30.01.2018.godine – Saopštenje: Određen pritvor okrivljenima za napad na službenike Komunalne policije

Sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici prihvatio je  predlog državnog tužioca i odredio pritvor u trajanju od jednog mjeseca u odnosu na tri lica (P.N., P.G. i P.L. ) za koja postoji osnovana sumnja da su izvršila krivično djelo - napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Povodom događaja od 27.01.2018. godine,kada su u tržnom centru “Gintaš” od strane više lica napadnuti službenici Komunalne policije Glavnog grada Podgorica, koji su vršili službenu radnju sprječavanja vanpijačne i nedozvoljene prodaje robe bez akcizne markice, po nalogu dežurnog tužioca lišena su slobode tri lica (P.N., P.G. i P.L.), zbog izvršenja krivičnog djela-napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Nakon saslušanja, tužilac je donio rješenja o zadržavanju i stavio sudu predlog da se protiv osumnjičenih odredi pritvor.


29.01.2018.godine – Saopštenje

Radi blagovremenog i potpunog informisanja obavještavamo javnost da je Osnovno državno tužilaštvo u Beranama, po službenoj dužnosti, formiralo predmet povodom teksta objavljenog u dnevnom listu “Dan” od 27.01.2018.godine, pod naslovom: “Opozicija optužila direktoricu Doma zdravlja Berane da utiče na birače”.

Predmet se nalazi u fazi izviđaja.


28.01.2018.godine – Saopštenje

Radi blagovremenog i potpunog informisanja obavještavamo javnost da je Osnovno državno tužilaštvo u Beranama po službenoj dužnosti, a povodom tekstova objavljenih na portalu “Vijesti” od 28.01.2018.godine, pod naslovima: Manipulacije funkcionera SD-a: “Pređi kod nas i zaposlićemo ti  ženu”  i  SDP “Sramota je za državu da ima ovakvog ministra prosvjete”, formiralo predmet.

Predmet se nalazi u fazi izviđaja.


23.01.2018.godine – Saopštenje: Okončan rad u predmetu formiranom povodom smrti dvogodišnje J.B.

Više državno tužilaštvo u Podgorici je okončalo rad u predmetu koji je formiran povodom smrti djeteta J.B. iz Podgorice.

Ocjenom sadržine spisa predmeta, posebno obdukcionog zapisnika Kliničkog Centra Crne Gore - Odjeljenja za sudsku medicinu u Podgorici, a sa čijom sadržinom je javnost upoznata, te navoda izjava članova porodice pok.J.B. zaključeno je da smrt djevojčice J.B. nije nastupila usled izvršenja krivičnog djela, a time i da ne postoje osnovi sumnje da je bilo koje lice, činjenjem ili nečinjenjem, izvršilo krivično djelo koje se goni po službenoj dužnosti.


19.01.2018.godine – Saopštenje: Višem državnom tužilaštvu u Podgorici dostavljen obdukcioni nalaz povodom smrti dvogodišnje J.B.

Povodom događaja od 10.01.2018.godine, kada je u porodičnoj kući, u krevetu, zatečeno beživotno tijelo djevojčice J.B., Klinički centar Crne Gore - Odjeljenje za sudsku medicinu  je postupilo po naredbi Višeg državnog tužilaštva u Podgorici, kojom je naložena obdukcija tijela, i danas u 13, 30 časova dostavilo obdukcioni zapisnik.

Zbog interesovanja za ovaj slučaj, obavještavam javnost da iz dostavljenog obdukcionog zapisnika, a posebno mišljenja angažovanog ljekara obducenta–vještaka, proizilazi da se na osnovu obdukcionog nalaza, mikroskopskog pregleda organa, biohemijskih, mikrobioloških, toksikoloških analiza i analize zdravstvenog kartona, te podataka o okolnostima događaja, uzrok smrti sa sigurnošću ne može ustanoviti, ali da se sa velikom vjerovatnoćom može zaključiti da se radilo o prirodnoj smrti po tipu tzv. Sindroma naprasne smrti odojčadi – male djece, poznatiji kao SIDS - Sudden Infant Death Syndrome (Smrt u krevecu), te da na osnovu svih navedenih analiza i podataka, kod pokojne J.B. nije ustanovljena šećerna bolest.

Takođe, obdukcionim nalazom ustanovljeno je da je dijete srednje uhranjeno, i da isto nije umrlo od neuhranjenosti-pothranjenosti.


03.01.2018.godine – Intervju Vrhovnog državnog tužioca Ivice Stankovića za novinsku agenciju MINA

Stanković: Sudnica je adresa za odbranu optuženih

Optuženi u predmetu terorizam u pokušaju, u postupku koji se vodi pred Višim sudom u Podgorici, koriste različite metode za sopstvenu odbranu, ali adresa za to nije Vrhovni državni tužilac, poručio je Ivica Stanković.

„Adresa za to je sudnica Višeg suda u Podgorici. To je mjesto gdje će se cijeniti svi prikupljeni dokazi i u krajnjem donijeti odluka“ kazao je vrhovni državni tužilac u intervjuu agenciji Mina.

Pročitajte kompletan intervju