignutu protiv okrivljenog N.B., zato što je izvršio krivično djelo teška djela protiv bezbjednosti javnog saobraćaja.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni N.B., dana 02.12.2017. godine, oko 17,00 časova, na raskrsnici ulice Kralja Nikole sa bulevarom Crnogorskih serdara, u Podgorici, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa ugrozio saobraćaj i doveo u opasnost  život i tijelo ljudi, na način što je, upravljao putničkim vozilom marke ‘’Opel’’, registarske oznake PG…, bez važeće vozačke dozvole, lijevom saobraćajnom trakom desne kolovozne trake ulice Kralja Nikole, iz pravca ulice Bracana Bracanovića, te započeo skretanje ulijevo u pravcu bulevara Crnogorskih serdara, a da nije propustio vozilo marke ‘’Seat’’ registarske oznake PG…, kojim je desnom saobraćajnom trakom desne kolovozne trake ulice Kralja Nikole u pravcu ulice Bracana Bracanovića, upravljao oštećeni R.B., usljed kojeg propusta okrivljenog je došlo do sudara ovih vozila, kojom prilikom je oštećeni R.B., zadobio tešku tjelesnu povredu, kao i a suvozač u vozilu okrivljenog, oštećena O.B..

Optužnica je potvrđena  18.06.2018.godine.


19.06.2018.godine – Potvrđena optužnica Osnovnogdržavnogtužilaštva u Nikšiću

Osnovni sud u Nikšiću potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću, od 01.06.2018.godine, protiv okrivljenog P.Đ., zbog krivičnog djela teško djelo protiv bezbijednosti javnog saobraćaja.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni R.Đ. dana 10.03.2018.godine, u ulici Hercegovački put, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa, svjestan da time može ugroziti saobraćaj i dovesti u opasnost život i tijelo ljudi  na što je i pristao, bez položenog vozačkog ispita za upravljanje vozilima „B“ kategorije, pod dejstvom alkohola pri koncentraciji alkohola od 1,73 promila apsolutnog alkohola u krvi, upravljao putničkim motornim vozilom marke „VW Golf“  bez registarskih oznaka, iz pravca kružnog toka u Rastocima u pravcu Kočana, i time tako ugrozio saobraćaj da je doveo u opasnost život i tijelo saputnika u svom vozilu oštećene P.A., na način što prilikom savlađivanja kritičnog poteza puta, iz pravca  kružnog toka u Rastocima prema ulici Hercegovački put, nije kretao  desnom stranom kolovoza na dovoljnoj udaljenosti od desne ivice iste da s obzirom na brzinu kretanja vozila, uslove saobraćaja i na stanje i karakteristike puta ne ugrožava druge učesnike u saobraćaju i i ne izlaže sebe opasnosti, pa je vozeći ovako protivno odredbi čl.29 st.2, čl.182 st.2 i čl.176 st.1 Zakona o bezbjednosti saobraćaja na putevima Crne Gore, skrenuo sa vozilom preko desne ivice kolovoza na  trotoarsku  površinu van  desne ivice kolovoza  i udario čeonim dijelom vozila u stub ulične rasvjete, kojom prilikom je oštećena P.A. zadobila tešku tjelesnu povredu u vidu iščašenja desnog kuka sa posledičnim potkožnim podlivom u regiji natkoljenice i razderotinu oko desnog oka.

Optužnica je potvrđena dana 13.06.2018.godine.


14.06.2018.Potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici
 
Viši sud u Podgorici je potvrdio optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici protiv okrivljenog M.Ć., zbog izvršenja krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga kojom optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni dana 06.04.2018. godine, iz Bosne i Hercegovine u Crnu Goru unio 35,019 grama opojne droge amfetamin.

Optužnica je potvrđena 07.06.2018. godine.


12.06.2018.godine – Potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici je potvrdio optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, protiv okrivljenog I.V., zbog izvršenja krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, kojom optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni u periodu od 27.11.2015.godine do 09.11.2017.godine, u Podgorici, neovlašćeno prodavao opojnu drogu marihuanu, heroin i kokain, na način što je dana 27.11.2015. godine za neutvrđeni iznos novca M.K. prodao 0,993 grama opojne droge marihuane, dana 30.11.2015. godine za neutvrđeni iznos novca N.G. prodao1,232 grama opojne droge marihuane, dana 25.02.2016. godine za neutvrđeni iznos novca N.G. prodao 0,787 grama opojne droge marihuane, dana 30.11.2015. godine za neutvrđeni iznos novca Đ.V. prodao 2,73 grama opojne droge heroin i 1,38 grama opojne droge marihuane, dana 23.12.2015. godine za neutvrđeni iznos novca A.G. prodao 8,295 grama opojne droge marihuane i 0,123 grama opojne droge kokain, dana 24.02.2016. godine za neutvrđeni iznos novca J.S. prodao 1,111 grama opojne droge marihuane, dana 17.03.2016. godine za neutvrđeni iznos novca S.M. prodao 1,636 grama opojne droge marihuane, dana 15.10.2017. godine za neutvrđeni iznos novca N.V. prodao 23,898 grama opojne droge marihuane, kao i da je dana 09.11.2017. godine u svojoj kući neovlašćeno radi dalje prodaje držao 6,921 grama opojne droge marihuane.

Optužnica je potvrđena 04.06.2018.godine.


07.06.2018.godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Herceg Novom

Osnovni sud u Herceg Novom potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Herceg Novom protiv okrivljenog P. DŽ. zbog krivičnog djela prevara.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni u toku marta 2017. godine u Herceg Novom,lažno predstavljajući da će  za ukupnu cijenu od  35.000,00 €  porušiti staru i zatim sagraditi kuću sa rokom završetka radova do 05.05.2017. godine doveo u zabludu oštećenog J.D.   i   naveo ga da mu u više navrata preda ukupno 24.000,00 €  nakon čega je okrivljeni  izvršio radove u vrijednosti 1.000,00 €,  a zatim napustio Crnu Goru a da nije uradio ugovorene radove  ni  vratio primljeni novac,  na koji način je za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 23.000,00 €.

Optužnica je potvrđena 05.06.2018. godine


07.06.2018.godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Herceg Novom

Osnovni sud u Herceg Novom potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Herceg Novom protiv okrivljenog Š.V. zbog krivičnog djela teška krađa.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni  07. marta 2018. godine u Herceg Novom iz ugostiteljksog objekta “S.T” oduzeo terminal za klađenje  vlasništvo oštećenog “V.” D.O.O. PG,  nakon čega je iz istog izvadio i razbio kasu u kojoj se nalazilo 385,00 € u kojem iznosu je pribavio protivpravnu imovinsku korist.

Optužnica je potvrđena 05.06.2018. godine.


06.06.2018.godine – Potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici je potvrdio optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici protiv okrivljenog A.B., zbog izvršenja krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga kojom optužnicom je predstavljeno da je okrivljeniu  noći 15/16.02.2018. godine, u Podgorici, oko 00,00 časova,neovlašćeno radi dalje prodaje držao9,396 grama opojne drogeheroin.

Optužnica je potvrđena 31.05.2018. godine.


24.5.2018.godine – Potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici je potvrdio optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici protiv okrivljenog D.T., zbog izvršenja krivičnog djela razbojništvo, kojom optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni dana 12.12.2017. godine, oko 19,00 časova, u Herceg Novom, u mjestu Zelenika, u grupi sa dva NN lica, upotrebom sile protiv oštećenog V.T., drvenom palicom udario po glavi, a zatim plastičnim vezicama vezali ruke, kuhinjsku krpu stavili u usta i vezali oko vrata, a potom iz njegove kuće oduzeli LCD televizor marke „Vivax“ crne boje, dvije mesingane slavine proizvođača Hans Groke, jednu flašu mađarskog likera, tri flaše viskija, mobilni telefon marke „Coolpad Modena 2“, fiksni telefon NN marke, motornu testeru marke „Husqvarna“ i građevinski laser, sve ukupne vrijednosti 622,90 eura, kao i novac u iznosu od 100,00 eura i 20 konvertibilnih maraka, a zatim se odvezli vozilom oštećenog marke „Opel Vektra“ koje su upotrijebili za vožnju.

Optužnica je potvrđena 15.5.2018 .godine.


13.06.2018.godine – Potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici je potvrdio optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, protiv okrivljenog V.S., zbog izvršenja krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga kojom optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni dana 12.03.2018. godine, oko 21,00 časova u Podgorici, neovlašćeno posredovao pri kupovini 2,472 grama opojne droge kokain. 

Optužnica je potvrđena 11.06.2018. godine.


 

24.5.2018.godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću

Osnovni sud u Nikšiću potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću podignutu dana 25.4.2018.godine protiv okrivljenog O.J. zbog krivičnog djela teška krađa.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni u  noći 25/26.10.2017.godine u Nikšiću u mjestu Vraćenovići, svjestan djela čije izvršenje je htio, u namjeri da sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od 150,oo €, obio crkvu Budimljansko-Nikšićke Eparhije Sveti Djordje na Valu, na način što je kamenom slomio staklo od prozora sa južne strane crkve i kroz tako napravljen otvor uskočio u crkvu i oduzeo tri ikone i to Svetog Vasilija, Bogojavljenja i Trojčin dan, dimenzija 30x20cm i pozlaćenu kutiju za pričešće, dimenzija 20x10cm sa pozlaćenom kašikom, u vrijednosti od 180,oo €. 

Optužnica je potvrđena 16.5.2018 .godine.


16.05.2018.godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Ulcinju

Osnovni sud u Ulcinju potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Ulcinju, podignutu protiv okrivljenih B.A., I.F. i D.E., svi iz Kosova, zbog produženog krivičnog djela teška krađa u saizvršilaštvu.

Optužnicom je predstavaljeno da su optuženi :
-u noći 24/25.3.2018.godine, u Ulcinju, zajedno i po prethodnom dogovoru obijanjem oduzeli tudje pokretne stvari vlasništvo oštećenih DOO Drilon i Tabacco shop, u namjeri da njihovim prisvajanjem pribave sebi protivpravnu imovinsku korist u vrijednosti većoj od 150 evra, na način što su koristeći noćne uslove i odsutnost vlasnika prišli prodajnim objektima oštećenih i oduzeli pokretne stvari ( tablet, usb, pršutu, alkohol) na štetu DOO Drilon u ukupnoj vrijednosti od 200 evra i razne vrste cigareta na štetu oštećenog Tabacco shop u ukupnoj vrijednosti od  4.115,13 evra, koje su odnijeli sa sobom, pri čemu su bili svjesni svoga djela i htjeli njegovo izvršenje,
- u noći 26/27.3.2018.godine, u Ulcinju, zajedno i po prethodnom dogovoru obijanjem oduzeli tudje pokretne stvari vlasništvo oštećenog privrednog društva kladionica Olimp i zaposlene u kladionici-oštećene J.K., kao i privrednh društava DOO Fati, DOO Benu i DOO Sonita u namjeri da njihovim prisvajanjem pribave sebi protivpravnu imovinsku korist u vrijednosti većoj od 150 evra, na način što su koristeći noćne uslove i odsutnost vlasnika prišli navedenim objektima oštećenih ušli u iste, odakle su uzeli (tablet Tesla i novac iz kase) na štetu kladionice Olimp i oštećene J.K. u ukupnoj vrijednosti od 285 evra, (novac i alkohol) na štetu DOO Fati u ukupnoj vrijednosti od 50,00 evra, kao i 100 evra na štetu DOO Sonita, koje su odnijeli sa sobom, pri čemu su bili svjesni svoga djela i htjeli njegovo izvršenje,
- u noći 27/28.3.2018.godine, u Baru, zajedno i po prethodnom dogovoru obijanjem oduzeli tudje pokretne stvari vlasništvo oštećenih i to: sportske kladionice ''Lob'', Lutrije Crne Gore, kaldionice ''Volcano'' i ugostiteljskog objekta ''San Remo'' i njegove vlasnice oštećene J.J. u namjeri da njihovim prisvajanjem pribave sebi protivpravnu imovinsku korist u vrijednosti većoj od 150 evra, na način što su koristeći noćne uslove i odsutnost vlasnika prišli objektima oštećenih, iz kojih su oduzeli 42, 00 evra na štetu „Lob“, (mobilni telefon, novac u iznosu od 250 evra, 136 evra) na štetu ugostiteljskog objekta „San Remo“,  u Lutriji Crne Gore nisu pronašli novac, a dok su obijali kladionicu Volcano naišlo je policijsko vozilo, pa su pobjegli,
- u noći 28/29.3.2018.godine, u Baru, zajedno i po prethodnom dogovoru pokušali da obijanjem oduzmu tudje pokretne stvari vlasništvo oštećene sportske kladionice ''Volcano'', u ul. Jovana Tomaševića, u namjeri da njihovim prisvajanjem pribave sebi protivpravnu imovinsku korist u vrijednosti većoj od 150 evra, na način što su koristeći noćne uslove i odsutnost vlasnika prišli navedenom objektu oštećene kladionice, no kako se dok je I.F. upotrebom pajsera i fizičke snage otvorao vrata objekta upalio alarm u objektu, okrivljeni su se dali u bijeg, pri čemu su bili svjesni svoga djela i htjeli njegovo izvršenje.

Optužnica je potvrđena 16.05.2018. godine.


09.05.2018.godine – Potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici je potvrdio optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, protiv okrivljene Z.U., zbog izvršenja krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, kojom optužnicom je predstavljeno da je okrivljena dana 17.02.2018. godine, oko 02,00 časova u Kotoru, neovlašćeno radi dalje prodaje držala7,3 grama opojne droge MDMA-ekstazi.

Optužnica je potvrđena 27.04.2018. godine.


09.05.2018.godine – Potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici je potvrdio optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, protiv okrivljenog N.M., zbog izvršenja krivičnih djelateško ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, kojom optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni dana 16.09.2017. godine, oko 19,15 časova u Kotoru, na pomoćnom fudbalskom stadionu FK „Bokelj“, sa umišljajem lišio života oštećenog G.L. i sa umišljajem pokušao da liši života oštećenog M.J., na način što jeiz pištolja NN marke i kalibra ispalio hitac u oštećenog G.L. u predjelu glave, nanoseći mu tom prilikom tešku tjelesnu povredu od koje je nastupila smrt, a drugi hitac je ispalio u pravcu oštećenog M.J., koji projektil ga nije pogodio.

Optužnica je potvrđena 27.04.2018. godine.


09.05.2018.godine – Potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici je potvrdio optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, protiv okrivljeneS.L., zbog izvršenja krivičnog djelaubistvo u pokušaju putem podstrekavanja, i okrivljenog V.D. zbog izvršenja krivičnih djela ubistvo u pokušaju i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, kojom optužnicom je predstavljeno da je okrivljena S.L. tokom mjeseca decembra 2017.godine, pa sve do 11.01.2018. godine, sa umišljajem podstrekavala okrivljenog V.D. da izvrši ubistvo na štetu njenog supruga N.L., koji je dana 11.01.2018. godine oko 18,00 časovau Baru, u porodičnoj kući vlasništvo oštećenog N.L., u pravcu njegovog tijela ispalio pet metaka nanoseći mu tjelesne povrede, te da je u periodu od 09. do 11.01.2018. godine u Baru, neovlašćeno držao i neovlašćeno nosio na javnom mjestu pištolj marke „ČZ“ model 50, kalibra 7,65 mm.

Optužnica je potvrđena 27.04.2018. godine.


09.05.2018.godine – Potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici je potvrdio optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, protiv okrivljenog B.D., zbog izvršenja krivičnih djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, kojom optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni dana 09.03.2018. godine, u Podgorici, u stanu, neovlašćeno radi dalje prodaje držao 349,477 grama opojne droge heroin, kao i da je neovlašćeno držaopištolj marke „Crvena zastava“ i šest metaka, kalibra 7,65 mm.

Optužnica je potvrđena 27.04.2018. godine.


09.05.2018.godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Ulcinju

Osnovni sud u Ulcinju potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Ulcinju, podignutu protiv okrivljenih T.V. zbog krivičnog djela zloupotreba službenog položaja u sticaju sa krivičnim djelom falsifikovanje isprave u saizvršilaštvu i protiv K.Š. zbog  krivičnog djela falsifikovanje isprave u saizvršilaštvu. Optužnicom je predstavljeno da su optužene: u toku juna mjeseca 2017.godine, u Ulcinju, zajedno i po prethodnom dogovoru, nabavile radi upotrebe lažnu javnu ispravu - pasoš, licu A.C. iz Turske, koji je evidentiran kod turskih vlasti kao osoba koja se bavi falsifikatima i trgovinom migrantima i lice koje koristi lažno ime O.E., a koji je zahtjevao od K.Š. da mu u Turskoj donese jedan pasoš, koji su u međusobnoj komunikaciji označili kao „Papir“, a za šta će okrivljena K.Š. zauzvrat uzeti 3.000 (tri hiljade) eura, pri čemu je ista nakon konsultacija sa majkom – okrivljenom T. V. zahtjevala 5.000 (pet hiljada) eura, umjesto 3.000 (tri hiljade) eura, jer joj je navodno novac potreban za magistraturu, pri čemu je zahtjevala i to da pasoš neko preuzme u Crnoj Gori, koje uslove je A.C. prihvatio i obavijestio istu da će pasoš u Crnoj Gori preuzeti njegov rođak, nakon čega  je K.Š.  turskom državljaninu O.U. predala pasoš, a za uzvrat joj je isti predao iznos od ukupno 5.000 evra i to u dva navrata, dana 10.6.2017.godine iznos od 3.000 evra, a dana 6.7.2017.godine ostatak novca u iznosu od 2.000 evra, koji je ista preuzela preko Western Uniona, a u tom periodu je prijavljena T.V. kao službeno lice Uprave policije – Sektor granične policije - vođa smjene OGB Zoganje, protivpravnim iskorišćavanjem svog službenog položaja, sebi i prijavljenoj K.Š. pribavila korist na način što je koristeći službenu aplikaciju MUP-a neovlašćeno saopštila istoj krucijalne podatke o licu A.B.,tj. licu koje bi moglo ukrasti pasoš i novac prilikom primopredaje, od koje se okrivljena K.Š. plašila, te su podaci o licu A. B.  bili bitni za realizaciju dogovora sa A.C., a pri tom je prilikom primopredaje pasoša na nezakonit način sa aplikativnog sistema MUP-a pratila lice O.U., a koje lice će primiti pasoš, a za uzvrat predati novac okrivljenoj K.Š., pri čemu su bile svjesne svojih djela i htjele njegovo izvršenje.

Optužnicom je takođe predstavljeno da je okrivljena T.V. izvršila produženo krivično djelo neovlašćeno prikupljanje i korišćenje ličnih podataka.

Optužnica je potvrđena 7.05.2018. godine.


24.04.2018.godine –Potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici je potvrdio optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, protiv okrivljenog Z.T., zbog izvršenja krivičnih djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, kojom optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni dana 06.04.2018. godine, u Podgorici, u svojoj kući i u dvorištu pored kuće, neovlašćeno radi dalje prodaje držao 17.535,21 grama opojne droge marihuane, kao i da je neovlašćeno držaolovačku pušku marke „Crvena zastava“, kalibra 12 mm, i sedamdesetpet komada municije.

Optužnica je potvrđena 19.04.2018. godine. 


23.04.2018.godine – PotvrđenaoptužnicaOsnovnogdržavnogtužilaštva u Nikšiću

Osnovni sud u Nikšiću potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću protiv okrivljenog Š.B. zbogkrivičnog djela-teško djelo protiv bezbjednosti   javnog saobraćaja.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni dana 04.01.2018 godine u Nikšiću, na raskrsnici lokalnog puta Nikšić -Vidrovan i sporednog puta koji vodi prema  Specijalnoj bolnici Brezovik,  nepridržavajući se saobraćajnih propisa, upravljao putničkim  motornim vozilom marke ''VW Polo 1,9   '' reg.br. BR -- -- ,   iako je bio svjestan da upravljajući vozilom na takav način   može ugroziti javni saobraćaj i dovesti u opasnost život i tijelo ljudi pa je  upravljajući vozilom    na takav način na nastupanje  posledice i pristao, i time tako ugrozio  saobraćaj da je doveo u opasnost život i tijelo oštećenih ,na način što se na raskrsnici navedenih puteva krećući se vozilom sporednim putem iz pravca Specijalne bolnice Brezovik uključio na navedeni lokalni put a da vozilo prije uključivanja na raskrsnicu nije zaustavio i uvjerio se da se može bezbjedno uključiti na istu , iako ga je na takvu radnju obavezivao na raskrsnici iz njegovog smjera kretanja postavljeni saobraćajni znak ’’ Stop’’ pa je vozeći ovako protivno odredbi člana 136 stav 3 ZOBS-a  , izazvao sudar sa kombibusom marke ’’ Mercedes ’’ reg broj NK ---- , vlasništvo ’’S. Prevoza ’’,kojim je krećući se iz pravca Nikšić u pravcu Vidrovana upravljao L.M.  tako što je prednjim dijelom svog vozila udario u bočnu desnu stranu kombibusa , nakon čega je došlo do prevrtanja kombibusa na lijevu stranu, kojom prilikom su vozač kombibusa L.M. i putnici u kombibusu maloljetna S. N. i Č. A. zadobile tjelesne povrede i to  maloljetna S.N. tešku tjelesnu povredu u vidu preloma vrata lijeve nadlakatne kosti bez dislokacije fragmenata, maloljetna Č. A. laku tjelesnu povredu u vidu istegnuća vratnog dijela kičme i L. M.laku tjelesnu povredu u vidu preloma sedmog rebra sa lijeve strane bez dislokacije.

Optužnica je potvrđena 17.04.2018.godine.           


11.04.2018.godine – Potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici je potvrdio optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, protiv okrivljenih N.R., I.R. i P.R., zbog izvršenja krivičnog djela razbojništvo, kojom optužnicom je predstavljeno da su okrivljeni dana 30.12.2017. godine, oko 15,30 časova, na magistralnom putu Nikšić-Plužine, iznad mjesta Miločani, u grupi, zajednički upotrebom sile protiv oštećenog B.D. oduzeli od oštećenog putničko motorno vozilo marke „Audi A6“, zlatni lanac i dva mobilna telefona, na koji način su pribavili protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 7.404.65 eura. Optužnica je potvrđena 30.03.2018. godine.


11.04.2018.godine – Potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici je potvrdio optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, protiv okrivljenog D.B., zbog izvršenja krivičnog djela teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja, kojom optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni dana 22.12.2017. godine, oko 00,25 časova, u Podgorici, u naselju Zlatica, ugrozio saobraćaj i doveo u opasnost život i tijelo ljudi, na način što je upravljao putničkim motornim vozilom marke „Audi A3“, reg. oznake ....... pod dejstvom alkohola, u pripitom stanju, pri koncentraciji od najmanje 0,75 promila apsolutnog alkohola u krvi,brzinom od oko 114 km/h, usljed čega je došlo do kontatka vozila kojim je upravljao i vozila make „VW Polo“, reg. oznake ......., kojim je krećući se iz suprotnog smjera upravljao oštećeni M.Š., koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede, usled kojih je nastupila smrt. Optužnica je potvrđena 03.04.2018. godine.


04.04.2018.godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću

Osnovni sud u Nikšiću potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću podignutu dana 21.2.2018.godine protiv okrivljenog P.R.zbogkrivičnog djela teška krađa.
Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni:
-       u noći 18/19.12.2017.godine oko 03:20 časova u Nikšiću u ulici Vuka Karadžića, svjestan svoga djela i htio njegovo izvršenje, u namjeri da sebi prisvajanjem tudje pokretne stvari pribavi protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od 150,oo €, obio hangar i savladjivanjem većih prepreka uskočio u prostor livnice firme „Pjastera“, vlasništvo oštećenog M.D., na način što je sa krovnog prozora dimenzija 40x50cm ošarafio limeni poklopac koji je pričvršćen za krovnu konstrukciju, isti izmjestio i kroz tako napravljen otvor pridržavajući se za krovnu konstrukciju sa visine od 3m uskočio u prostor livnice iz koga je oduzeo 30 metara petožilnog kablaPP-Y 5x4mm 2,30m od mobilnog kalolifera, mobilni reflektor i 6kg aluminijumskog otpada,  koje stvari je izbacio preko krova, a tako što se iz livnice preko nasloženih drva ispeo na krov, čime je na štetu imovine vlasništvo oštećenog M.D. pribavio protivpravnu imovinsku korist u u vrijednosti od 140,oo €,
-        dana  07.12.2017.godine u Nikšiću u ulici Vuka Karadžića, svjestan svoga djela i htio njegovo izvršenje, u namjeri da sebi prisvajanjem tudje pokretne stvari pribavi protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od 150,oo €, obio objekat bivšeg restorana Željezare, vlasništvo Uprave za imovinu Crne Gore, na način što je djelujući fizičkom silom odvalio prozor postavljen na krov navedenog objekta i kroz tako napravljen otvor ušao u isti i iz podrumske prostorije u kojoj je instalirana razvodna elektro tabla iz koje je otkinuo i oduzeo kabal PP00 6x16mm2 u dužini od 6 metara, instalacioni provodnik P 10mm2 u dužini od 27 metara, instalacioni provodnik P 6mm2 u dužini od 36 metara, čime je na štetu imovine Ministarstva finansija Uprava za imovinu Crne Gore pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 137,50 €,
-      u noći 13/14.12.2017.godine u Nikšiću u ulici Vuka Karadžića, svjestan svoga djela i htio njegovo izvršenje, u namjeri da sebi prisvajanjem tudje pokretne stvari pribavi protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od 150,oo €, obio objekat bivše fabrike „Koni konfekcije“, u vlasništvu AD „Koni konfekcija“ N. u stečaju, na način što je djelujući fizičkom silom u prizemnom dijelu objekta odvalio prozor i kroz tako napravljen otvor ušao u isti, i iz razvodnog ormara RO-1 oduzeo napojni kabal PP00 4x25mm2 u dužini o d 5 metara; kabal PP-Y 5x10mm2 u dužini od 10 metara, koji kabal je u navedenoj dužini postavljen na obujmicama i prikopčan u razvodnom ormaru RO-1, u vrijednosti od 165,oo €, a potom iz hale 2 sa 36 mašina za šivenje otkinuo i oduzeo priključne kablove tip PP-L za šivenje sa utikačima, u vrijednsoti od 216,oo €, i kabal 5x2,5mm2 u dužini od 265 metara za napojne šine sa kojih su bile priključene radne mašine i do razvodnih kutija sa kojih su se napajala rasvjetna tijela postavljen na obujmicama sa priključenjem u razvodnom ormaru RO-2, u vrijednosti 477,oo €, čime je na štetu imovine AD „Koni konfekcija“ N. u stečaju pribavio protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 858,oo €,
-       u noći 16/17.11.2017.godine u Nikšiću u ulici Ljuba Čupića, svjestan svoga djela i htio njegovo izvršenje, u namjeri da sebi prisvajanjem tudje pokretne stvari pribavi protivpravnu imovinsku korist u iznosu većem od 150,oo €, iz šahte postavljene ispred objekta firme „Koni“ prekinuo i oduzeo telekomunikacioni kabal oznake TK59 DM20x4x0,4 koji je u dužini od 105m razvučen kroz 3 šahteotvora prečnika 64x60cm, sa kojih je potom oduzeo 3 metalna poklopca i time tako na štetu imovine Crnogorski telekom pribavio protivpravnu imovinsku korist u ukupnom iznosu od 485,oo €.

Optužnica je potvrđena 22.3.2018 .godine.


04.04.2018.godine – Potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici je potvrdio optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, protiv okrivljenog E.S., zbog izvršenja krivičnog djelateško ubistvo, kojom optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni dana 30.10.2017. godine, u Podgorici, ustanu oštećene D.P., istu na svirep način sa umišljajem lišio života, na način što je više puta udarao tupim predmetom, kao i nogama i rukama u predjelu glave i tijela, nakon čega joj je šakama držao zapušene nos i usta, pa je uslijed ugušenja kod oštećene nastupila smrt. 

Optužnica potvrđena 02.04.2018.godine. 


04.04.2018.godine – Potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici je potvrdio optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, protiv okrivljenog V.K., zbog izvršenja krivičnog djelaubistvo u pokušaju, kojom optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni dana 30.12.2017. godine, oko15,45 časova u Podgorici, sa umišljajem pokušao da liši života oštećenog A.D., na način što je istom nakon prepirke, pajserom-metalnim montirajzom zadao četiri udarca u predjelu glave, nanoseći mu teške i po život opasne tjelesne povrede.

Optužnica potvrđena 30.03.2018. godine.


03.04.2018.godine - potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Cetinju

Osnovni Sud u Cetinju potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Cetinju, podignutu protiv okrivljenog Č.S., iz Cetinja,  zbog krivičnog djela prevara.

Optužnicom je predstavljeno da je:
-         25 maja 2016.godine, u prostorijama Notarke u Cetinju, K.I., u ul. Njegoševoj br.96, u Cetinju, prilikom sastavljanja smrtovnice za njegovog brata pok. Č. B., koji je umro dana 10.11.2015. godine u Užicama, Republika  Srbija, lažnim prikazivanjem činjenica notarki K.I., pod  moralnom, krivičnomimaterijalnomodgovornošću da je jedini naslednik na zaostavštini njegovog brata  pok. Č.B., istu doveo u zabludu i time je naveo da na štetu tuđe imovine, uzme od njega nasledničku izjavu, a potom i da donese rješenje o nasleđivanju, kojim je oglašen kao jedini naslednik na zaostavštini pok. Č.B.I., i to na nepokretnostima  upisanim u prepisu listova  nepokretnosti br..KO Cetinje I, u “A” listu, sve prednje ukupne novčane vrijednosti 122.800,00 eura, nepokretnostima upisanim u izvodu iz lista nepokretnosti  br..KO Podgorica III, u “V” listu (objekti), vrijednosti 17.905,00 eura i na putničkom automobilu marke VW, tip 1300, broj šasije..., broj motora..., reg. oznaka TG..., vrijednosti 850,00 eura, nakon čega je održavajući u zabludi notarku, K.I., istu naveo da po njegovom predlogu donose dopunsko rješenje,kojim je oglašen jedinim naslednikom i na naknadno pronađenoj zaostavštini pok.Č.B., koju čine obične akcije C.. t... AD Podgorica, količine 348, nominalne vrijednosti 2.62001, iako je prethodno pred Prvim Osnovnim sudom u Beogradu,
-         dana 03.02.2016.godine, pokrenuo ostavinski postupak iza smrti pok.Č.B. za raspravljanje njegove zaostavštine u Beogradu, u kojem je kao naslednike prijavio nevjenčanu suprugu ostavioca, B.E. iz Beograda i vanbračnog sina ostavioca,Č.G. iz Podgorice, koji je i oglašen za naslednika te zaostavštine, a da oštećene B.E. i Č.G., koji su trebali biti prijavljeni i pozvani  kao zakonski naslednici Prvog naslednog reda, iza smrti pok.Č. B. i na njegovoj zaostavštini u Crnoj Gori, nije prijavio, čime je sebi pribavio imovinsku korist u iznosu 141.555,00 eura i 348 običnih akcija C... t... AD Podgorica, nominalne vrijednosti 2.62001, aoštećenimaB.E.i Č.G. za isti iznos nanio štetu.

Optužnica je potvrđena 28.03.2018.godine.


30.03.2018.godine – Potvrđena optužnice Višeg državnog tužilaštva u Podgorici
 
Viši sud u Podgorici je potvrdio optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici protiv okrivljenog M.Đ., zbog izvršenja krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, kojom optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni dana 08.02.2018. godine, u Podgorici, u kući u kojoj živi kao podstanar, neovlašćeno radi prodaje držao 12.786,56 grama opojne droge marihuane.

Optužnica je potvrđena 23.03.2018. godine.


30.03.2018.godine – Potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici
 
Viši sud u Podgorici je potvrdio optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici protiv okrivljenih Ž.D. i L.M., zbog izvršenja krivičnog djela teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja kojom optužnicom je predstavljeno da su okrivljeni dana 26.10.2017. godine, oko 00,20 časova u Baru, na raskrsnici magistralnog puta Bar-Podgorica i dijela istog na pružnom prelazu kod skretanja za mjesto Virpazar, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa, ugrozili saobraćaj i doveli u opasnost život i tijelo ljudi, na način što su okrivljeni Ž.D. upravljajući putničkim motornim vozilom marke „Passat“, reg. oznake ....... i krećući se iz pravca Virpazara, pod dejstvom alkohola, u pripitom stanju, pri koncentraciji od 1,36 promila alkohola u krvi, nije zaustavio vozilo na znak „STOP“ već je nastavio kretanje ulijevo ka Baru,usled čega je došlo do kontakta vozila kojim je upravljao i vozila marke „Audi A8“, reg. oznake .......,kojim je iz pravca Podgorice, nedozvoljenom brzinom od oko 104,00 km/h,upravljao okrivljeni L.M., kojom prilikom je saputnik u vozilu okrivljenog Ž.D., oštećeni Đ.P., zadobio teške tjelesne povrede, usled kojih je nastupila smrt.

Optužnica je potvrđena 26.03.2018. godine.


26.03.2018.godine- Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama

Osnovni sud u Beranama potvrdio optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama protiv okrivljenog S.S iz Berana, zbog krivičnog djela teška krađa. Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni S.S. dana 17.09.2017. godine, oko 11,20 časova, u Ul. „29.Novembar“, ispred prodavnice „Jabuka“, u Beranama, sposoban da shvati značaj svog djela i upravlja svojim postupcima i svjestan zabranjenosti svog djela, čije je izvršenje htio, na naročito drzak način, sa ledja prišao oštećenoj E.R. koja se kretala ulicom prema svojoj kući i iz ruke joj istrgao i oduzeo kožni novčanik u kojem su se nalazili: mobilni telefon marke „Nokia“ na preklapanje, 1 /jedna/ novčanica u apoenu od 100,00 eura, bankovna kartica i lična, a sve u namjeri da njihovim prisvajanjem sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist u ukupnoj vrijednosti od 140,00 eura.

Optužnica je potvrdjena 23.03.2018.godine.     


22.03.2018.godine – Potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici je potvrdio optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, protiv okrivljenog Ć.R., zbog izvršenja krivičnih djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, kojom optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni dana 11.01.2018. godine, u Baru, u svojoj kući, neovlašćeno radi prodaje držao 3,210 grama opojne droge kokain, 14,955 grama opojne droge heroin, i 1,391 grama buprenorfina, kao i da je neovlašćeno držao 4 komada pištoljske municije – metaka kalibra 9 mm.

Optužnica je potvrđena 19.03.2018. godine.


22.03.2018.godine – Potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici je potvrdio optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, protiv okrivljenog D.B., zbog izvršenja krivičnog djela teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja u vezi sa krivičnim djelom ugrožavanje javnog saobraćaja, kojom optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni dana 22.12.2017. godine, oko 00,25 časova, u Podgorici, u naselju Zlatica, ugrozio saobraćaj i doveo u opasnost život i tijelo ljudi, na način što je upravljao putničkim motornim vozilom marke „Audi A3“, reg. oznake ......., pod dejstvom alkohola, u pripitom stanju, pri koncentraciji od najmanje 0,75 promila apsolutnog alkohola u krvi,brzinom od oko 114 km/h, usljed čega je došlo do kontatka vozila kojim je upravljao i vozila make „VW Polo“, reg. oznake .. ....., kojim je krećući se iz suprotnog smjera upravljao oštećeni M.Š., koji je tom prilikom zadobio teške tjelesne povrede, usled kojih je nastupila smrt.

Optužnica je potvrđena 19.03.2018. godine.


20.03.2018.godine – Potvrđena optužnice Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama

Osnovni sud u Beranama potvrdio optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama protiv okrivljenog P.M. iz Andrijevice, zbog krivičnog djela teška krađa i okrivljene D.K.M. iz Andrijevice, zbog krivičnog djela nesavjestan rad u službi. Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni P.M. u vremenskom periodu od 03.10. do 25.10.2017.godine, u ul.”Branka Deletića”, u Andrijevici, sposoban da shvati značaj svog djela i upravlja svojim postupcima i svjestan zabranjenosti svog djela, čije je izvršenje htio, provalio trezor šalterske službe Prve banke Podgorica, vlasništvo oštećene Prve banke, na način što je orginalnim ključem otključao vrata od trezora, a zatim oduzeo novac u iznosu od 67.618,86 eura i 300,00 CAD, a sve u namjeri da njihovim prisvajanjem sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist u navedenom iznosu, te da je okrivljena D.K.M. dana 25.10.2017.godine, kao računopolagač u šalterskoj službi Prve banke u Andrijevici, očigledno nesavjesno postupala u vršenju službe, na način što je ključ od trezora sa kojim je bila zadužena, ostavila neobezbijedjen na radnom stolu, iako je shodno tački 2.2. Procedure za saključarstvo i rukovanjem trezorskim vrijednostima br.04/23085.14.1 od 29.10.2015.godine, propisano da “saključari povjerene ključeve u radno vrijeme čuvaju na bezbijednom mjestu, a poslije radnog vremena ih nose sa sobom ili ih odlažu u obezbijedjenu kasu” i tako okrivljenom P.M. radniku obezbjedjenja u istoj službi, omogućila da dodje do ključa od trezora i da iz istog oduzme novac u vrijednosti od 67. 618,86 eura i 300,00 CAD, pa je na taj način nastupila šteta za Prvu banku Podgorica u navedenom iznosu.

Optužnica je potvrdjena 09.03.2018.godine.     


19.03.2018.godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću

Osnovni sud u Nikšiću potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću protiv okrivljenog K.B. zbog produženog krivičnog djela - teška krađa.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni:
-  dana 01.02.2018.godine u Nikšiću, po prethodnom dogovoruzajedno sa maloljetnim K.P., u namjeri da oduzimanjem tudje pokretne stvari sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist u vrijednosti koja prelazi iznos od 150,00 eura, obio agregat vlasništvo „Telenora“ D.o.o. Podgorica,  koji se nalazi na Ilinom brdu, na način što je maloljetni K.P. pajserom odvalio katanac na agregatu nakon čega su skinuli zaštitnu šipku sa vrata od agregata i ista otvorili  a potom pomoću plastičnih crijeva iz agregata oduzeli 600 litara dizel goriva u vrijednosti od 720,00 eura,  vlasništvo ’’Telenora’’ D.o.o. Podgorica a koje su utočili u bidone, kanistere i u rezervoar od  putničkog motornog vozila marke „Opel-kadet“ registarskog broja PG CM .... sa kojim su došli na lice mjesta, 
- dana 01.02.2018.godine u Nikšiću, po prethodnom dogovoru  zajedno sa maloljetnim K.P., u namjeri da oduzimanjem tudje pokretne stvari sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist u vrijednosti koja prelazi iznos od 150,00 eura, obio agregat vlasništvo„Crnogorskog Telekoma“  koji se nalazi na Ilinom brdu, na način što je maloljetni K.P. pajserom odvalio katanac na agregatu, nakon čega su skinuli zaštitnu šipku sa vrata od agregata i ista otvorili a potom pomoću plastičnih crijeva iz agregata oduzeli 345 litara dizel goriva u vrijednosti od 414,00 eura vlasništvo „Ericsson AB“ Štokholm dio stranog društva Crna Gora,  koje  su utočili u bidone, kanistere i u rezervoar  od  putničkog motornog  vozila marke „Opel-kadet“ registarskog broja PG CM ... sa kojim su došli na lice mjesta.
- dana 01.02.2018.godine u Nikšiću, po prethodnom dogovoru, zajedno sa maloljetnim K.P., u namjeri da oduzimanjem tudje pokretne stvari sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist u vrijednosti koja prelazi iznos od 150,00 eura,  obio agregat vlasništvo „Radio difuznog centra“ koji se nalaze na Ilinom brdu, na način što je maloljetni K.P. pajserom odvalio katanac na agregatu, nakon čega su  skinuli zaštitnu šipku sa vrata od agregata i ista otvorili , a potom pomoću plastičnih crijeva iz agregata oduzeli 295 litara dizel goriva u vrijednosti od 354,00 eura vlasništvo „Radio difuznog centra“ D.o.o. Podgorica, koje  su utočili u bidone, kanistere i u rezervoar  od  putničkog motornog  vozila marke „Opel-kadet“ registarskog broja PG CM ... sa kojim su došli na lice mjesta.
- dana 09.02.2018.godine u Nikšiću, po prethodnom dogovoru zajedno sa maloljetnim K.P., u namjeri da oduzimanjem tudje pokretne stvari sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist u vrijednosti koja prelazi iznos od 150,00 eura, obio agregat vlasništvo „Crnogorskog  Telekoma“ koji se nalazi na Ilinom brdu, na način što je maloljetni K.P. pajserom odvalio katanac na agregatu,  nakon čega su skinuli zaštitnu šipku sa vrata od agregata i ista otvorili a potom pomoću plastičnih crijeva iz agregata oduzeli 295 litara dizel goriva u vrijednosti od 354,00 eura, vlasništvo„Ericsson AB“ Štokholm dio stranog društva Crna Gora, koje su utočili u bidone, kanistere i u  rezervoar od  putničkog motornog vozila  marke „Opel-kadet“ registarskog broja PG CM ... sa kojim su došli na lice mjesta, kada su primijećeni i u daljim radnjama spriječeni od strane službenika  Uprave policije – Centra bezbjednosti Nikšić.

Optužnica je potvrđena 15.03.2018.godine.


16.03.2018.godine – Potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici protiv okrivljenog K.I., zbog izvršenja krivičnog djela – neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, kojom optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni dana 11.01.2018. godine, u stanu u Nikšiću, neovlašćeno radi prodaje držao 74,409 grama opojne droge heroin i 3,44 grama opojne droge kokain.

Optužnica potvrđena 14.03.2018. godine.


12.03.2018.godine – Potvrđena optužnica Višeg  državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici je potvrdio optužnicu Višeg  državnog tužilaštva u Podgorici, protiv okrivljenog C.M., zbog izvršenja krivičnog djela – neovlašćena prozvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i okrivljenog Š.E. zbog izvršenja krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga putem pomaganja, kojom optužnicom je predstavljeno da je okr. C.M. dana 28.01.2018.godine, u Podgorici, neovlašćeno radi dalje prodaje, u  vozilu  kojim je upravljao marke “VW Sharan”, reg.oznaka ……, držao 150146,700 grama opojne droge marihuane, koja je bila upakovana u osam džakova, a okrivljeni Š.E. sa umišljajem mu pomogao u izvršenju krivičnog djela, na način što mu je na Kučkim Koritima pomogao da u vozilo utovari već pripremljene džakove sa opojnom drogom, a zatim se vozilom marke “Audi A3” kretao ispred vozila okr. C.M., kako bi ga obavijestio o eventualnom nailasku policije.

Optužnica je potvrđena 07.03.2018.godine.


07.03.2018.godine – Potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici je dana 28.02.2018.godine potvrdio optužnicu Višeg  državnog tužilaštva u Podgorici, protiv okrivljenog M.S., zbog izvršenja krivičnog djela – neovlašćena prozvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, kojom optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni dana 12.12.2018.godine, u Nikšiću, neovlašćeno radi prodaje,  u spavaćoj sobi držao  51,246 grama opojne droge marihuane.

Optužnica je potvrđena 28.02.2018.godine.


07.03.2018.godine – Potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, protiv okrivljenog  D.Ž., zbog izvršenja krivičnog djela – ubistvo u pokušaju, kojom  optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni dana 24.11.2017. godine, oko 11,45 časova, u kampu za smještaj radnika, u selu Ljevaja, opština Podgorica, sa umišljajem pokušao da liši života oštećenog D.D., na način što mu je zadao udarac nožem u predjelu stomaka, kojom prilikom mu je nanio tešku i po život opasnu tjelesnu povredu.

Optužnica potvrđena 28.02.2018.godine.


06.03.2018.godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću

Osnovni sud u Nikšiću potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću podignutu dana 11.01.2018.godine protiv okrivljenog L.V. zbog tri krivična djela razbojništva. Optužnicom je predstavljeno:
 -Da je okrivljeni dana 01.12.2017.godine oko 16:50 časova u Nikšiću u ulici Bulevar 13. Jul, prijetnjom da će neposredno napasti na život i tijelo oštećene M.D. radnice u sportskoj kladionici „Sky-bet“ oduzeo tudju pokretnu stvar u namjeri da njenim prisvajanjem sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist  u iznosu većem od 150,oo €,
-Da je dana 07.12.2017.godine oko 21:20 časova u Nikšiću u ulici Baja Pivljanina b.b. prijetnjom da će neposredno napasti na život i tijelo oštećene K.J. radnice u sportskoj kladionici „Premier“ oduzeo tudju pokretnu stvar u namjeri da njenim prisvajanjem sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist  u iznosu većem od 150,oo €,
- Da je dana 10.12.2017.godine oko 21:45 časova u Nikšiću u ulici Nika Miljanića, prijetnjom da će neposredno napasti na život i tijelo oštećene N.M. radnice u sportskoj kladionici „Šansa“ oduzeo tudju pokretnu stvar u namjeri da njenim prisvajanjem sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist  u iznosu većem od 150,oo €.

Optužnica je potvrđena 23.02.2018.godine.


26.02.2018.godine – Potvrđena optužnica Višeg  državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici je dana potvrdio optužnicu Višeg  državnog tužilaštva u Podgorici, protiv okrivljenog M.V., zbog izvršenja krivičnog djela – neovlašćena prozvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, kojom optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni dana 09.01.2018.godine, u Budvi, u stanu u ulici Veljka Vlahovića, neovlašćeno radi prodaje držao 28 pakovanja opojne droge kokain, ukupne neto mase 13,057 grama.

Optužnica je potvrđena 20.02.2018.godine.


20.02.2018.godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću

Osnovni sud u Nikšiću potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću protiv okrivljenogM.R. zbogkrivičnog djelateško djelo protiv bezbijednosti javnog saobraćaja.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni dana14.11.2017.godine oko 16:45 časova na Bulevaru Vuka Mićunovića u Nikšiću, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa upravljao putničkim motornim vozilom marke ’’Daewoo’’  registarskog broja NK AZ ... pod dejstvom alkohola pri koncentraciji od 1,13 promila apsolutnog alkohola u krvi i time tako ugrozio saobraćaj da je doveo u opasnost živote i tijela oštećenih N.V. i Z.M.,  na način što se kretao lijevom saobraćajnom trakom desne kolovozne trake Bulevara Vuka Mićunovića od Rastoka prema Trgu Save Kovačevića i kada je prilazio obilježenom pješačkom prelazu koji se nalazi na raskrsnici Bulevara Vuka Mićunovića sa ulicom Karadjordjevom, nije upravljao vozilom na način kojim ne ugrožava druge učesnike u saobraćaju i nije prilagodio brzinu vozila tako da u svakoj situaciji može bezbjedno da zaustavi vozilo ispred pješačkog prelaza, usled čega  je vozeći ovako, prednjim dijelom vozila zahvatio i na kolovoz oborio pješake N.V. i Z.M. koje su preko navedenog obilježenog pješačkog prelaza prelazile Bulevar Vuka Mićunovića s lijeve na desnu stranu u smjeru kretanja vozila okrivljenog, kojom prilikom su oštećene N.V. i Z.M. zadobile teške tjelesne povrede i to oštećena N.V. u vidu krvnog podliva u predjelu desne potkoljenice praćen prelomom gornjeg okrajka desne lisnjače (kost potkoljenice) a oštećena Z.M. u vidu nagnječenja u lijevom sljepoočnom predjelu praćeno prelomom lijeve sljepoočne kosti, manjim izlivanjem krvi u prostor izmedju tvrde i meke i ispod meke moždanice, nagnječenjem kore velikog mozga i oštećenjem sluha na lijevom uhu.

Optužnica je potvrđena 14.02.2018.godine.


20.02.2018.godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću

Osnovni sud u Nikšiću potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću protiv okrivljenog A.D. zbog krivičnog djela teška krađa.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni u noći 14.01.2018.godine u periodu od 16:30 do 17:00 časova  u Nikšiću, u namjeri da oduzimanjem tudje pokretne stvari sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist u vrijednosti koja prelazi iznos od 150,00 eura,  obio kuću u kojoj stanuje Đ.J. a koja se nalazi u ulici Peka Pavlovića broj ..., na način što je rukama polomio staklo na prozoru od kuće oštećenog i kroz tako napavljen otvor ušao u unutrašnjost kuće i iz spavaće sobe oduzeo: 4 mikrofona oznake ’’Mini mus C-335’’, 30 muških i 20 ženskih trenerki,  20 dječjih helanki koje su se nalazile u jednoj kesi,  70 muških bokserica šarenih i jednobojnih marke Strongboy, Navigare, Sport i druge, 20 muških i 20 ženskih helanki koji su se nalazili u jednom kartonskom paketu od banana, 42 muška kožna kaiša od kojih su neki bili crne  a neki  braon boje, 50 šarenih  ženskih trikmajica i 100 pari ženskog donjeg veša  koji su se nalazili u jednoj velikoj nailonskoj kesi, dvije kese sa natpisom ’’Kips’’ u kojima je bilo 30 pari muških čarapa i 10 pari  ženskih čarapa, 20 led lampi od 12 w i 20 led lampi od 9W, 20 štednih lampi kad nestane struja, 5 kutija cigareta marke ’’Trokadero’’, 60 muških termo čarapa, 60 ženskih termo čarapa, 8 zvučnika za blutut, 5 punjača Powerbank za mobilni telefon od kojih su 3 bila nova a 2 polovna, mobilni telefon marke Alkatel pix 3 crne boje bez SIM kartice (polovni),  mobilni telefon marke Alkatel crne boje bez SIM kartice (polovni), mobilni telefon marke iPhone model 1939 crne boje (polovni kineski), mobilni telefon marke „Sony Ericson“ sa SIM karticom T-com (polovni),  5.kopija parfema marke ’’Milion“, ’’Ledy milion’’, ’’La costa’’, ’’Armani’’ i „Tom ford’’, 6 mašina za šišanje i brijanje 3 u 1, 4 obične mašine za šišanje,  3 trimera za nos i za bradu, 20 USB punjača, 25 muških i 25 ženskih sintetičkih kapa, 3 radio blututa koji mogu na flešku, 8 ženskih i 7 muških pidžama, 40 komada naočara za vid sa dioptrijom od kojih je bilo 20 komada sa kutijom, 3 rastegljive trake za lampu (novogodišnji ukras), 4 mikrofona C35 minibus, troje muških polovnih pantalona, dvoje ženskih polovnih pantalona i 5 ženskih nailon čarapa - dokoljenica, u ukupnoj vrijednosti od 2.492,50 eura,  vlasništvo oštećenog Đ.J.. 

Optužnica je potvrđena 23.01.2018.godine.


20.02.2018.godine – Potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici
 
Viši sud u Podgorici je potvrdio optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici protiv okrivljene B.S., zbog  izvršenja krivičnog djela ubistvo, kojom optužnicom je predstavljeno da je okrivljena dana 27.09.2017.godine, oko 14,00 časova, u Podgorici, u porodičnoj kući oštećenog M.Š., lišila života oštećenog M.Š., na način što mu je zadala dva uboda nožem u predjelu nadkoljenice lijeve noge i tri uboda u predjelu trbuha, nanoseći mu povrede usled kojih je kod oštećenog dana 28.10.2017.godine nastupila smrt.

Optužnica je potvrđena 13.02.2018.godine.


20.02.2018.godine – Potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici je potvrdio optužnicu Višeg  državnog tužilaštva u Podgorici, protiv okrivljenog P.P., zbog izvršenja krivičnog djela – neovlašćena prozvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga u sticaju sa krivičnim djelom sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje, kojom optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni dana 18.11.2017.godine, oko 08,00 časova, na putnom pravcu Fundina-Masline, Opština Podgorica, neovlašćeno prenosio 162.553,91 grama opojne droge marihuane, kojom prilikom je  spriječio službeno lice u vršenju službene radnje, na način što prilikom zaustavljanja radi kontrole od strane službenika policije, na znak “STOP” nije zaustavio pmv marke “Opel Astra” reg.oznake .… kojim je upravljao, već se dao u bjekstvo.

Optužnica je potvrđena 19.02.2018.godine.


20.02.2018.godine – Potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici je potvrdio optužnicu Višeg  državnog tužilaštva u Podgorici, protiv okrivljenog J.J., zbog izvršenja krivičnog djela – neovlašćena prozvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, kojom optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni neutvrđenog dana 2015.godine do 12.12.2017.godine, u Cetinju, u kući svoga strica, koju koristi, neovlašćeno proizvodio opojnu drogu marihuanu, na način što je u više saksija uzgajao biljku cannabis sativa, a zatim je ubrao i sušio njene plodove.

Optužnica je potvrđena 15.02.2018.godine.


20.02.2018.godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću

Osnovni sud u Nikšiću potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću protiv okrivljenogM.R. zbogkrivičnog djelateško djelo protiv bezbijednosti javnog saobraćaja.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni dana14.11.2017.godine oko 16:45 časova na Bulevaru Vuka Mićunovića u Nikšiću, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa upravljao putničkim motornim vozilom marke ’’Daewoo’’  registarskog broja NK AZ ... pod dejstvom alkohola pri koncentraciji od 1,13 promila apsolutnog alkohola u krvi i time tako ugrozio saobraćaj da je doveo u opasnost živote i tijela oštećenih N.V. i Z.M.,  na način što se kretao lijevom saobraćajnom trakom desne kolovozne trake Bulevara Vuka Mićunovića od Rastoka prema Trgu Save Kovačevića i kada je prilazio obilježenom pješačkom prelazu koji se nalazi na raskrsnici Bulevara Vuka Mićunovića sa ulicom Karadjordjevom, nije upravljao vozilom na način kojim ne ugrožava druge učesnike u saobraćaju i nije prilagodio brzinu vozila tako da u svakoj situaciji može bezbjedno da zaustavi vozilo ispred pješačkog prelaza, usled čega  je vozeći ovako, prednjim dijelom vozila zahvatio i na kolovoz oborio pješake N.V. i Z.M. koje su preko navedenog obilježenog pješačkog prelaza prelazile Bulevar Vuka Mićunovića s lijeve na desnu stranu u smjeru kretanja vozila okrivljenog, kojom prilikom su oštećene N.V. i Z.M. zadobile teške tjelesne povrede i to oštećena N.V. u vidu krvnog podliva u predjelu desne potkoljenice praćen prelomom gornjeg okrajka desne lisnjače (kost potkoljenice) a oštećena Z.M. u vidu nagnječenja u lijevom sljepoočnom predjelu praćeno prelomom lijeve sljepoočne kosti, manjim izlivanjem krvi u prostor izmedju tvrde i meke i ispod meke moždanice, nagnječenjem kore velikog mozga i oštećenjem sluha na lijevom uhu. Optužnica je potvrđena 14.02.2018.godine.


20.02.2018.godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću

Osnovni sud u Nikšiću potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću protiv okrivljenog A.D. zbog krivičnog djela teška krađa.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni u noći 14.01.2018.godine u periodu od 16:30 do 17:00 časova  u Nikšiću, u namjeri da oduzimanjem tudje pokretne stvari sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist u vrijednosti koja prelazi iznos od 150,00 eura,  obio kuću u kojoj stanuje Đ.J. a koja se nalazi u ulici Peka Pavlovića broj ..., na način što je rukama polomio staklo na prozoru od kuće oštećenog i kroz tako napavljen otvor ušao u unutrašnjost kuće i iz spavaće sobe oduzeo: 4 mikrofona oznake ’’Mini mus C-335’’, 30 muških i 20 ženskih trenerki,  20 dječjih helanki koje su se nalazile u jednoj kesi,  70 muških bokserica šarenih i jednobojnih marke Strongboy, Navigare, Sport i druge, 20 muških i 20 ženskih helanki koji su se nalazili u jednom kartonskom paketu od banana, 42 muška kožna kaiša od kojih su neki bili crne  a neki  braon boje, 50 šarenih  ženskih trikmajica i 100 pari ženskog donjeg veša  koji su se nalazili u jednoj velikoj nailonskoj kesi, dvije kese sa natpisom ’’Kips’’ u kojima je bilo 30 pari muških čarapa i 10 pari  ženskih čarapa, 20 led lampi od 12 w i 20 led lampi od 9W, 20 štednih lampi kad nestane struja, 5 kutija cigareta marke ’’Trokadero’’, 60 muških termo čarapa, 60 ženskih termo čarapa, 8 zvučnika za blutut, 5 punjača Powerbank za mobilni telefon od kojih su 3 bila nova a 2 polovna, mobilni telefon marke Alkatel pix 3 crne boje bez SIM kartice (polovni),  mobilni telefon marke Alkatel crne boje bez SIM kartice (polovni), mobilni telefon marke iPhone model 1939 crne boje (polovni kineski), mobilni telefon marke „Sony Ericson“ sa SIM karticom T-com (polovni),  5.kopija parfema marke ’’Milion“, ’’Ledy milion’’, ’’La costa’’, ’’Armani’’ i „Tom ford’’, 6 mašina za šišanje i brijanje 3 u 1, 4 obične mašine za šišanje,  3 trimera za nos i za bradu, 20 USB punjača, 25 muških i 25 ženskih sintetičkih kapa, 3 radio blututa koji mogu na flešku, 8 ženskih i 7 muških pidžama, 40 komada naočara za vid sa dioptrijom od kojih je bilo 20 komada sa kutijom, 3 rastegljive trake za lampu (novogodišnji ukras), 4 mikrofona C35 minibus, troje muških polovnih pantalona, dvoje ženskih polovnih pantalona i 5 ženskih nailon čarapa - dokoljenica, u ukupnoj vrijednosti od 2.492,50 eura,  vlasništvo oštećenog Đ.J..

Optužnica je potvrđena 23.01.2018.godine.


20.02.2018.godine – Potvrđena optužnica Višeg  državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici potvrdio je optužnicu Višeg  državnog tužilaštva u Podgorici protiv okrivljenog S.N., zbog izvršenja krivičnog djela – neovlašćena prozvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, kojom optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni dana 07.12.2017.godine, u mjestu Dobre Vode – Opština Bar, u vozilu marke “Mitsubishi Pajero Sport”, reg.oznaka …….., kojim je upravljao iz pravca Ulcinja prema Baru, neovlašćeno radi prodaje držao 42230 grama opojne droge marihuane, koja je bila upakovana u 41 pvc pakovanje. Optužnica je potvrđena 14.02.2018.godine.


15.02.2018.godine - Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru

Osnovni Sud u Kotoru potvrdio je Optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru, podignutu 09.11.2017.g. protiv okrivljenog M.S. zbog krivičnog djela prevare. Optužnicom je predstavljeno da je optuženi dana 07.02.2009.g. u Budvi, u namjeri da sebi i G.R. pribavi imovinsku korist lažnim prikazivanjem činjenica I.E. izvršenom direktoru oštećenog pravnog lica da je kupac vozila marke Toyota V.M. iz Žabljaka doveo u zabludu i naveo je da na štetu imovine pravnog lica izda račun na ime tog kupca, iako je sa istim dana 22.01.2009.g. zaključio predugovor, prema kojem je na ime kupoprodaje 3 parcele u opštini Žabljak, na ime dijela kupoprodajne cijene u iznosu od 24.000,00€ istom predao navedeno vozilo, a sa unaprijed stvorenom namjerom da se na osnovu izdatog računua oštećenom ne izvrši plaćanje vozila i da se isto registruje na ime V.M. čime je sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 16.928,62€ u kom iznosu je nanio štetu oštećenom pravnom licu.

Optužnica je potvrđena 06.12.2017. godine.


15.02.2018.godine - Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru

Osnovni Sud u Kotoru potvrdio je Optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru, podignutu 20.12.2017..g. protiv okrivljenog M.J. zbog krivičnog djela teške krađe. Optužnicom je predstavljeno da je optuženi dana 23.08.2017.g. u Budvi, na naročito drzak način od oštećenog S.P. iz Budve oduzeo crnu pojasnu torbu u kojoj su se nalazila dokumenta, kreditne kartice, 380,00€ i mobilni telefon marke Huawei, sve vlasništvo oštećenog na način što je ušao u otključanu sobu oštećenog dok je spavao i sa komode otuđio navedene predmete.

Optužnica je potvrđena 16.01.2018. godine. 


15.02.2018.godine - Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru

Osnovni Sud u Kotoru potvrdio je Optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru, podignutu 26.12.2017.g. protiv okrivljenog Ž.V., zbog krivičnog djela teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja. Optužnicom je predstavljeno da je optuženi dana 30.01.2016.g. na magistralnom putu Lipci – Grahovo upravljajući PMV Golf, ugrozio saobraćaj i doveo u opasnost život ošt. L.N. na način što je upravljao vozilom u pijanom stanju pri koncentraciji od 1,6 promila u krvi i što je otpočeo preticanje teretnog vozila, a da se nije uvjerio da to može učiniti na bezbjedan način, uslijed čega je prednjim dijelom ostvario kontakt sa autobusom marke Mercedes, kojim je iz suprotnog smjera upravljao B.K. kojom prilikom je saputnik u njegovom vozilu L.N zadobio teške tjelesne povrede. 

Optužnica je potvrđena 16.01.2018.g.


15.02.2018.godine - Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru

Osnovni Sud u Kotoru potvrdio je Optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru, podignutu 13.12.2017.g. protiv okrivljenog Z.L. zbog krivičnog djela teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja Optužnicom je predstavljeno da je optuženi dana 13.11.2016.g. na raskrsnici Topliškog puta i ulice Žrtava fašizma u Budvi, upravljajući PMV Audi, ugrozio saobraćaj i doveo u opasnost život ošt. J.Đ., J.P. i M.B., na način što je za vrijeme trajanja izrečene mu zaštitne mjere – zabrane upravljanjem motornim vozilom, upravljao vozilom u pijanom stanju pri koncentraciji od 2,12 promila u krvi i što na raskrsnici nije propustio vozilo marke „VW Golf“ koje je nailazilo sa njegove desne strane, a kojim je iz pravca ulice Žrtava fašizma upravljala ošt. J.Đ. usled čega je došlo do kontakta između vozila, kojom prilikom je ošt. J.P. zadobila teške tjelesne povrede, a ošt. J.Đ. i M.B. lake tjelesne povrede. 

Optužnica je potvrđena 16.01.2018.g.


15.02.2018.godine - Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru

Osnovni Sud u Kotoru potvrdio je Optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru, podignutu 19.12.2017.g. protiv okrivljenog K.B. zbog krivičnog djela nedozvoljenoe držanje oružja i eksplozivnih materija. Optužnicom je predstavljeno da je optuženi u periodu od neutvrđenog dana do 10.04.2017.g. u svom stanu u Tivtu neovlašteno nabavio i držao veću količinu oružja i municije B kategorije.

Optužnica je potvrđena 23.01.2018. godine.


15.02.2018.godine - Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru

Osnovni Sud u Kotoru potvrdio je Optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru, podignutu 11.01.2018.g. protiv okrivljenog M.S i M.M. zbog produženog krivičnog djela teške krađe. Optužnicom je predstavljeno da su optuženi dana 20.11.2017.g. 21.11.2017.g. i 26.11.2017.g. u Budvi oduzeli tuđe pokretne stvari, na način što su u tri navrata, dok je optuženi M.S. čuvao stražu, optuženi M.M. upotrebom fizičke snage i podesnih sredstava obio vrata od stana, odnosno restorana oštećenih N.B., D.M. i N.K., ušao u unutrašnost stana i oduzeo više pokretnih stvari vrijednosti veće od 150,00€.

Optužnica je potvrđena 26.01.2018. godine.


15.02.2018.godine - Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru

Osnovni Sud u Kotoru potvrdio je Optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Kotoru, podignutu 10.01.2018.g. protiv okrivljenog I.G. zbog krivičnog djela teške krađe. Optužnicom je predstavljeno da je optuženi u periodu od decembra 2016.g. do 22.03.2017.g. u Budvi, oduzeo pokretnu stvar – električnuenergiju, na način što je provukao 3 provodnika presjeka 6mm2 sa glavne sklopke direktno na osigurače iznad i mimo električnog brojila, pa se utrošena električna energija u ukupnom iznosu 3.216,30€ nije mogla registrovati, u kom iznosu je sebi pribavio protivpravnu imovinsku korist.

Optužnica je potvrđena 09.02.2018. godine.


15.02.2018.godine - Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Cetinju

Osnovni Sud u Cetinju potvrdio je Optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Cetinju, podignutu protiv okrivljenog R.B., iz Tivta,  zbog krivičnog djela teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja iz člana 348. stav 1. u vezi člana 339. stav 1. Krivičnog zakonika Crne Gore. Optužnicom je predstavljeno da je:

Dana 10. oktobra 2017.godine, oko 23,00 časova, na magistralnom putu Cetinje - Podgorica, u mjestu zv.”Dobrsko selo”, opština Cetinje, upravljajući u saobraćaju vlastitim p.m.v. marke „Peugeot 407” reg. oznaka TV AP...., ugrozio saobraćaj i doveo u opasnost život i tijelo ljudi, na način što, krećući se navedenim vozilom iz pravca Cetinja u pravcu Podgorice, u alkoholisanom stanju sa koncentracijom od 0,62 % (pro milla) apsolutnog alkohola u krvi, prilikom savlađivanja kritičnog poteza puta koji se prostire u obliku desne nepregledne krivine, gledano u smjeru njegovog kretanja, vozilom prešao na prostor lijeve kolovozne trake u trenutku kada se tom kolovoznom takom iz smjera Podgorice u smjeru Cetinja, kretao svojim p.m.v. marke "Volkswagen" reg. oznaka BD AZ... oštećeni J.S. iz Budve, usljed čega je na prostoru lijeve saobraćajne trake lijeve kolovozne trake smjera kretanja vozila "Volkswagen" došlo do kontakta prednjeg dijela vozila kojim je upravljao sa prednjim dijelom vozila kojim je upravljao oštećeni, kojom prilikom je oštećeni J.S. zadobio tešku tjelesnu povredu.

Optužnica je potvrđena 17.01.2018.godine.


09.02.2018.godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama

Osnovni sud u Beranama potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama protiv okrivljenog S.B. iz Berana, zbog krivičnog djela teška kradja.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni neutvrđenog dana početkom novembra mjeseca 2017.godine, u naselju Talum, Opština Berane, sposoban da shvati značaj svog djela i upravlja svojim postupcima i svjestan zabranjenosti svog djela, čije je izvršenje htio, obio kuću vlasništvo oštećenog  K.I. na način što je upotrebom podesnog sredstva i fizičkom snagom tijela razvalio ulazna aluminijumska vrata, koja je potom skinuo sa šarki i oduzeo, a nakon toga ušao u unutrašnjost kuće i iz iste oduzeo 1 /jedan/ šporet na drva od pleha tzv.ciganac, 7 /sedam/ komada velikih ćebadi, 5 /pet/ komada tepiha dimenzija 3x2m i 3 /tri/ komada tepiha dimanzija 4x3m, ukupne vrijednosti 950,00 eura, a sve u namjeri da njihovim prisvajanjem sebi pribavi protivpravnu imovinsku korist.

Optužnica je potvrdjena 08.02.2018.godine.


09.02.2018.godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama
 
Osnovni sud u Beranama potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama protiv okrivljenog M.R. iz Berana, zbog krivičnog djela nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni u noći 08.02.2017.godine, oko 23,20 časova, u ul.29.Novembar, Opština Berane, sposoban da shvati značaj svog djela i upravlja svojim postupcima i svjestan zabranjenosti svog djela, čije je izvršenje htio, suprotno odredbama čl.5. st.1.Zakona o oružju, neovlašćeno nosio trinitrotrtoulen (TNT) i sporogoreći štapin, eksplozivna sredstva velike razorne moći, čije je držanje i nošenje zabranjeno, a potom je iste večeri eksplozivno sredstvo trinitrotrtoulen (TNT) postavio na vozilo marke Renault Clio, reg.br.....vlasništvo R.Š. i aktivirao pomoću sporogorećeg štapina i otvorenog plamena.

Optužnica je potvrdjena 08.02.2018.godine.                          


08.02.2018.godine – potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Rožajama

Osnovni sud u Rožajama, potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Rožajama, protiv okrivljenog M.M. iz Rožaja, zbog krivičnog djela razbojništvo.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni M.M. dana 02.12.2017.godine, u kazinu „K“ u Rožajama,zajednički po prethodnom dogovoru sa maloljetnim  S. S. i jasnoj podjeli uloga, upotrebom sile i prijetnjom da će neposredno napasti na život i tijelo, oduzeli tuđu pokretnu stvar – novac od dnevnog pazara kazina u iznosu od 2.040,00 Eura, na način što je M.M. telefonom pozvao  E. Dž., kako bi za S.S. obezbijedio garderobu ( jaknu, fantomku, rukavice, donji dio trenerke i patike) i oružje –pištolj nepoznate marke i kalibra, za koju je zajedno sa E.Dž.  njegovim vozilom, pošao do svoje kuće gdje je uzeo garderobu i oružje, da bi potom iste predao  S.S. na Zelenoj pijaci i kazao mu da ga čega ispred marketa „C“, a zatim je iz pravca trga došao do S.S. i objasnio mu kako će da uđu u kazino i koje radnje da preduzme, a nakon toga  je prišao do ulaznih vrata od kazina, pozvonio na interfon, dao S.S. znak glavom da krene, otvorio vrata i ušao u kazino, pa je S.S. potrčao za njim, ušao kroz otvorena vrata u kazino  maskiran sa tzv. „fantomkom“ – kapom na glavi crne boje, držeći u rukama pištolj, a nakon ulaska u kazino, navodno odgurnuo M.M. i povikao “polje“, a zatim je S.S. prišao do gosta u kazinu H.N. sa kojim se fizički sukobio, udarajući ga drškom pištolja po glavi više puta,  a zatim je istog izgurao van kazina, zatvorio vrata, uperio pištolj prema radniku kazina Ć. Z. i glasno izgovorio „dolje klekni“, prišao do fioke u kojoj se nalazio novac od dnevnog pazara i isti oduzeo, nakon čega je trčećim korakom pobjegao u pravcu rijeke Ibar, a zatim kejom u pravcu groblja  gdje se sastao sa M.M., nakon čega ih je E. Dž. svojim vozilom prevezao do motela B... u Beranama.

Optužnica je potvrđena dana 01.02.2018.godine.


08.02.2018.godine – potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Rožajama

Osnovni sud u Rožajama, potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Rožajama protiv okrivljenom M.M. iz Rožaja, zbog krivičnog djela razbojništvo.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni M.M. dana 21.11.2017.godine, oko 21,20 h, u kladionici „B. V.“ u Rožajama, zajednički sa maloljetnim S.S., upotrebom sile i prijetnjom da će neposredno napasti na život i tijelo, oduzeli tuđu pokretnu stvar – novac od dnevnog pazara kladionice u iznosu od 900,00 Eura, u namjeri da sebi pribave protivpravnu imovinsku korist, na način što su po prethodnom dogovoru, maskirani sa tzv. „fantomkama“ – kapama na glavi, držeći u rukama i to: M.M. pištolj nepoznate marke i tipa, a S.S. metalnu palicu na izvlačenje, ušli u kladionicu, povikali „ovo je pljačka“, S.S. palicom, a M.M. pištoljem, nasrtali na prisutne igrače, a zatim je M.M. prišao sa pištoljem koji je držao u ruci, do radnice u kladionici M.D. i iz fioke oduzeo kovertu sa novcem, nakon čega su izašli iz kladionice i pobjegli u nepoznatom pravcu kroz dvorište vrtića.

Optužnica je potvrđena dana 01.02.2018.godine.


08.02.2018.godine – potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Rožajama
 
Osnovni sud u Rožajama, potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Rožajama od 29.12.2017.godine, protiv okrivljenom E.Dž. iz Rožaja, zbog krivičnog djela razbojništvo u pomaganju.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni E.Dž. dana 02.12.2017.godine i dana 03.12.2017.godine, u Rožajama, sa umišljajem pomogao u izvršenju krivičnog djela okrivljenom M. M. i maloljetnom S. S., stvaranjem uslova za izvršenje krivičnog djela, kao i unaprijed obećano prikrivanje sredstava kojima je krivično djelo izvršeno, tragova krivičnog djela  i predmeta pribavljenih krivičnim djelom, na način što je po telefonskom pozivu M. M., došao svojim vozilom marke BMW,  do PC „S.“, gdje je preuzeo M.M., kog je prevezao do njegove kuće, kako bi isti preuzeo jaknu, donji dio trenerke, patike, fantomku i gasni pištolj, a zatim su se vratili vozilom i garderobu i pištolj predali S.S., koji se presvukao, nakon čega su M.M. i S.S. zajednički izvršili krivično djelo razbojništvo, na štetu kazina „K.“ u Rožajama, da bi ih nakon izvršenog krivičnog djela preuzeo i prevezao do motela „B.“ u Beranama, gdje se S.S. sakrio, a zatim su se M.M. i okrivljeni E.Dž., vozilom vratili do Rožaja i sakrili jaknu, patike i fantomku.

Optužnica je potvrđena 01.02.2018.godine.


08.02.2018.godine – potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Rožajama

Osnovni sud u Rožajama, potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Rožajama od 29.12.2017.godine, protiv okrivljenom E.Dž. iz Rožaja, zbog krivičnog djela razbojništvo u pomaganju.

Optužnicom je predstavljeno da je S.Dž.dana 21.11.2017.godine, oko 21,20 h, u Rožajama, sa umišljajem pomogao u izvršenju krivičnog djela okrivljenom M. M. i maloljetnom S. S., stvaranjem uslova za izvršenje krivičnog djela, kao i unaprijed obećano prikrivanje  krivičnog djela, sredstava kojima je krivično djelo izvršeno i predmeta pribavljenih krivičnim djelom, na način što je nakon postignutog dogovora u njegovom prisustvu i vozilu,  između M.M. i S.S. da izvrše krivično djelo razbojništvo,  prihvatio da svojim vozilom marke VW, preveze ih do mjesta zv. Kolorado, gdje su isti izašli iz njegovog vozila, dok je on ostao da ih čeka u vozilu na tom mjestu, a nakon što su  M.M. i S.S. zajednički izvršili krivično djelo na štetu kladionice „B. V.“ u Rožajama,  preuzeo ih na dogovorenom mjestu gdje ih je  čekao, a zatim ih prevezao svojim vozilom do naselja Bandžovo Brdo - Carine, gdje je M.M. prebrojao novac i od S.S. preuzeo metalnu palicu i fantomku, a onda je S.S. prevezao do naselja Zeleni, kako bi isti pošao do svoje kuće, nakon čega  se sa M.M. i sredstvima kojima je krivično djelo izvršeno- odjećom, fantomkama, pištoljem, metalnom palicom i oduzetim novcem  udaljio u nepoznatom pravcu.

Optužnica je potvrđena dana 02.02.2018.godine.


08.02.2018.godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici 

Osnovni sud u Podgorici potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici  protiv okrivljenog V.R. zbog krivičnog djela razbojništvo.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni dana 26.12.2017.godine u Podgorici, oko 13,00 časova, na adresi Rimski trg br.14, ušao u kazino ‘’E.G.’’, prišao pultu iza kojeg se nalazila radnica, oštećena A.P., zatim izvadio nož i uperio ga u pravcu oštećene naređujući joj da mu preda novac, pa je oštećena iz straha pokazala na kovertu sa novcem u kojoj se nalazilo 750,00 eura, vlasništvo oštećenog preduzeća 00G.M.’’, koju je okrivljeni oduzeo, a zatim napustio objekat, pribavivši sebi protivpravnu imovinsku korist u označenom iznosu.  

Po predlogu tužioca, okrivljenom je produžen pritvor.

Optužnica je potvrđena 16.01.2018.godine.


07.02.2018.godine – Potvrđena optužnica Višeg  državnog tužilaštva u Podgorici 

Viši sud u Podgorici je dana potvrdio optužnicu Višeg  državnog tužilaštva u Podgorici  protiv okrivljenog L.M., zbog izvršenja krivičnog djela – neovlašćena prozvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, kojom optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni L.M. u periodu od 14.10.2015.odine do 07.02.2016.godine, u Podgorici, u selu Vukovci, neovlašćeno radi dalje prodaje, u kući svoga strica, držao 4950,00 grama opojne droge marihuane, koju je dana 07.02.2016.godine prodao osuđenom M.J.

Optužnica je potvrđena 29.01.2018.godine. 


01.02.2018.godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama

Osnovni sud u Beranama potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Beranama protiv okrivljenog D.D. iz Berana, zbog krivičnog djela teška djela protiv bezbjednosti  javnog saobraćaja.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni u noći 09.09.2017.godine, oko 02,10 časova u Beranama, upravljajući putničkim motornim vozilom marke Ford Mondeo, reg.oznaka …..., aerodromskom pistom iz pravca sela Dolac u pravcu gradskog groblja u Beranama, ugrozio saobraćaj i doveo u opasnost živote i tijela ljudi, na način što je upravljao vozilom pod dejstvom alkohola u organizmu sa sadržinom od 0,56% /promila/ i što brzinu kretanja svog vozila nije prilagodio karakteristikama i stanju puta, vidljivosti i preglednosti, atmosferskim prilikama i drugim saobraćajnim uslovima tako da vozilo može blagovremeno zaustaviti pred svakom preprekom, koju pod datim oklnostima može da vidi ili predvidi i što nakon naputašnja izgrađenog dijela aerodromske piste do lokalnog puta u dužini od 199m nije preduzeo radnju kočenja već je vozilom prešao preko lokalnog puta Dolac-Berane, udario i probio betonsku ogradu gradskog groblja, a potom ušao u prostor između dva reda nadgrobnih spomenika, nakon čega se zaustavio, kojom prilikom su saputnici u njegovom vozilu oštećeni A.A. te maloljetne oštećene A.Dj. i M.V. zadobile tjelesne povrede i to oštećeni A.A. lake tjelesne povrede u vidu razderine u potiljačnom predjelu i nagnječenja u predjelu prednje strane grudnog koša, oštećena maloljetna M.V. lake tjelesne povrede u vidu prskotine u predjelu brade i oguljotine u predjelu oba koljena, a maloljetna oštećena A.Dj. teške tjelesne povrede u vidu razderine u predjelu brade praćene prelomom donjovilične kosti i izbijanjem zuba broj 32 i 23 i preloma desne butne kosti, iako je bio svjestan da svojom radnjom može učiniti djelo i njegove zabranjenosti pa je na to pristao, dok je olako držao da do teške tjelesne povrede nekog lica neće doći.

Optužnica je potvrdjena 26.01.2018.godine.


29.01.2018.godine- Potvrđena optužnica Višeg  državnog tužilaštva u Podgorici 

Viši sud u Podgorici je dana 29.01.2018.godine potvrdio optužnicu Višeg  državnog tužilaštva u Podgorici  Kt.br.160/17 od 28.12.2017.g., protiv okrivljenog L.M., zbog izvršenja krivičnog djela – neovlašćena prozvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga iz člana 300 stav 1 KZ CG, kojom optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni L.M. u periodu od 14.10.2015.odine do 07.02.2016.godine, u Podgorici, u selu Vukovci, neovlašćeno radi dalje prodaje, u kući svoga strica, držao 4950,00 grama opojne droge marihuane, koju je dana 07.02.2016.godine prodao osuđenom M.J.


29.01.2018.godine- Potvrđena optužnica Višeg  državnog tužilaštva u Podgorici 

Viši sud u Podgorici je potvrdio optužnicu Višeg  državnog tužilaštva u Podgorici  protiv okrivljenog K.LJ., zbog izvršenja krivičnog djela – neovlašćena prozvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, kojom optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni K.LJ. dana 07.10.2017.godine, oko 19,00 časova, u Podgorici, u ulici Svetozara Markovića, neovlašćeno radi dalje prodaje, u čarapi na desnoj nozi držao jedno veće pvc pakovanje, u kojem se nalazilo 14,483 grama opojne droge heroin.

Optužnica potvrđena 29.01.2018.godine.


25.01.2018.godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću

Osnovni sud u Nikšiću potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću podignutu dana 11.12.2017.godine protiv okrivljenih H.I. i K.B. zbog produženog krivičnog djela teška krađa.Optužnicom je predstavljeno da su okrivljeni:

Dana 11.09.2017.godine, u Nikšiću, iz objekta bivšeg „Restorana Željezare“ u naselju Buda Tomovića, po prethodnom dogovoru, u namjeri da oduzimanjem tuđe pokretne stvari sebi pribave protivpravnu imovinsku korist u vrijednosti koja prelazi iznos od 150,00 eura, upotrebom podesnog sredstva obili prozor na istočnoj strani navedenog objekta, ušli u unutrašnjost istog, odakle su oduzeli dvoje eloksiranih unutrašnjih vrata u ukupnoj vrijednosti od 420 eura, vlasništvo Uprave za imovinu pri Ministarstvu finansija Vlade Crne Gore,

Dana 12.09.2017.godine, u Nikšiću, iz objekta bivšeg „Restorana Željezare“ u naselju Buda Tomovića,  po prethodnom dogovoru, u namjeri da oduzimanjem tuđe pokretne stvari sebi pribave protivpravnu imovinsku korist u vrijednosti koja prelazi iznos od 150,00 eura, upotrebom podesnog sredstva obili prozor na istočnoj strani navedenog objekta, ušli u unutrašnjost istog, odakle su oduzeli četiri aluminijumska hladnjaka sa bakarnim cijevima za rashladne vitrine, 22 komada elektromotora sa ventilatorima za rashladne vitrine, oko 3 m2 prohromskog lima za oblaganje rashladnih vitrina i 4 komada elektro kablova iz rashladnih vitrina, sve u u ukupnoj vrijednosti od 1.603,00 eura, vlasništvo Privrednog društva Mesna industrija „Goranović“ iz Nikšića.

Optužnica je potvrđena 17.01.2018.godine.


25.01.2018.godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću

Osnovni sud u Nikšiću potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću podignutu dana 25.12.2017.godine protiv okrivljenog R.N. zbog produženog krivičnog djela falsifikovanje novca.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni u dva navrata u Nikšiću i to u prvom navratu dana 23.09.2017.godine u ugostiteljskom objektu „Prive“ koji se nalazi u ulici Narodnih heroja, a u drugom navratu dana 24.09.2017.godine na kiosku „Arka“ u ulici Vuka Mićunovića, stavio u opticaj lažan novac, po jednu novčanicu u apoenima od po 100,oo €, koje nijesu autentične banknote, čije su razlike  u odnosu na odgovarajuću nespornu novačnicu istog apoena, izražene u elementima zaštite, ne posjeduju plasnirani vodeni znak i zaštitnu nit koje karakteristike zaštite su imitirane naknadnim nanošenjem, te kvalitetu papira koji ne reflektuje bijelu boju i ne posjeduje fluorescentne končiće plave, zelene i crvene, već su imitirani fluorescentnom bojom i papir djeluje kruto u poredjenju sa originalnom novčanicom, na način što je u prvom navratu novčanicu serijskog broja S35765421538 predao radnici K.M. u lokalu „Prive“ kako bi platio račun za piće, dok je u drugom navratu novčanicu serijskog broja S35765424359 pri kupovini cigareta na trafici „Arka“ predao radnici M.B..

Optužnica je potvrđena 19.01.2018.godine.


25.01.2018.godine – Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću

Osnovni sud u Nikšiću potvrdio je optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Nikšiću podignutu dana 27.12.2017.godine protiv okrivljene Č.N. zbog krivičnog djela teško djelo protiv bezbijednosti javnog saobraćaja.

Optužnicom je predstavljeno da je okrivljena Č.N. dana 07.07.2016.godine, oko 08:45 časova, u Nikšiću, na raskrsnici ulice Rudarske i saobraćajnice koja vodi prema naselju Ozrinići, ne pridržavajući se saobraćajnih propisa upravljala putničkim motornim vozilom  marke  ''Nissan-Trail'' registarske oznake NK BU ...., i time tako ugrozila saobraćaj da je dovela u opasnost život i tijelo oštećenog-bicikliste Ć.B., na način što krećući se ulicom pored objekta »Spale Auspuh«, ka raskrsnici ulica Rudarske i saobraćajnice koja povezuje ovu ulicu sa naseljem Ozrinići nije zaustavila svoje vozilo u nivou lijeve ivice kolovoza smjera kretanja teretnog vozila i nije ustupila prvenstvo prolaza kroz prostornu zonu raskršća skupu teretnih vozila marke »Volvo« registrske oznake NK BE ...., koje je vuklo prikolicu marke »Miller« registrske oznake NK .... AA, kojim je Rudarskom ulicom iz pravca Kličeva u pravcu Rubeža, upravljao K.Ž., iako je na to obavezivao vertikalno postavljeni znak izričitih naredbi »Stop«, usled čega je vozeći ovako protivno odredbama čl.136 st.3 i čl.40 stav 4 ZOBS-a na putevima, pokušala se uključiti i proći kroz zonu raskršća kada se skup teretnih vozila nalazio na opasnoj prostornoj udaljenosti, usled čega je došlo do fizičkog kontakta čeone lijeve regije teretnog vozila i bočne desne strane putničkog motornog vozila marke »Nisan«, nakon čega je putničko motorno vozila marke »Nisan« prisilno promijenilo putanju na lijevo u trenutku kada se Rudarskom ulicom, iz suprotnog smjera kretanja u odnosu na skup teretnih vozila, iz pravca Ozrinica prema kritičnoj raskrsnici, na kritičnoj prostornoj udaljenosti nalazio oštećeni-biciklista Ć.B. koji je upravljao biciklom marke »Skaut«, usled čega je došlo do nalijetanja prednjeg kraja putničkog motornog vozila ''Nissan-Trail'' registarske oznake NK BU .... na biciklistu, na prostoru lijeve kolovozne trake, gledano u smjeru kretanja putničkog vozila, kojom prilikom je oštećeni-biciklista Ć.B. zadobio teške tjelesne povrede u vidu: preloma slepoočno tjemenog dijela kosti glave sa desne strane, nagnječenja mozga i intrakranijalnog krvarenja ikrvnog podliva oko desnog oka, nagnječenja kože i potkožnog tkiva u dijelu lakatnog zgloba sa otvorenom razderinom i nagnječenja kože potkožnog tkiva u predjelu jagodične regije sa desne strane glave.

Optužnica je potvrđena 17.01.2018.godine. 


23.01.2018.godine - Potvrđena optužnica Osnovnog državnog tužilaštva u Cetinju

Osnovni Sud u Cetinju potvrdio je Optužnicu Osnovnog državnog tužilaštva u Cetinju, podignutu protiv okrivljenih B.M., Č.S. i V.P., zbog krivičnog djela teška krađa u pokušaju iz člana 240 st.2. u vezi stava 1. Krivičnog zakonika Crne Gore, a u vezi člana 20. i člana 23. stav 2.  Krivičnog zakonika Crne Gore.

Optužnicom je predstavljeno da su  dana 02. septembra 2017.godine, oko 23,00 časova, u selu „Dobrsko selo”, opština Cetinje, po prethodnom dogovoru iz dvorišta oštećenog M.V. iz Budve, protivpravno oduzeli i prisvojili radnu mašinu-bager vrijednosti od 4.566,10 eura, vlasništvo oštećenog T.Z. iz Cetinja, te iz otključanog objekta u izgradnji i dvorišta, vlasništvo oštećenog M. V., protivpravno oduzeli i prisvojili: lopatu, vrijednosti od 7,65 eura,  motiku, vrijednosti od 7,75 eura, vile, vrijednosti od 11,13 eura kliješta za grifle, vrijednosti od 15,75 eura, ventil za vodu, vrijednosti od 5,50 eura, mištriju, vrijednosti od 4,63 eura, turpiju, vrijednosti od 3,38 eura, komplet prve pomoći za vozila, vrijednosti od 14,50 eura, dvije bušilice sa kutijama, vrijednosti od po 105,00 eura, 5 komada crijeva za vodu dužine od po 300 metara, vrijednosti od 8,88 eura, svrdlo za zemlju, vrijednosti od 24,00 eura, bure plastično za vodu zapremine 300 litara, vrijednosti od 85,00 eura, mašinu za bušenje zemlje za sađenje voća, vrijednosti od 240,00 eura, produžni kabl, vrijednosti od 24,53 eura, aluminijumsku žicu, vrijednosti od 3,75 eura, vodovodna kliješta, vrijednosti od 23,75 eura, vibrator za beton, vrijednosti od 456,50 eura, macu, vrijednosti od 12,50 eura, kutiju sa sitnim alatom, vrijednosti od 90,75 eura, vinogradarsku žicu, vrijednosti od 2,30 eura, motornu testeru marke „Stihl“, vrijednosti od 312,50 eura, motornu testeru marke „Graphil“, vrijednosti od 157,50 eura, paket hemikalija za loze, vrijednosti od 11,13 eura, libelu, vrijednosti od 23,75 eura, mješalicu za beton, vrijednosti od 282,50 eura, motokultivator sa frezom, vrijednosti od 1.365,00 eura, čekić, vrijednosti od 8,88 eura, paket gripli za vezivanje loza, vrijednosti od 175,50 eura, paket sajli za lozu, vrijednosti od 0,73 eura, dva komada kliješti za vezivanje loze, vrijednosti od po 29,75 eura, i 41 vreću cementa, vrijednosti od po 5,05 eura, sve prednje stvari u ukupnoj novčanoj vrijednosti od 3.855,75 eura,vlasništvo oštećenog M.V., koje stvari su smjestili u kombi marke „Renault Masters“ reg. oznaka NK AU..., kojim su se dovezli na lice mjesta, zajedno sa radnom mašinom-bagerom vlasništvo oštećenog T.Z., ali se navedeni kombi pokvario, i isti nijesu uspjeli pokrenuti ni upotrebom radne mašine-bagera, koji su takođe onesposobili, tako da stvari nijesu uspjeli odnijeti sa lica mjesta, već su se okrivljeni B.M. i Č.S. sledećeg dana vratili na lice mjesta kombijem marke „Mercedes“ reg. oznaka NK CC ..., i u namjeri da prethodno oduzete stvari odnesu sa lica mjesta, i odvezu radnu mašinu, pokušali izvući kombi marke „Renault Masters“, u kojem su bile smještene stvari oštećenog M.V., a kada to nijesu uspjeli, isti su osposobili radnu mašinu vlasništvo oštećenog T.Z., tako što je okrivljeni Č.S. sa sobom doneo akumulator koji su smjestili u navedenu radnu mašinu, kako bi ista bila u voznom stanju, te je okrivljeni B.M. stavio u pogon radnu mašinu, i do magistralnog puta Cetinje-Podgorica gurao kombi marke „Renault Masters“, u kojem su bile smještene stvari oštećenog M.V., a kojim je upravljao okrivljeni Č.S., ali su u odvoženju stvari spriječeni nailaskom oštećenog T.Z.

Optužnica je potvrđena 10.01.2018.godine.


19.01.2018.godine – Potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici je potvrdio optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici protiv okrivljenog J.J., zbog izvršenja krivičnog djela – teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja u vezi sa krivičnim djelom – ugrožavanje javnog saobraćaja kojom optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni dana 11.10.2017.godine, oko 08,40 časova, na lokalnom putu Podgorica – Dinoša, u mjestu Vrela Ribnička, opština Podgorica, ugrozio  saobraćaj i doveo u opasnost život i tijelo ljudi, na način što je upravljao putničkim motornim vozilom marke “Dacia Sandera”, reg.oznake PG ….., u teško pijanom stanju sa koncentracijom od najmanje 3,18 promila apsolutnog alkohola u krvi, označenim lokalnim putem iz pravca Podgorice, a da nije obratio dužnu pažnju na pješaka na kolovozu – oštećenu V.K., koja se kretala uz lijevu ivicu kolovozne trake, gledano iz pravca Dinoše, usled čega je prednjim desnim dijelom vozila ostvario kontakt sa tijelom oštećene koja je tom prilikom zadobila teške i po život opasne povrede, usled kojih je nastupila smrt.

Optužnica potvrđena 12.01.2018.godine.


19.01.2018.godine – Potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici je potvrdio optužnicu Višeg  državnog tužilaštva u Podgorici  protiv okrivljenog M.B., zbog izvršenja krivičnog djela – neovlašćena prozvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija kojom optužnicom je predstavljeno da je dana 03.11.2017.godine, u Herceg Novom, u Ulici Braće Grakalića broj 28, neovlašćeno radi dalje prodaje, u svom stanu držao 153,03 grama opojne droge marihuane, koja je bila upakovana u tri pvc kesice, kao i da je istog dana u svom stanu bez odobrenja nadležnog organa držao veću količinu oružja i municije.

Optužnica potvrđena 11.01.2018.godine.


15.01.2018.godine – Potvrđena optužnica Višeg državnog tužilaštva u Podgorici

Viši sud u Podgorici je potvrdio optužnicu Višeg državnog tužilaštva u Podgorici protiv okrivljenog  M.S., zbog izvršenja krivičnog djela – ubistvo u pokušaju, kojom optužnicom je predstavljeno da je okrivljeni dana 09.08.2017.godine, oko 13,00 časova, u Kotoru, ispred Doma zdravlja, pokušao da liši života oštećenog J.Đ., na način što mu je prišao dok je sjedio na klupi i zadao mu dva udarca drvenom motkom u predjelu glave, da bi mu kada je pao sa klupe zadao više udaraca u predjelu tijela, nanoseći mu teške i po život opasne povrede.

Optužnica je potvrđena 10.01.2018.godine.

 

 

Arhiva potvrđenih optužnica 2017

Arhiva potvrđenih optužnica 2016

Arhiva potvrđenih optužnica 2015

Arhiva potvrđenih optužnica 2014